Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 13 november 2012

Klassenjustitie en belastingontduiking

Nou ja, klassenjustitie is het eigenlijk niet, het informeren van mensen, die tot 'inkeer' zijn gekomen, hoe zij hun in het buitenland gestalde geld kunnen witwassen. Vanmorgen in Lijn 1, zwartwerken als onderwerp. Een oud-FIOD rechercheur, dhr. Apeldoorn, belde in en zat vrolijk te vertellen, dat hij geld witwast voor belastingontduikers, volgens zijn zeggen heeft hij de laatste jaren 500 miljoen euro witgewassen. Apeldoorn stelde, dat er niet wordt ingezet op kleine zwartwerkers, daar dit te weinig oplevert. Vreemd, dat je dan toch minstens drie keer per jaar uitgebreid in de media te horen krijgt, hoeveel miljoen er nu weer is achterhaald, met onderzoek naar uitkeringsfraude en/of zwartwerkers. Het gaat dan inderdaad om een paar miljoen, bepaald niet de honderden miljoenen, waarmee de welgestelden frauderen.

Laten we niet vergeten, dat per 1 januari 2011, de welgestelde witte Nederlanders hulp kregen van de Nederlandse overheid, met het verkassen van hun geld naar andere belastingparadijzen (toevallig was VVD Obersturmbannführer Kamp toen verantwoordelijk voor deze zaken op de Antillen). Na 1 januari 2011, werd er op de Antillen bovendien een belastingtarief ingevoerd van rond de 10%!!!! (die arme witten hebben het al zo moeilijk op de Antillen: zwembad vullen, jacht onderhouden, enz. enz.).
Er werd toentertijd door het fout gestrikte, zwaar disfunctionerend CDA varken de Jager gemeld, dat met de nieuwe maatregelen er miljoenen in de belastingkas zouden vloeien, nadat men de belastingontduikers gepakt zou hebben. Heeft u er daarna nog iets over gehoord? Ik niet!

Uiteindelijk is dit 'witwassen', dat Apeldoorn doet, het helpen van welgestelden, zodat zij niet strafrechtelijk vervolgd worden, ooit was deze inkeer maatregel voor één of twee jaar bedoeld, dat blijkt dus voor eeuwig te zijn..... Terwijl een bijstandstrekker, die gepakt wordt voor een paar tientjes 'fraude', zwaar de klos is, een dikke boete krijgt en jarenlang afgeknepen zal worden, als er al geen gevangenisstraf volgt.
Conclusie: klassenjustitie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten