Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 16 mei 2019

Suikerprofessor valt door de mand en moet uitspraken herroepen

Fred Brouns is 'professor' aan de universiteit van Maastricht en sleept als lobbyist voor het (grote) bedrijfsleven geld binnen van maar liefst 50 bedrijven, waaronder de grootsten de volgende berdijven zijn: Coca-Cola, Kellogs en Unilever.......

Ploert Brouns heeft commentaar geleverd op diëten met lage hoeveelheden koolhydraten ofwel suiker. Daarbij liet Brouns weten dat hij geheel onafhankelijk is..... Daar sprong FoodWatch bovenop en liet zien voor welke bedrijven Brouns zijn leugens vertelt, zoals hiervoor al aangegeven.

Na zijn ontmaskering heeft Brouns toegegeven dat hij inderdaad wordt betaald door bedrijven die baat hebben bij een grote suikerinname, ondanks dat groot suikergebruik gelijk staat aan het innemen van hoeveelheden gif die uiteindelijk haar tol zullen eisen (bij langdurig en veel gebruik van suiker), niet alleen diabetes, maar ook kankers kunnen het gevolg zijn van dat soort suikerinname....... De universiteit had Brouns onmiddellijk moeten ontslaan!!

In Japan heeft men in de 70er jaren het gebruik van suiker in levensmiddelen en dranken verboden, daar gebruikt men stevia als suikervervanger, stevia is een natuurlijke zoetstof.

Opvallend dan ook dat diabetes amper voorkomt in Japen. Stevia is dan ook een stof die diabetes processen kan doen stilstaan en diabetes zelfs kan voorkomen..... Bovendien loop je geen kans op obesitas door stevia gebruik. De suikermaffia heeft zo'n grote lobby, ook 'in de vorm van politici' (zoals die van het CDA, D66, de PvdA, de CU, de SGP en natuurlijk de VVD) dat het verbouwen van stevia tot in het begin van deze eeuw zelfs verboden was in de EU!!!

Het zoveelste overvloedige bewijs dat lobbyisme niets anders is dan een smerige vorm van corruptie, die eindelijk met wortel en al zou moeten worden uitgeroeid!! Brussel zit bomvol lobbyisten van grote bedrijven die met veel succes hun vuile werk doen, terwijl de politici in de EU toch een enorm salaris binnenslepen.... Zelfs GroenLinks zakkenwasser Bas Eickhout laat de oren hangen naar bedrijven als Monsanto, zo stemde hij voor het langer toestaan van het kankerverwekkende Roundup...... (onthoudt dat als je van plan bent om volgende week op GroenLinks te stemmen bij de EU verkiezingen) 

Ook toont het voorgaande aan dat bedrijven ver van universiteiten moeten blijven, immers bedrijfsbelangen doen de wetenschap geweld aan, zoals ten overvloede uit het hieronder opgenomen bericht van Foodwatch weer eens blijkt. Nogmaals: Brouns zou ontslagen moeten worden, hij heeft het meer dan verdiend! Lees het volgende bericht, tevens een verzoek tot het doneren van geld aan Foodwatch:

'Suikerprofessor' moet rectificeren

Een professor die betaalde opdrachten verwierf voor tientallen bedrijven waaronder Bayer, de Suikerstichting, Kellogg's, Coca-Cola en Unilever, en die doodleuk in een publicatie in een wetenschappelijk blad aangeeft geen enkel potentieel belangenconflict te hebben...? foodwatch pakte het met succes aan.
Steun onze strijd
tegen betaalde wetenschap


Een klachtenprocedure van foodwatch leidde tot een publieke rectificatie van de wetenschapper.
Met betaalde wetenschap probeert de voedingsindustrie een eerlijke maatschappelijke discussie te ondermijnen. Hiertegen moeten we nu echt in actie komen!

De 'suikerprofessor'




Bij de Universiteit van Maastricht zit een professor die uitstekende banden heeft met de voedingsindustrie: Fred Brouns (en hij is niet de enige overigens). Zijn universiteitspagina meldt meer dan 50 bedrijven waarvan hij financiering binnensleepte. Met name grote voedingsbedrijven als Unilever, Coca-Cola en Kellogg's vallen op.
De professor publiceerde onlangs een opinie waarin hij diëten met een lagere koolhydraatinname, zoals suiker, bekritiseerde. Daarbij stelde de 'suikerprofessor' provocatief "This publication has been made WITHOUT any involvement of the Food Industry. The sole intention of the author is to help create transparency... The author has no conflicts of interest." Dat leest natuurlijk heel anders dan als je weet dat dezelfde prof een waslijst aan opdrachtgevers uit de voedingsindustrie op zijn CV heeft, inclusief de suikerindustrie. 

Rectificatie

Nadat foodwatch al in oktober een klachtenprocedure startte bij het wetenschappelijke blad tegen de publicatie van de 'suikerprofessor', en meermalen het blad herinnerde aan de klacht, kregen we 6 maanden later eindelijk een reactie: de professor heeft een rectificatie geplaatst waarin hij nu wel zijn banden met de suikerindustrie vermeldt.
Ook de NRC kopte 'Suikerprofessor onthult alsnog mogelijk belangenconflict.'


'Geheime' betaalde wetenschap ondermijnt eerlijke politiek

Maar hier gaan we het zeker niet bij laten. We weten dat het niet één foutje van één suikerprofessor is, maar een structureel probleem waar toenemende betaling van de (voedings)industrie aan de wetenschap een eerlijke discussie ondermijnt. 

Met zijn miljardenlobby is de industrie al een machtige gesprekspartner in de politiek. Met argumenten proberen we toch de politiek te overtuigen gezonder beleid te voeren. Maar als diezelfde industrie een eerlijke discussie ondermijnt door ook de wetenschap 'te kopen', kunnen we niet meer op basis van wetenschappelijke feiten de discussie aangaan. Dan is er iets fundamenteel fout.
Daartegen zal alles in het werk moeten worden gesteld. En dat zijn we ook van plan!
Wil je onze strijd tegen oa 'suikerwetenschap' steunen? Graag!


Meer informatie of bronnen bekijken? Dat kan via het artikel op onze website.
==================================================
Voor meer berichten over suiker en stevia, klik op het betreffende label, direct onder dit bericht. Let wel: na een aantal berichten wordt het laatst gelezen bericht telkens herhaald, dan onder dat laatst gelezen bericht even opnieuw op het gekozen label klikken, enz. enz.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten