Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 6 februari 2019

Ralph Hamers (ING top): 2018 geeft een dubbel gevoel, maar geen dubbel salaris

Vanmorgen na 8.30 u. op BNR Ralph Hamers, de topgraaier van ING, over de cijfers van 2018.

Ondanks een megaschikking van meer dan 700 miljoen met het OM, wist ING de winst voor 2018 aardig op peil te houden.

Op de vraag over het witwassen van misdaadgeld door ING stelde Hamers dat het onacceptabel is dat ING geen goede poortwachtersfunctie voor het financieel systeem had...... Ja zo kan je het wel stellen Hamers!!!

Ofwel met veel gedraai gaf Hamers de schuld voor e.e.a. aan systemen en controles die niet goed zouden hebben gewerkt, alsof er geen mens bij betrokken was..... Terwijl het bepaald geen domme ING figuren waren die verantwoordelijk waren voor het witwassen van misdaadgeld...... Schande dat ING er met een schikking vanaf is gekomen!! Voor heel wat minder krijgen mensen lange gevangenisstraffen en worden mensen zelfs hun huis uitgedonderd.......

Hamers werd gevraagd of alles nu op orde is en daar kwam hij weer met z'n cliché dat ING al twee jaar geleden een verbeteringsprogramma heeft opgestart en dat men daar mee doorgaat..... Ofwel de zaken zijn nog lang niet op orde........

Hamers stelde een dubbel gevoel te hebben over 2018.... Niet zo vreemd als je ziet dat ING meermaals negatief in het nieuws kwam, zoals over een achterlijke verhoging van het al schunnig hoge salaris van Hamers...... Ik schat dat Hamers daar een driedubbel gevoel bij heeft, immers die verhoging ging niet door.

Het aantal rekeningen van ING is wereldwijd gestegen met 1 miljoen, naar nu 38 miljoen klanten, ofwel meer dan het dubbele aan inwoners in ons land....... ING is intussen werkzaam in 40 landen.

Na de bankencrisis, die ons een gigantische bak belastinggeld heeft gekost (vele miljarden) werd ons keer op keer verzekerd dat de banken in de toekomst niet meer zo groot zouden mogen groeien dat ze wel gered moeten worden, je weet wel: 'too big to fail' (waar de banken te groot zijn om failliet te laten gaan, dat was overigens een leugen....)...... Al eerder gaf ik op deze plek aan dat geen bank zich daaraan houdt zelfs niet staatsbank ABN Amro, allen hebben zich al weer fiks uitgebreid in het buitenland, ofwel als er morgen weer een bankencrisis ontstaat, zullen wij weer moeten opdraaien voor de schade, een godvergeten schandaal dat we te danken hebben aan Rutte 1, 2 en 3, dus hoofdverantwoordelijken zijn: VVD, PvdA, CDA, D66 en CU..... (Denk daaraan als je dit jaar gaat stemmen!)

Ongelofelijk dom dat 'uh uh uh van Werven', de waardeloze BNR presentator, niet vroeg naar het Wereld Economic Forum (WEF), waar de banken het gore lef hadden te eisen dat regels voor banken worden versoepeld..... Dit terwijl de bankenmaffia een groot deel van de wereld in een grote crisis hebben gestort en daarvoor amper zijn aangepakt..... >> Zie: 'Banken hebben in Davos versoepeling van regels geëist' Zo is de bankenbuffer veel te laag, 3, 4 of 5% is totaal onvoldoende, deskundigen stellen dat er minstens een buffer moet worden gecreëerd van 30%!!

Tot slot wil ik nogmaals wijzen op o.a. de PS in het bericht waarvan je de link hierboven ziet (iets aangepast voor dit bericht): van groot belang is het bankrekeningnummer, dat we met het belachelijke IBAN gedoe voor het leven zouden houden, echter niet als je van bank wisselt...... De banken hebben dit destijds in de EU afgedwongen (met hulp van lobbyende, dus corrupte politici), zodat klanten minder snel van bank zullen wisselen bij wanbeleid, een soort van beleid dat gezien de recente geschiedenis leidend is bij ING...... Hier dient onmiddellijk een eind aan te worden gemaakt, het IBAN nummer dient inderdaad voor het leven te zijn, ongeacht de bank waar je klant bent!!!

Zie ook:
'ABN Amro topman van Dijkhuizen: staatsbank financiert steenkooluitvoer van Australië naar China'

'ABN Amro, staatsbank vraagt bankvergunning aan in VS, ofwel 'too big to fail' is geen probleem'

'ING onder puissant zelfverrijker Hamers bezig weer 'too big to fail' te worden'

'ABN Amro, de staatsbank 'gaat dak repareren terwijl het mooi weer is': 250 mensen op straat.....'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten