Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 1 mei 2019

1 mei, volgens NOS en AD tot in de 60er jaren van de vorige eeuw een vrije dag in Nederland

Dacht vanmorgen uit m'n stoel te donderen toen ik de mede presentator van Jurgen van den Berg (het leeghoofd van het NOS Journaal) hoorde zeggen dat volgens het AD 1 mei tot in de 60er jaren van de vorige eeuw een officiële vrije dag was in Nederland....... E.e.a. in het nieuwsoverzicht rond 8.45 u. in het NOS Journaal op Radio1.

Blijkbaar  is de redactie van de NOS ervan overtuigd dat wanneer iets in de krant staat, het wel waar moet zijn....... Lulliger nog: je mag toch hopen dat de de leden van de NOS nieuwsredactie enigszins geschiedenisles hebben genoten op de middelbare school en dus hadden kunnen weten dat 1 mei nooit een vrije dag was in Nederland (overigens wel in Amsterdam en op de Nederlandse Antillen)......

De verjaardag van Beatrix werd niet voor niets als nationale vrije dag gevierd op 30 april, zodat het uitgesloten was om van 1 mei een nationale vrije dag te maken...... Alsof de arbeiders in Nederland nooit werden uitgebuit en belachelijk lange dagen moesten werken..... Alsof in Nederland nooit arbeiders om het leven kwamen op het werk in fabrieken, in de landbouw en in de bouw...... Alsof in Nederland kinderarbeid nooit voorkwam (dat komt overigens nog steeds voor, kan ik je verzekeren!)

De 1 mei viering is in het leven geroepen nadat de destijds echte vakbonden streden voor een achturige werkdag en dit uiteindelijk voor elkaar kregen.

Vandaag loop je de kans om PvdA politici tegen te komen, die geheel hypocriet de Internationale zingen, al doet de PvdA dit voornamelijk in complexen waar 60 plussers wonen...... De Internationale, het strijdlied van socialisten en communisten, met wie de PvdA niets te maken wenst te hebben, daar men stelt een 'sociaaldemocratische' partij te zijn..... Echter in werkelijkheid is de PvdA een neoliberale partij, die zich in de oppositie een links imago aanmeet, neem PvdA oplichter Asscher en zijn suffe boek en dito media campagne.....* Een links imago dat onmiddellijk weer wordt afgeworpen als de PvdA besluit tot een kabinet toe te treden (eerder was dit ook het geval wanneer de PvdA de grootste partij was, neem de kabinetten Kok.....)

* Zie:
'Asscher (PvdA 2de Kamer), het nieuwe 'linkse gezicht' van Nederland, wil belasting voor techreuzen'

'Asscher (PvdA 2de Kamer) en zijn boek 'Opstaan in het Lloyd Hotel''

'Minimumloon, Nibud: 'men kan rondkomen van dit loon......' ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!' (een bericht waarin Asscher en zijn partijcollega Wouters een rol in spelen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten