Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 16 februari 2024

Westerse sancties onder leiding van de VS: niets anders dan een grove vorm van terreur

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice in Google Translate)


Ik kreeg via Facebook een uitnodiging voor een manifestatie die a.s. zaterdag plaatsvindt in Amsterdam. Een manifestatie met een bijzonder interessant onderwerp daar het gaat om de illegale sancties die de VS, meestal samen met Canada en Groot-Brittannië en de EU lidstaten, oplegt aan landen die niet gehoorzaam doen wat de VS van hen verlangt. 

Over die sancties maak ik me al jaren flink pissig (zoals de regelmatige bezoeker van dit blog wel weet), bovendien zijn deze sancties niet alleen illegaal, immers verreweg de meesten zijn zonder VN resolutie opgelegd, maar ze zijn zonder meer zwaar misdadig en gaan ten koste van de bevolking in de getroffen landen, vaak ook landen die al helemaal plat zijn gebombardeerd door het westen, neem Afghanistan en Syrië......  In beide landen is er een groot tekort aan voedsel, medicatie en medische hulpmiddelen*, waarbij de VS, de grootste terreurentiteit ter wereld, een belangrijk gebied in Syrië bezet houdt, een gebied in dat land waar de meeste olie en gas wordt gevonden, bovendien een gebied dat wordt gezien als de graanschuur voor dat land.....

De VS verkoopt de Syrische olie en het graan aan het buitenland zodat er uit dat gebied geen geld komt voor de wederopbouw van Syrië, hoe schunnig dan dat de VS en haar westerse terreurpartners ook nog eens sancties hebben opgelegd aan dat land..... Wat mij betreft een zaak voor het ICC (International Criminal Court >> Internationaal Strafhof) en het ICJ (International Court of Justice >> Internationaal Hof van Justitie). Kunnen die strafrechtelijke instituten meteen een onderzoek doen naar alle door de VS en haar NAVO-slaafse-landen gepleegde vreselijke oorlogsmisdaden!! Vervolging zowel van personen (ICC) als van landen (ICJ) 

Het Internationaal Strafhof in Den Haag (foto van Wikipedia)

Immers, waarom wel Putin aanklagen en dat vanwege grof gelogen aanklachten, maar niet de verantwoordelijke VS bestuurders als Bush, Obama, Trump en Biden, plus hun ministers van defensie en buitenlandse zaken en niet te vergeten hun collega's van andere NAVO-lidstaten!! Dat geteisem is alleen deze eeuw al verantwoordelijk voor de dood van 5 miljoen mensen die werden vermoord in de illegale oorlogen van de VS, in geheime militaire acties, door de CIA georganiseerde opstanden en staatsgrepen, waar de laatsten vooral werden en worden gepleegd in democratisch geregeerde landen....... (terwijl de VS maar niet kan ophouden te stellen dat ze voor het democratiseren van landen zijn, doen ze in de praktijk het tegenovergestelde!!)

Wat geldt voor strafrechtelijke vervolging van personen en landen die mee hebben gedaan aan de illegale oorlogen die de VS deze eeuw voerde, geldt dat nog meer voor de fascistische apartheidsstaat Israël, een land dat open en bloot een genocide uitvoert op het Palestijnse volk..... Waarom wel Putin vervolgen, maar niet Netanyahu en zijn smerige oorlogsmisdadige boevenbende die zich als leden van een 'democratische regering' durven te presenteren.... Wat Israël bewezen heeft geflikt en nog flikt gaat 1.000 keer verder dan wat Putin valselijk wordt toegedicht!! Afgelopen nacht heeft het psychopathisch moorddadige leger van Israël het laatste werkende ziekenhuis in de Gazastrook aangevallen, daar er (oh cliché): een commandopost van Hamas zou zijn gevestigd, waarbij de legerwoordvoerder (die overrijp is voor vervolging door het ICC) stelde dat bevrijde gijzelaars één en ander zouden hebben bevestigd.... Zoals gewoonlijk zei deze woordvoerder dat er bewijzen zijn, echter die zijn tot nu toe niet één keer getoond, nadat men een ziekenhuis of medische post heeft aangevallen en vernietigd.... 

In het CBC Radio1 nieuws van 3.00 u. vannacht het bericht dat de internationale gemeenschap (bedoeld werd de westerse internationale gemeenschap; Ap) Israël heeft gewaarschuwd géén 'human catastrophe' te veroorzaken met de aanval op Khan Younis..... Je zou je kapotlachen als het niet zo triest was, immers die catastrofe is al gaande vanaf 7 oktober 2023, een catastrofe die je alleen maar kan aanduiden als een volledige genocide in uitvoering..... Ondanks dit alles is er geen sprake van dat men de fascistische apartheidsstaat Israël ook maar één sanctie zal opleggen, vergelijk dat eens met Rusland (waarbij het trieste is dat de eigen westerse bevolkingen het hardst worden getroffen door die sancties tegen Rusland, terwijl de economie in dat land draait als een tierelier...)....

Schande ook dat correspondenten van NPO Radio1 en NOS Radio1 Journaal (een staatszender), plus die van BNR keer op keer durven te zeggen dat het regeringsbeleid van regeringen die onder sancties liggen zo slecht is dat de economie bijna op haar gat ligt.... Nooit hoor je deze schoften zeggen dat deze landen zuchten onder westerse sancties..... Hetzelfde geldt overigens voor de collega's van deze zogenaamde journalisten in andere westerse landen......

Edwin Koopman, een correspondent van de VPRO, die vaak door de NOS werd gebruikt en Marc Bessems een NOS correspondent die blijkbaar de propaganda taak van Koopman heeft overgenomen, hebben wel 20 keer laten weten dat Maduro een desastreus economisch beleid voerde en voert, terwijl ze met geen letter spraken over de smerige sancties van de VS, Canada en de EU tegen dat land.....

Lees het volgende schrijven waarin meer uitleg over wat (illegale) sancties teweeg kunnen brengen, tezamen met de oproep van Hands off Venezuela: 

Manifestatie zaterdag 17 februari 2024, Amsterdam

Handen af van Venezuela, Cuba, Nicaragua, Peru en Haïti 

Kultureel informatieve manifestatie Handen af van Venezuela, Cuba, Nicaragua, Haiti, Peru 

Bijeenkomst met informatie over de illegale 'sancties' van de VS/NAVO-landen en over de coup in Peru van 7 december 2022 en decennialange inmenging in Haiti. We protesteren tegen de misdadige betrokkenheid van de Nederlandse regering en de EU bij al deze grondstoffen-confiscatie operaties.

"SANCTIES" CUBA/NICARAGUA/VENEZUELA
Het verenigde westen, een neokoloniaal machtsblok, probeert door unilaterale, illegitieme economische oorlogsvoering ('sancties' genoemd om het vriendelijker te laten klinken) tegen 37 ongebonden landen de ontwikkeling van die landen tegen te gaan en het leven van de bevolking welhaast onmogelijk te maken zodat ze het 'uitschreeuwen van de pijn' en alles willen behalve de status quo en zich tegen hun gekozen leiders gaan keren.
Het zijn internationale misdaden tegen de mensheid, want:
-Ze missen elke bekrachtiging van de VN, waardoor deze expliciet illegaal zijn.
-De strafdaad is verzonnen en/of in scene gezet door westerse proxies.
-Ze richten zich direct op vernietiging van de economie en veroorzaken armoede, ziektes en sterven van miljoenen mensen 
Schrijnende voorbeelden van deze economische oorlogsvoering zijn: Economisch-financiële blokkades; sabotagedaden; diefstal van deposito’s en goudreserves; toe-eigenen van buitenlandse industrietakken en staatseigendommen, etc..

Ongeroerd blijven bij deze strafexpedities tegen niet-westerse, soevereine landen en volkeren, waar de regering van Nederland een toenemend fanatieke rol in speelt, is in feite racistisch. Collectief racisme is de gevaarlijkste vorm van racisme. Het is tekenend voor de partijdigheid van het ICC, dat ze de bedenkers, uitvoerders en handhavers van deze illegale strafmaatregelen onbestraft laat.
Als gevolg van deze illegale dwangmaatregelen van de VS/NAVO-landen is met name de situatie in Cuba zeer ernstig.

Eind augustus 2022 verlengde de Amerikaanse president Joe Biden de sancties tegen Cuba met een jaar, met een beroep op de Trading with the Enemy (‘vijandige staten’) Act van 1917. Dit mechanisme is de afgelopen 60 jaar gebruikt om de talloze sancties te ondersteunen die samen de blokkade van de VS tegen Cuba vormen. Terwijl een land dat dokters stuurt naar de armste plaatsen ter wereld, hulp bood aan Amerikanen na de orkaan Katrina, cholera bestreed in Haïti en ebola in Afrika, het tegenovergestelde van een ‘vijandelijke staat’ is. Voor de Cubanen zijn de illegale VS-sancties (die door westerse regeringen gezamenlijk gehandhaafd worden) rechtstreeks van invloed op hun gezondheid, het voedsel voor hun gezinnen, hun arbeidsomstandigheden, de mogelijkheden om van hun land te genieten, en alles wat zij doen om hun land te zien bloeien. De blokkade is zonder twijfel het belangrijkste obstakel voor de ontwikkeling van Cuba.

PERU
De VS coup tegen Peru om de lithium en andere grondstoffen waartegen Peruanen maandenlang massaal de straat op gegaan zijn, moet een halt toegebracht worden. Het huidige regiem is zeer bruut en heeft meer dan 70 mensen in koele bloede vermoord tijdens de vreedzame demonstraties in de maanden na de coup. Heel schrijnend is dat oud-president Fujimori die 25 jaar gevangenis straf uitzat voor zijn mensenrechtenschendingen in de jaren '90, notabene zojuist vrijgelaten is terwijl hij nog 9 jaar te gaan had. De Nederlandse regering en vadertje staat spreekbuis--de voormalige kwaliteitsmedia--zwijgt in alle talen.

INTERNATIONAAL RECHT EN DIPLOMATIE
Wij willen dat onze regering ophoudt met het in de voetsporen treden en gedogen van Amerikaans agressief machtsvertoon zonder respect voor soevereiniteit, diplomatie, internationaal en nationaal recht.

Wij, als burgers van Nederland zijn van alle gezindten, alle achtergronden en alle stromingen met één gezamenlijke eis.
Wij willen in VREDE leven met de buurlanden aldaar (van de ABC eilanden) en andere landen in de regio. We zullen op de Dam blijven staan tot alle moorddadige 'sancties' opgeheven zijn. I.p.v. voorop lopen met VS aangestuurde coups (zoals de huidige in Peru) en coup-pogingen (zoals hernieuwde pogingen in Venezuela in verkiezingsjaar 2024), zou Nederland zich kunnen inzetten en pleiten voor het bewandelen van het diplomatieke pad, respecteren van internationaal recht en soevereiniteit.

Wij, burgers van Nederland hebben onze parlementen en onze regeringen nooit gekozen om vijandschap te ontketenen tegen andere landen--en andere regeringen en leiders--en derhalve hebben zij niet het mandaat om ons oorlogen en coups/regiem change operaties in te leiden onder het mom van 'democratie brengen'- een contradictie in termino.

STOP DE ECONOMISCHE OORLOGS-VOERING TEGEN CUBA, NICARAGUA, VENEZUELA
STOP REGIEM CHANGE OPERATIES TEGEN HAITI, PERU

www.openbaararchief.nl/caribic 

======================================

* De VS en de NAVO uh EU-lidstaten stellen telkens weer dat voeding, medicijnen en andere eerste levensbehoeften zijn uitgesloten van sancties, maar tekens weer blijkt dit een enorme leugen te zijn, minstens zo groot als de leugens waarmee men probeert de illegale oorlogen van de VS te legitimeren... Het is dan ook de bedoeling dat de bevolking door de ellende die wordt veroorzaakt door sancties zich gaat keren tegen de eigen regering, niet voor niets ook dat het de CIA is die in die landen probeert opstanden te organiseren (door de CIA onder andere toegegeven over Iran en Syrië), daar sabotage uitvoert of laat uitvoeren, aanslagen pleegt dan wel laat plegen en het leger van zo'n land probeert om te kopen, dat alles met de opzet om een coup te forceren, waarbij de CIA en het VS ministerie van BuZa alle hulp bieden zoals je zal begrijpen.... (bewijzen te over, onder andere in WikiLeaks)

-----------------------------------------------------

Voor meer berichten over de Gazastrook, sancties, Venezuela, Cuba, Syrië, Afghanistan en of de CIA, klik op één van de labels direct onder dit bericht.

-----------------------------------------------------

Let op!! De ruimte om reacties weer te geven werkt niet altijd. Als je commentaar hebt en het lukt niet op de normale manier, doe dit dan via het mailadres trippleu@gmail.com, ik zal deze dan opnemen onderaan in het bewuste artikel, althans als je geen geweld predikt, voorts plaats ik jouw reactie ook al staat deze diametraal tegenover dat bericht. Alvast mijn dank voor jouw eventuele reactie, Willem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten