Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 3 februari 2013

Muzikaal recept voor het stoppen met vleesconsumptie en tegen oneigenlijke renteafdracht aan de bouwmaffia

Jouw geneeskrachtig uitgebalanceerd recept, samengesteld door blogdokter P. Pisser, om de komende week 'strijdbaar' tegemoet te treden.

Het eerste ingrediënt is de Oostenrijkse verzamelaar 'Extraplatte label presentation World vol. 6', schitterende, traditionele, akoestische muziek, met net dat 'iets' extra, uit vele windstreken. Met namen als Hammerling, Alalie Lilt, Patrick Cinque, Nataša Mirkovic, Wanderer, Gamelan Altenberg e.v.a., skjitterend!
De dokter geeft wat gas bij met The Crazy World Of Arthur Brown, met het gelijknamig album van deze geniale componist, tekstschrijver en geweldige zanger. De meeste mensen kennen Brown van het nummer 'Fire', dat op dit album terug komt (overigens op de remix ook een eerdere versie van de eerste 5 nummers, waaronder 'Fire', in mono, prachtig!), maar de man bracht ook mooie jazz en blues, bijvoorbeeld het Jay Hawkins nummer 'I Put A Spell On You'. Vervolgens Ernst Reijseger met een Afrikaans project: 'Janna', deze meester cellist, die dit instrument ook als bas gebruikt (prachtig!) maakte voor dit album zelfs een 'pan-Afrikaanse' taal. Ernst Reijseger is overigens een broer van de veel bekendere (overleden) Han Reijseger, volkomen onterecht onbekend overigens. Jezus wat een mooi album, de man is een waar genie! Hoofdgerecht: Tom Waits, alweer een geniale tekstschrijver, componist en zanger, met zijn album 'Real Gone' één van de perfecte albums van Waits, die zich niet door één stijl laat vangen, zelfs Afrikaanse invloeden zijn duidelijk te horen bij Waits, genieten piepels! Voor het slot van dit recept, gaan we terug naar Afrikaanse trommelmuziek (maar ook Cuba en Haïti, die dan toch weer hoofdzakelijk op Afrikaanse invloed is gebaseerd) met het album 'Cosmic Tones' van Pact. Godallemachtig wat is dit goed, voodoo (hoodoo) ritmes met elektronica!

Voor het beste resumtaat: alles geheel afspelen op ABN!

Veel plezier!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten