Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 3 oktober 2012

Geneeskrachtig recept tegen wapenbezit, deelakkoorden en hypocriete GroenLinksers

Blogdokter Pisser heeft weer een uitgebalanceerd recept, om weer wat kleur op uw hersenen te krijgen.

Vandaag begint de dokter met de Shangri-Las, zoek maar een mooie verzamelaar van deze meidengroep, maar wel met minstens 12 nummers. De dokter heeft de smaak te pakken, dus is de keus voor The Silicon Teens met 'Music For Parties' geen moeilijke. Dit doet de dokter meewarig denken aan het VPRO radioprogramma Spleen, misschien wel het beste radioprogramma voor alternatieve muziek ooit. De meiden van Spleen moesten wijken voor het inteelt herengeweld binnen de VPRO. Het programma dat eind 70er, begin 80er jaren op de radio was te beluisteren, begon altijd met een oude hit, die overliep in een toenmalige nieuwe cover, altijd een live band.  Bij belangstelling kreeg je wekelijks een paar A4'tjes informatie, met o.a. de gedraaide muziek, thuis gestuurd.
We vervolgen met 'Lied an die Freude' van Andy Giorbino, vrolijk geschifte geniale elektronica uit begin 80er jaren. Mooi aansluitend: Pascal Comelade met 'Psycotic Music Hall', schitterende geschifte speeldoos muziek van deze 'Franse Catalaan'.  We pakken de draad weer op met 'A Heartbeat Of Laughing' van The Popular Front, bij mijn weten, heeft de groep nooit veel succes gehad, maar zoals u hoort, is dat volkomen onterecht. Op de naam passend: Front 242 met 'Pulse', grootse industrial elektro, jammer dat het zulke slapjanussen zijn. Ooit zei één van de heren mij, dat de naam van alles te maken had met de klote behandeling van Palestijnen door de Israëliërs en het 242, zou staan voor VN resolutie 242, die Israël gebood de bezette gebieden van 1967 te verlaten, zoals u weet, is dit een resolutie die nooit is uitgevoerd. Vorig jaar zag ik op België een docu over Front 242, waarbij deze betekenis totaal werd verlogend....
Hoofdgerecht: de verzamelaar 'Sci-Fi Cafe' met namen als Loop Guru, Astral Asia en LCD, covers niet van hit muziek, maar van intro muziekjes op SF series en films, prachtig! Als afsluiter de ongein van Mr. Moi, die de macho's lekker te kakken zet met het album 'Le Coléoptère Moderne'.

Voor het beste resultaat alles afspelen en op ABN!

Veel Plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten