Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 4 juli 2012

De Jager liegt weer eens

Of het fout gestrikte CDA varken en zwaar disfunctionerend minister van Financiën de Jager is oliedom, of hij loog gisteren de ogen uit z'n dikke kop, een combinatie van de twee, is niet uit te sluiten. Volgens de Jager, die zich gisteren over het ESM verdrag, tot de 1ste Kamer richtte, kan de Kamer alsnog weigeren, als er een aanspraak op dit fonds wordt gedaan. Dat is nu precies, wat na invoering, niet meer mogelijk is, het geld wordt eerst in  dit fonds gestort, en is dus verder buiten beheer van het Nederlandse kabinet, of de Kamer en de Nederlandse toezichthouder, de Nederlandse Bank, kan negatieve adviezen afgeven, zo veel het wil, maar aan de uitgave van dit geld, is door Nederland dan niets meer te doen.
Volksverlakkerij eerste klasse, er moeten immers kundige ambtenaren zat zijn, die zelfs de Jager kunnen uitleggen hoe de vork in de steel zit.

Als banken in nood zijn, stond en staat het (demissionaire) kabinet Rutte klaar met blanco cheques, voor desnoods honderden miljarden, maar als het om armlastige burgers gaat, perst datzelfde kabinet er de laatste centen nog uit, hoe lang kan dit gore spel in godsnaam nog doorgaan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten