Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 29 juni 2015

Nederlandse staatsschuld is eerste kwartaal weer harder gestegen dan de economische groei.........

Volgens het CBS (afgelopen donderdag) is de Nederlandse staatsschuld het eerste kwartaal weer harder gestegen, dan de economische groei. De totale staatsschuld is in die periode gestegen van 450 miljard, naar 459 miljard...... De staatsschuld mag volgens de EU niet hoger zijn, dan 60% van het bruto binnenlands product (bbp), Nederland zit daar al sinds het tweede kwartaal van 2011 boven. Dat is volgens het CBS te danken aan het meer uitgeven, ook in de crisisjaren (ha! ha! alsof die voorbij zijn!), waarin de economie niet groeide, dan de inkomsten. Ook de steun, die als gevolg van de kredietcrisis (ook dat is alweer een andere crisis... ha! ha!) aan de banken werd verleend, telt volgens het CBS mee....... Nou dat is wel weer het eufemisme van de maand!!

Het CBS verwacht dat de economische groei flink gaat aantrekken en dat de staatsschuld daardoor zal dalen tot 67,6% van het bbp en volgend jaar zal de schuld verder dalen naar 64,4% van het bbp........ 'Verwacht en zal', terwijl alle seinen op rood staan..... ha! ha! ha! ha! ha! ha!

De helft van de staatsschuld is in buitenlandse handen......... De rest vooral bij binnenlandse banken, verzekeringsmaatschappijen (!!! hoe is 't mogelijk, na de miljarden injecties met belastinggeld, om deze financiële instellingen overeind te houden) en pensioenfondsen. Vooral in 2008 liep het aandeel van buitenlandse partijen in de staatsschuld sterk op, door financiering op de redding van ABN Amro en de Nederlandse Fortis onderdelen.......

Met miljarden aan belastinggeld, werden de banken gered, die o.a. Griekenland de leningen bijna met geweld door de Griekse strot duwden en zwaar onverantwoord anderen van krediet voorzagen, ondertussen liep met die redding tegelijkertijd de staatsschuld bij de banken en andere financiële instellingen op.......
Voor deze gang van zaken, is het woord 'wanbeheer' een eufemisme, je zou 'bijna gaan denken' dat e.e.a. willens en wetens, op deze manier werd gefikst en dat 'bijna gaan denken' is ook weer een eufemisme.........

Dit zet trouwens nog eens extra grote vraagtekens bij het naar de beurs brengen van ABN Amro, de belastingbetaler mag immers ook opdraaien voor de staatsschuld, die gegroeid is met het redden van deze bank. Tel daar nog eens de verloren miljarden bij op, daar ABN Amro veel minder waard is, dan wij er met z'n allen voor hebben betaald.

ABN Amro moet in handen van de staat blijven, tot elke belastingcent is terugbetaald, zijn ze bij Rutte 2 (en dan m.n. Dijsselbloem), nou helemaal bedonderd??!!!!

Voor meer berichten over ABN Amro, bankencrisis, Fortis Bank en/of Dijsselbloem, klik op het betreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten