Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 8 augustus 2018

ABN Amro, de staatsbank 'gaat dak repareren terwijl het mooi weer is': 250 mensen op straat......

Vanmorgen hoorde ik de topgraaier van ABN Amro, Kees van Dijkhuizen op BNR rond 8.15 u. Hij was aan de telefoon vanwege de mooie cijfers van ABN Amro, waar van Dijkhuizen erop wees dat ABN Amro nu het 'mooi weer is' het dak gaat repareren..... Hoe die reparatie eruitziet? Wel heel simpel: door 250 mensen op straat te schoppen!!

Van Dijkhuizen is er voorts trots op dat de bank ondanks het afstoten van een buitenlands onderdeel, steeds groter wordt buiten Nederland....... Ofwel van Dijkhuizen 'heeft niets begrepen' van de bankencrisis die in 2008 pas echt goed losbarstte, een crisis die de wereld in een diepe langdurige recessie stortte.... Deze crisis werd o.a. veroorzaakt doordat banken pakketten met slechte hypotheken opkochten en uiteindelijke tevergeefs probeerden door te verkopen...... Het voorgaande leidde er toe dat banken om dreigden te vallen en moesten worden gered met belastinggeld (dat hoefde helemaal niet, maar de bankenlobby is machtig dus....).....

De Nederlandse banken die om dreigden te vallen waren zogenaamd te groot om failliet te laten gaan, anders gezegd een faillissement zou de Nederlandse burger ongemeen hard treffen (een leugen van formaat!)...... Voorts bleek dat deze banken van een formaat waren, die niet in verhouding stond tot de Nederlandse economie, anders gezegd: deze banken waren wegens hun buitenlandse activiteiten veel te groot, in vergelijking met het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp)..... Dit betekent dat de Nederlandse overheid eigenlijk het geld niet had om die banken te redden...... Vandaar ook dat de gewone Griekse bevolking (vaak letterlijk) moet bloeden voor de onverantwoorde leningen die banken als ABN Amro in dit land pompten (althans dat geld werd in de bankrekeningen van de Griekse leidende politici gepompt, waar deze hun rekeningen buiten Griekenland mee hebben gespekt......).

De overheden, zoals de Nederlandse kochten in feite de schulden op die Zuid-Europese landen als Griekenland hadden bij deze banken (die zoals gezegd onverantwoorde leningen hadden verstrekt, dit onder goedkeuring van de centrale banken, zoals De Nederlandse Bank, onder CDA plork Wellink, al met al een schande van formaat!!)

Ondanks dat Nederland eigenlijk het geld niet had mogen gebruiken voor dit onverantwoordelijke gedrag van de banken, besloot de Nederlandse regering, destijds het kabinet Balkenende 4 en dan m.n. PvdA oplichter Bos, de banken toch te redden, waarbij de bevolking werd verzekerd dat de bankensector nooit weer in ondoorzichtige financiële producten zou investeren en zou worden verboden weer zo groot te worden in het buitenland....*

Juist van dat laatste is niets meer te merken, al jaren breiden de banken hun buitenlandse activiteiten weer uit, zoals ook uit het gesprek met van Dijkhuizen ten overvloede nog eens blijkt, terwijl ABN Amro in feite nog steeds een staatsbank is..... Het is al een schande dat deze bank weer naar de beurs werd gebracht, juist in de strijd tegen ondoorzichtige financiële producten kan een staatsbank het verschil maken, bovendien zou zo'n staatsbank beschermd kunnen worden voor faillissement, middels echt deskundige medewerkers, dus geen ex-politici die een baantje krijgen toegewezen en het volgen van regels die absoluut niet mogen worden overtreden.......

Voorts kan een staatsbank wel rente uitkeren op gespaarde gelden door bijvoorbeeld investeringen in huizen, gebouwen en grote infrastructurele projecten.

Tot slot: een staatsbank kan zich pas echt goed inzetten voor het belang van haar klanten!

En van Dijkhuizen? Een ordinaire schoft, die in feite verboden zou moeten worden nog ooit een bestuursfunctie te vervullen!

* Die ondoorzichtige financiële producten zijn weer terug van even weggeweest..... Ook werd ons beloofd dat de banken een buffer zouden opbouwen om een dergelijke crisis in de toekomst te voorkomen, daarvoor werd een bankenbuffer ingesteld van 4% (door de disfunctionerende PvdA kwast Dijsselbloem), terwijl echte deskundigen stelden dat 30% nog niet voldoende was voor een volgende grote kredietcrisis..... Een crisis die gegarandeerd weer zal toeslaan, zo heeft Nederland een hypotheekschuld van dik meer dan 700 miljard euro, te groot voor onze economie zoals de Wereldbank en het IMF stellen..... (een hypotheekschuld waarvan de tegenwaarde in huizen en andere gebouwen, niet eens één derde dekken van die enorme schuld, daar de huizenprijzen veel te hoog zijn >> de huizenbubbel......)

Zie ook:
'Griekenland 'krijgt' morgen de laatste 15 miljard van de EU'

'ABN Amro topman van Dijkhuizen: staatsbank financiert steenkooluitvoer van Australië naar China'

'ABN Amro, staatsbank vraagt bankvergunning aan in VS, ofwel 'too big to fail' is geen probleem'

'ING onder puissant zelfverrijker Hamers bezig weer 'too big to fail' te worden'

'Banken hebben in Davos versoepeling van regels geëist'

'Ralph Hamers (ING top): 2018 geeft een dubbel gevoel, maar geen dubbel salaris'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten