Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 18 januari 2012

SP'er Kox ruikt macht

De SP staat in de peilingen hoger dan ooit en of de duvel er mee speelt, onmiddellijk komen er berichten, dat de SP 'best' met de VVD wil regeren, regeringsgeil dus.
Tiny Kox voegde daar afgelopen zaterdag nog wat aan toe: het is nu niet handig, in crisistijd, over het ontslagrecht en andere zekerheden van arbeiders en werknemers te praten. Met andere woorden, daarna praten we verder, alsof deze crisis de enige is, die wij ooit hebben gezien. Hé Kox, als er 1 ding zeker is, dan is dat wel het terugkeren van crisissen, daar kan je de klok op gelijkzetten. Altijd worden deze crisissen veroorzaakt door machthebbers (of dat nu de politiek, de financiële markt en/of de grote bedrijven zijn), crisissen worden niet door werknemers of arbeiders veroorzaakt Kox!

Intussen veroorzaken grote bedrijven en aandeelhouders met hun smerige macht, steeds vaker voor voedseltekorten, of onbetaalbare voedselprijzen in arme landen (dat is ook een crisis, Kox). Niet alleen door landjepik in Zuid-Amerika of Afrika, maar ook door gokken op voedselprijzen, of botweg zeeschepen buiten de territoriale wateren te houden, tot de prijs van het aanwezige voedsel aan boord, aan de beoogde prijs voldoet. Geld verdienen over de rug van armen, desnoods over lijken, dat is het devies.
En Kox, ook deze crisis wordt niet door arbeiders veroorzaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten