Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 15 mei 2019

ABN Amro topman van Dijkhuizen: staatsbank financiert steenkooluitvoer van Australië naar China

Vanmorgen op BNR (rond 8.20 u.) grofgraaier van Dijkhuizen, de topman van ABN Amro. Hij was aan de telefoon om een reactie te geven op de slechte cijfers van ABN Amro.

Slechte cijfers, maar verder gaat het goed met staatsbank ABN Amro, aldus van Dijkhuizen, die weigerde een paar vragen te beantwoorden, zoals hoe het staat met de bankvergunning voor de VS, al zal die, te horen uit de woorden van van Dijkhuizen, wel afgegeven worden.

Ondanks de slechte cijfers wilde van Dijkhuizen verder niets kwijt over een eventuele overname van de Commerzbank in Duitsland, of m.a.w.: ABN Amro is daar nog steeds mee bezig, ook al zijn de cijfers van de Commerzbank nog veel slechter dan die van ABN Amro....... (en van zo'n bank kan je gezien de geschiedenis beter afblijven.....)

De woorden 'too big to fail' vielen niet één keer, terwijl het duidelijk is dat ABN Amro alweer een aantal maten te groot voor een land als Nederland..... Kortom als er weer een crisis als die van 2008 uitbreekt, mag de belastingbetaler andermaal opdraaien voor de enorme kosten....... (de zogenaamde kapitaalbuffer van 3% doet daar niets aan af, niet vreemd als je bedenkt dat een bankenbuffer van 30% wordt geadviseerd door echte deskundigen......)

Ook in Australië is ABN Amro bezig uit te breiden, tussen neus en lippen door zei van Dijkhuizen dat ABN Amro de financiering doet voor 'grondstoffenexport' van Australië voor China...... De verreweg grootste uitvoer van grondstoffen uit Australië is die van steenkool, waar dit land samen met de VS al jaren geleden is begonnen met het tegen afbraakprijzen op de wereldmarkt dumpen van steenkool (vandaar ook dat de Nederlandse gascentrales zijn uitgeschakeld.....).......

Ofwel Nederland dat het op duurzaam energiegebied en zeker wat betreft de luchtkwaliteit, tot de slechtste van de EU behoort, financiert ook nog eens de Australische uitvoer van steenkool naar China, terwijl een groot aantal Nederlandse politici China keer op keer aanvallen op het grote gebruik van steenkool...... (terwijl dat land in verhouding met Nederland, veel meer doet aan verduurzaming van energie)

Zie ook:
'ABN Amro, staatsbank vraagt bankvergunning aan in VS, ofwel 'too big to fail' is geen probleem'

'ING onder puissant zelfverrijker Hamers bezig weer 'too big to fail' te worden'

'Banken hebben in Davos versoepeling van regels geëist'

'Ralph Hamers (ING top): 2018 geeft een dubbel gevoel, maar geen dubbel salaris'

'ABN Amro, de staatsbank 'gaat dak repareren terwijl het mooi weer is': 250 mensen op straat.....'

Voor meer berichten over van Dijkhuizen, ABN Amro, de bankencrisis en/of steenkool, klik op het betreffende label, direct onder dit bericht. Let wel: na een aantal berichten wordt het laatst gelezen bericht met de labels steenkool, bankencrisis en ABN Amro telkens herhaald, dan onder dat laatst gelezen bericht even opnieuw op het gekozen label klikken, enz. enz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten