Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 9 februari 2011

De PVV, Moscovitch, democratie en de Polen

Bij Pauw en Witteman afgelopen maandag zaten o.a. PVV 2e Kamerlid Bontes en advocaat Bram Moscovicz.
Men had het over Egypte en met name de komende machtsverhoudingen in Egypte en de rol van de Moslim Broederschap in die toekomst. Moscovicz vindt democratie goed (hoe is het mogelijk?), "maarrrrrr als dat betekend dat terroristen aan de macht komen, mag van mij de democratie aan de paal". Bontes liet zich in gelijke bewoordingen uit over de democratie (en dat van iemand uit een ondemocratische beweging, die bovendien de P van PVV terecht voor partij vindt staan). Democratie is prima, maar als daardoor de Moslim Broederschap aan het bewind komt... Eén van de gesprekspartners probeert dat samen te vatten door te zeggen: "dus vrijheid is prima", voor deze gesprekspartner zijn zin kan afmaken grijpt de grote fascistenlikker Moscovicz in: "dat zei hij niet".
Het is dus duidelijk dat democratie elders een prima zaak is, maar alleen als die democratie voldoet aan de normen van de PVV en Moscovicz.

Als echte PVV'er moet de griezel Bontes nog even aan andere minderheidsgroep in de grond boren: de Polen! De Polen werken hier zwart (of dat de schuld van de Polen is) en noemt dan nog een aantal 'criminele zaken' waar Polen zich schuldig aan maakt, zoals onderhuren, zwerven, drankmisbruik, vechtpartijen (de laatste 2 zaken zijn ook populair bij de PVV), enz. Lekker de bevolking ophitsen tegen een minderheid, maar met geen woord rept deze knuppellul over de veroorzakers van die ellende: werkgevers die mensen uitbuiten tegen belachelijke voorwaarden en slavenlonen, witte Nederlandse viezeriken die aan 1 vierkante meter woonruimte nog goud verdienen of de uitzendbureaus/koppelbazen die mensen uit andere landen lokken met hun smerige leugens. Die figuren benoemt de PVV liever niet, want dat zijn hoofdzakelijk respectabele PVV stemmers en propagandisten.
Nee, 'we' gaan het probleem aanpakken door de slachtoffers (in dit geval de Polen) te pakken, waar hebben we deze manier van doen eerder gezien in de geschiedenis?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten