Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 15 augustus 2011

Kamp kleedt doorwerkende 65+er uit

Doorwerken na 65 wordt er waarschijnlijk, ook na het tegen van FNV Bondgenoten, gewoon doorgedrukt door de vervelende rechtse VVD hufter Kamp. Zoals de verwachting was: aangezien er geen werk is voor de meeste werknemers, die werkloos worden na hun 50ste jaar, wil Kamp de arbeidswetgeving van 65 plussers aanpassen: geen automatische doorbetaling van 2 jaar bij ziekte en de leeftijdsgrens voor minimumloon en de minimum vakantietoeslag moet geschrapt worden. Dan zijn jongeren niet goedkoper aldus de smeerpijp Kamp.
Er wordt gesproken over 65+, maar de laatste maatregel geldt dus voor iedereen, ook voor de 50 plusser.
Nu is het wachten op de afschaffing van het minimumloon, kunnen we net als inwoners van de VS 3 baantjes nemen om de eindjes nog enigszins aan elkaar te kunnen knopen. Bijkomend voordeel: deze werknemers hebben geen tijd en energie over om tegen dit soort schoftenbeleid in opstand te komen.

Dit naast het feit, dat Kamp, die zich alleen inzet voor de welgestelden, geen rekeningwenst te houden met mensen die zware arbeid hebben verricht. Deze mensen kunnen zich niet veroorloven met hun 65e met pensioen te gaan, dat zou hen naar huidige berekening € 1.400,-- per jaar kosten, dus i.p.v. eerder te kunnen stoppen, moeten deze mensen in de toekomst wel doorwerken na hun 65ste.
Volksverlakkerij van de hoogste plank!

Zie ook mijn bericht van 17 januari 2011:
http://deazijnpisser.blogspot.com/2011/01/de-hogere-pensioenleeftijd.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten