Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 4 juni 2014

Frank Heemskerk: de wereldbank doet aan armoedebestrijding........ ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Ik was z'n naam al helemaal vergeten, maar daar was hij weer, gistermorgen bij BNR's slijmkwijl van Liempt: Frank Heemskerk, een oud-volksverlakker van de PvdA. Deze neoliberale hufter werkt nu voor de Wereldbank...... Wat hij hier in de media te zoeken heeft, weet ik niet, maar meestal is het een voorbode, dat zo'n grofgraaier terug moet naar Nederland, wegens algehele incompetentie.

Oekraïne heeft bij ons aangeklopt en dan schakelen wij heel snel, aldus de hufter. Snel schakelen, betekent kredietverlenen, tegen een gigantisch aantal verplichte neoliberale hervormingen, waarna zo'n land en dan m.n. de bewoners, jarenlang in de financiële stront zitten!!! De Wereldbank doet ook aan armoedebestrijding..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Dat hebben we gezien ja, als de Wereldbank ergens helpt, blijft er voor de bewoners, een figuurlijk rokend landschap achter!!

Ook doet de Wereldbank niet aan politiek, we zijn neutraal, aldus volksverlakker Heemskerk, met z'n veel te dikke salaris en giga aftrekposten. Zo neutraal, dat de VS niet alleen een vinger in de pap heeft, maar ook eigenaar is van het gebouw, het fornuis, de pan en de pap!

Bij een bijeenkomst afgelopen weekeinde, sprak ook Maxima en Rutte hield een bevlogen toespraak (ha! ha! ha!). U weet wel, zo van: als we nu eens met z'n allen een nieuwe auto kopen, is er morgen een nieuwe wereld. Hoger kan je het niet hebben volgens van Heemskerk... ha! ha! ha! ha! ongelofelijk wat een flapdrol!
Op die bijeenkomst werd ook gesproken over Rusland en Oekraïne........ Dat ondanks dat deWereldbank niet aan politiek doet...... Oekraïne 'krijgt' 3 keer 1,5 miljard, bijvoorbeeld voor een stadsverwarming project, waar de plannen al voor klaarlagen, maar de vorige regering liet dat geld verdwijnen... Dat is nogal een uitspraak, leg dat bewijs maar even over Heemskerk, daarnaast of de coup-regering en de nieuwe regering ook maar een millimeter minder corrupt zijn, dan die van Janoekovytsj! Bovendien, stadverwarming, ik dacht dat dit zwaar achterhaalde technologie was? De stadsverwarmingsprojecten in Nederland, zijn voor het grootste deel een zachte dood gestorven, maar we exporteren ze wel naar (bijna) ontwikkelingslanden! De huidige regering van Oekraïne doet het goed volgens Heemskerk, er worden harde maatregelen getroffen....... Ook dat is nog maar de vraag, de nieuwe regering zit nog amper en wat de coup-regering deed, was bepaald geen harde maatregelen nemen, anders had het Majdanplein allang weer vol gestaan!

Over Saoedi-Arabië zei Heemskerk, dat vrijheid van meningsuiting een mooie zaak is, maar dat beledigen niet kan, niet onnodig kwetsen..... Dat van een apolitieke vertegenwoordiger van een apolitieke organisatie! Alsof het zwaar schenden van mensenrechten, een grote groep mensen als slaven behandelen, vrouwen als 2de rangs burgers behandelen en barbaarse straffen uitdelen, tot en met onthoofding en steniging toe, maar onbelangrijke details zijn, in het grote geldgraaispel!!!

Nog een Heemskerk wijsheid: de onderste 40% profiteert meer van de groei (economische), dan de bovenste 60%......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Benieuwd wat die onderste 30% daarvan vindt, ongelofelijk, gvd! Wat betreft de bovenste 30%, die zijn er de laatste jaren flink op vooruit gegaan

Natuurlijk is Heemskerk goed te spreken over Ploumen, die doet haar werk goed, aldus Heemskerk. Ja, i.p.v. een opbrengst van € 100,--, voor elke euro ontwikkelingshulp, krijgt Nederland nu € 200,-- terug, althans als de Nederlandse ondernemer, met de opdracht uit ontwikkelingssamenwerking in z'n zak, belasting betaalt in ons land!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten