Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 20 februari 2011

Rosenthal en waar een klein land groot in kan zijn

De kakelende kale VVD minister Rosenthal, was afgelopen vrijdag te horen in het radio1 journaal (na 16.30u.).
Hij liet weten geen ongevraagde hulp aan de arabische landen te willen geven. Verder wil hij deze landen de (grond-) wet voorschrijven. Nee lul, dat kan je nog niet in Afghanistan voor elkaar krijgen, maar wel politie trainen in en voor een grote corrupte rechteloze  modderpoel. Het land waar je na commentaar op de islam gearresteerd wordt, onlangs stonden in Helmand agenten toe te kijken hoe een man en een vrouw werden gestenigd. De door ons getrainde agenten gaan over een paar jaar moeiteloos over in de religieuze politiemacht van de Taliban. 

In Argos gistermiddag op radio1, de Nederlandse wapenhandel onder de loep. Deze week waren er Nederlandse pantserwagens in Bahrein te zien tijdens demonstraties tegen de koning aldaar. Als vleesexporteur staan we in de kots top 3 van de wereld, maar ook op wapenexport 'staan we ons mannetje'. Dan weer op de 4e plaats, de 6e of de 7e, elk jaar zitten we in de top 7 van de wereld.

In de uitzending van gisteren kwam aan de orde, dat ondanks alle onlusten, onze wapenleveranties aan onderhavige landen niet is bevroren. Dus zonder te weten waar het naar toe gaat, en zelfs wetend over het gebruik van 'onze' pantserwagens tegen de bevolking, stoppen wij niet met leveren van wapens (al zou het maar gezegd zijn, in het geval er voorlopig niets te leveren is). 

Rosenthal, Verhagen, Rutte en anderen laten zich gematigd uit in de media over de voornoemde onlusten (en veranderingen), wel wordt er voorzichtig beaamd, dat opeenvolgende regeringen misschien jarenlang, zelfs decennia lang foute regimes hebben gesteund. Maar iets simpels als de wapenexport voor die landen (en andere landen, die niet democratisch worden geregeerd) bevriezen is een stap te ver. Met andere woorden praktisch is er geen bliksem veranderd. Al decennia lang komen er Kamervragen bij wapenleveranties aan 'dubieuze' regimes, steevast is het antwoord van de zittende regering, dat ze de vinger aan de pols hebben en de te leveren wapens absoluut niet ingezet zullen worden tegen de eigen bevolking (dus wel tegen andere bevolkingen?). Keer op keer blijkt het tegendeel, zie de leveranties van onderdelen om gifgas te maken, in de jaren 80 van de vorige eeuw aan Irak, jarenlang hield het holle kakvat Bolkestein een exportverbod tegen....
Om met de autistische aardappel en nep historicus Balkenende te spreken, dat is die fantastische VOC mentaliteit!

Kleine aanpassing gemaakt op 29 mei 2021, dit ter verduidelijking van de tekst, aan de boodschap is niets veranderd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten