Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 31 december 2012

Muzikaal recept tegen vuurwerk, hypocriete politici en voor het opheffen van de monarchie

Het geneeskrachtig oude jaars recept van jouw eigen blogdokter, zijne cheminentie dokter P. Pisser.

Vandaag start de dokter met het album 'Parade' van Prince, uit de tijd, dat de muziek van Prince al wat sleets werd, maar nog net origineel en experimenteel genoeg was, jezus wat mooi! Tweede ingrediënt: The Art Of Noise met 'In Invisible Silence, prachtige psychedelische elektronica, die nog net zo vers klinkt, als bij het uitbrengen van dit album. Glasheldere productie, superkitsch die zover gaat, dat je alleen nog maar kan concluderen, dat dit prachtig is! Dan iets geheel anders, maar minstens zo geniaal: Frank Zappa met 'Sheik
Yerbouti'.
                                                  
Een album uit de tijd, dat je nog ongestraft de draak kon steken met de islam, uiterst humoristisch en virtuoos gespeeld, zoals gewoonlijk in het geval van Zappa, prachtig! Het nummer 'Bobby Brown' speciaal voor de streekroman-broodschrijver Geert Mak en zijn superwaardeloze boek 'Reizen zonder John'. Hè Mak, geschiedvervalser, je had jouw flutreis moeten maken met Zappa, deze zou zich om jouw boek alsnog doodgelachen hebben, als hij al niet overleden was, geschiedkundige van de kouwe kont, mafkloot! Trouwens wat een waanzinnig goede bassist op dit album: Patrick O'Hearn. Hoofdingrediënt: Jon Hassel met City: Works Of Fiction, alweer een schitterend album van deze meester computer blazer en zijn toenmalige band met alweer een waanzinnig goede bassist: Daniel Schwartz. Vervolgens Underworld met 'Toughest In The Infants', en lezers/luisteraars, is dit gewoon mooi, of is dit fantasticosio mohooiioooooo? Toet van de dag: Fredrik Orrje Trio met '102 Green St. N.Y.C.', mooi jazz, om straks volkomen ontspannen aan de champagne achtige wijnen te beginnen.

Alles geheel afspelen, last van de tyfusherrie van het vuurwerk, zet de bassen zo hoog mogelijk en doe hetzelfde met de volumeknop! (op extra ABN dus).

Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten