Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 4 februari 2013

Brand in (mega-) stallen kostte de afgelopen 5 jaar 750.000 dieren het leven!!!!!

Doordat 'boeren' met megastallen te besodemieterd zijn, om brandpreventie maatregelen te nemen in hun stallen (het vlees gaat dan al snel met 5 cent per kilo meer op de kostprijs drukken), zijn er de afgelopen 5 jaar 750.000 dieren op een nog vreselijker manier de dood ingejaagd.

PvdA leeghoofd en nitwit in 't groot Sharon Dijksma, die sinds december jl. weer staatssecretaris mag spelen, liet zich hier vorige week over uit. De 'rode' hobbezak vindt dat onacceptabel en gaat maatregelen nemen. Dijksma kan boeren niet verplichten om in bestaande stallen de boel veilig te maken met brandwerende maatregelen enz. (veel boeren hebben niet eens een alarm systeem in hun stallen!). Er zijn meer dan 10.000 van deze oude stallen en als die 'boeren' maatregelen nemen, juicht ze dat toe, maar zoals gezegd, ze kan het niet verplichten en is zo te horen niet van plan om met een initiatief wet te komen, die dat wel mogelijk maakt. Per 1 januari 2014 (!!!!!!!) is het verplicht om brandpreventie maatregelen aan te brengen in nieuwbouw stallen. Wedden dat er dit jaar nog even snel een fiks aantal stallen bijgebouwd worden? De 'boeren' hebben tenslotte hart voor 'hun' dieren. Waarom is dit trouwens weer aan een datum in de toekomst gebonden, gegarandeerd, dat deze maatregel al een paar jaar geleden is aangenomen, waarom is dat toen niet per direct ingevoerd? Om de arme 'boeren' te ontzien? Godgloeiendegodverdomme!!!

Het CDA, de VVD en de PvdA hebben al jaren laks toegekeken, of zelfs verhinderd dat er passende wetgeving werd aangenomen, geld gaat voor het welzijn van dieren, net als bij de burger overigens..........

Benieuwd wat men hier over zegt bij Vroege Vogels, een onderdeel van de PvdA propaganda machine de VARA......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten