Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 25 maart 2010

Alexander 'witte Obama' Pechtold

Afgelopen zondag was Pechtold, in de tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen afgeschilderd als de Obama van Nederland, op bezoek in Buitenhof om de D66 standpunten voor de landelijke verkiezingen te verklaren.
Wat wil deze witte Obama? Heel veel dingen die de echte Obama niet uit zijn strot kan krijgen. De zwaksten pakken, zij zijn immers de schuld van de huidige recessie. Dus afschaffen van ontslagrecht, inleveren van loon, meer flexibiliteit voor werkenden (lees voor weinig geld en zonder enig recht te werk gesteld worden), flink meer eigen risico voor de zorg van zo'n €150,- naar € 750,- en afschaffing van de huursubsidie.
Op 22 maart was Pechtold op BNR talkradio (10.30.u), Hier hield hij nog eens vol dat de AOW leeftijd naar 67 jaar moet. Toevallig gaven de laatste werkloosheidscijfers van het CBS op 18 maart j.l. aan dat de werkloosheid flink gestegen was, vooral bij mannen boven de 45 jaar...
Misschien kan Pechtold Tsaar worden na de verkiezingen, aan zijn ideeën en voornaam zal het niet liggen. Een witte Obama is hij zeker niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten