Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 7 juli 2014

Bouwend Nederland, 'aantrekken huizenmarkt is te danken aan startersleningen......'

Op 27 juni jl. deed Bouwend Nederland een publieke oproep aan de regering, de pot voor startersleningen te vullen, de 50 miljoen is bijna op, volgens deze vertegenwoordiger van de bouwmaffia. CDA capo di tutti capi Verhagen was blijkbaar afwezig, of hij durfde niet, een voor mij onbekend persoon deed de oproep. Een oproep van de bouwmaffia, die de staat en haar burgers, de afgelopen decennia, voor meer dan honderd miljard moet hebben getild, doet dus een oproep voor een trieste 50 miljoen uit de belastingpot....... Volgens de woordvoerder hebben die startersleningen gezorgd voor het aantrekken van de huizenmarkt...... Nu vraag ik u, wie heeft u dezelfde woorden horen gebruiken, als de loftrompet werd gestoken, over het eind van de crisis en het aantrekken van de huizenmarkt? Juist, niet één! Dit nog naast de hypotheekgarantie, die velen aan een hypotheek helpt, waar de banken dat niet zien zitten en de grote schenkingen die welgestelden, belastingvrij aan hun kinderen mogen doen toekomen, o.a. voor het aankopen van een huis, waarvan een kwart zelfs niet voor dat huis gebruikt hoeft te worden!

Eén ding is wel duidelijk, met deze regelingen, wordt de huizenprijs op een veel te hoog niveau gehouden, een prijs die niet vol te houden is, daar zijn deskundigen in binnen- en buitenland het over eens... Tegen de tijd, dat de huizenmarkt echt inklapt, mag de belastingbetaler weer opdraaien voor de ellende, zeker in het geval van deze startersleningen en de nationale hypotheekgarantie.........

Wat Bouwend Nederland ten overvloede nog eens aangeeft, is dat zij ook willen, dat de huizenbubbel op de juiste spanning blijft, een bubbel, die mede is veroorzaakt door het godsvermogen, dat zij de laatste decennia, volkomen onterecht durfden en durven te vragen voor hun activiteiten, dat bleek en blijkt wel uit de bouwfraude, u dacht toch niet dat daar een eind aan was gekomen.......???

Zie ook: 'Verhagen: de bouwkosten zijn maar met 60% gestegen........
        en: 'Van Haersma Buma: kleine ondernemers worden achtergesteld bij grote ondernemers'
        en: 'Rutte 2: 'bankje spelen' met belastinggeld voor kredietverlening aan mkb bedrijven..........'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten