Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 21 februari 2019

Gijs van Dijk (PvdA Tweede Kamer) wil een speciaal WW fraude team..... OEI!!!

Gijs van Dijk is een PvdA plork met een vreemd verleden, zo was hij een paar jaar filiaalhouder van WE Fashion, tegelijkertijd (!!) was hij destijds vicevoorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb), later ging hij werken voor de Algemene Onderwijsbond (AOb) en nog later werd hij waarnemend voorzitter van de FNV. Nadat hij uit de PvdA stapte, daar deze te neoliberaal was naar zijn zin, sloot hij zich aan bij GroenLinks, echter Asscher kon hem later overhalen terug te komen in de PvdA....... 'Echt een man van stavast, die van Dijk......'

Deze van Dijk pleitte gistermorgen op BNR na 9.00 u. voor een speciaal team dat WW fraude moet aanpakken...... Volgens mij zijn daar al speciale teams voor, 'maar goed...' Lullig dat van Dijk weer haat moest zaaien tegen Poolse werknemers die werkloos zijn geworden, daar zij vooral de boel zouden flessen aldus van Dijk..... Poolse werknemers moeten minstens 5 jaar aaneengesloten hebben gewerkt voordat ze WW ontvangen, waarna ze slechts een korte tijd WW ontvangen en toch zouden deze werklozen de boel belazeren voor een paar honderd miljoen euro......

Vervolgens dit: wat is een paar honderd miljoen vergeleken met het op jaarbasis flessen van de belasting voor 20 miljard euro??? Toch heb ik tot nu toe nooit gehoord over een speciaal team dat zich richt op misdadige belastingontduiking door de super welgestelden...... Dit nog buiten het ontlopen van de Nederlandse belastingen door bedrijven, daar gaat het zelfs om 30 miljard op jaarbasis...... Vanmorgen werd bekend gemaakt dat de belastingdienst de controles van mkb bedrijven in een paar jaar tijd heeft teruggeschroefd van 39.000 controles in 2013 tot minder dan 20.000 in 2018 (met een uiterst hypocriete reactie van de PvdA, later meer daarover), terwijl de belastingdienst zich eerder deze week nog een veer in de reet stak vanwege achterhaalde belasting....**

Om nog maar te zwijgen over het witwassen van misdaadgeld, waar Nederland één van de koplopers is, zo bleek afgelopen week...... (waar een klein land al niet groot in kan zijn.... en dan wordt Nederland ook nog eens terecht afgeschilderd als belastingparadijs, al wordt dit 'te vuur en te zwaard ontkent' door een groot deel van de politiek, met de VVD voorop, al is dat zoals bekend een misdadigers partij....)

Nee, we moeten de aandacht afleiden van de welgestelden en bedrijven die zich ronduit misdadig gedragen, door met de vieze vingers te wijzen naar arbeiders die de boel flessen, maar dat met een bedrag dat nog niet in de schaduw kan staan van de belastingontduikers en belastingontwijkers........ (dat laatste is wat mij betreft even misdadig als belastingontduiking, ook al zou e.e.a. volgens kromme wetgeving 'legaal' zijn......)

Het is overigens de taak van het UWV om fraude te voorkomen, echter deze instantie heeft het te druk met het afknijpen van zieke werknemers, zodat deze organisatie al jaren achter de feiten aanloopt........ Schande!!

Van Dijk wordt wakker en hou op met je gezeur over solidariteit, die met WW fraude teniet zou worden gedaan.... Wat is er nog over aan solidariteit nadat de PvdA deze afbreekt als het meeregeert.....?? (zoals onder Rutte 2 en Balkenende 4)

Al vaak op deze plek verzucht: laten we hopen dat de PvdA bij de volgende verkiezingen volledig wordt weggevaagd, de PvdA heeft het meer dan verdiend!

* Overigens vind ik het een schande dat mensen uit de vakbeweging in een politieke partij plaatsnemen, dat geldt overigens ook andersom, daar hier belangenverstrengeling optreedt die niet in het belang is van werknemers of van het volk. Het meest lullige is wel als dit soort figuren daarna in de raad van bestuur van een commercieel bedrijf plaatsnemen, zie de exorbitante PvdA zelfverrijker Kok, die van de vakbond de politiek inging en daarna plaats nam in de raad van bestuur van ING, tegen een schandalig hoog salaris...... (hoe fout kan je zijn, terwijl Kok in de politiek tekeerging tegen exorbitante zelfverrijking??)

** Zie: 'Belastingdienst in halleluja stemming: sinds 2000 in totaal 4 miljard euro aan 'achterstallige' belasting geïnd'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten