Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 11 augustus 2023

Robbie Robertson: 5 juli 1943 - 9 augustus 2023

Hoorde vannacht op CBC Radio1 dat Robbie Robertson, een Mohawk behorend tot de Six Nations of the Grand River (reservaat in Canada), afgelopen woensdag na een lang ziekbed is overleden in Los Angeles.


'Toevallig' draaide ik de laatste maanden regelmatig muziek van de geweldige zanger, gitarist, tekstschrijver en componist Robbie Robbertson. Niet geheel toevallig overigens daar zijn muziek altijd een grote troost was in de tijden dat ik het moeilijk had in mijn leven en dit jaar is wel het meest 'kloterige jaar' in mijn leven en dan overlijdt ook Robbie nog eens..... 

Ik leerde Robbie kennen vanwege zijn werk in the Band, oorspronkelijk de begeleidingsband van Bob Dylan (in de tijd dat Dylan wat mij betreft nog enig belang had), the Band die later zonder Dylan ook prachtige albums uitbracht en tourde over de wereld. Robbie begon echter in de band van Ronnie Hawkins (and the Hawks), waar die band later begon te spelen met Dylan om daarna de naam te veranderen in: The Band.

Echter zijn mooiste werk maakte Robbie zonder meer onder eigen naam, zijn bekendste nummer als zodanig was wel 'Somewhere Down the Crazy River', op zijn eerste soloalbum dat onder zijn eigen naam werd uitgebracht, een album dat in 1987 werd gepubliceerd. Op dit album liet Robbie weten dat hij tot de first nations behoorde (waarvan de mensen meestal worden aangeduid als 'indianen'). 

Robbie dank je wel voor al jouw prachtige muziek, je zal op zeker niet vergeten worden!! Ik wens de familie van Robbie heel veel sterkte met dit grote verlies, evenals zijn stamleden, zijn vrienden en de grote fans van Robbie.

Hier nog wat muziek van Robbie Robertson:

Als eerste the Band en dan het album 'Music from the Big Pink' plus het tweede album van The Band (met de gelijknamige titel), respectievelijk uitgebracht in 1968 en 1969.



Hier een paar albums van Robbie Robertson:

Om het hele album af te kunnen spelen, moet je zelf het eerste nummer aanzetten, hier de link naar dat album hieronder zie je het eerste nummer van het album uit 1987 met zijn naam dat je direct kan laten afspelen.


Hier het derde album van Robbie met de titel 'Music for the Native Americans', als eerste weer de link waarbij je het eerste nummer zelf moet laten afspelen en hieronder het eerste nummer dat je zoals gezegd meteen kan afspelen door er op te klikken


Nu het album 'Contact from the Underworld of Redboy', een album waarop hij onder andere met Aboriginals (Australië) speelt, ook hier eerst de link naar het album waarbij je het eerste nummer zelf 'moet aanzetten' en daarna door op de afbeelding van de hoes die het album siert te klikken voor het eerste nummer van dat album.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten