Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 28 maart 2010

Ad 'windbuil' Melkert en Irak

Ad Melkert (PvdA), speciaal gezant van de VN voor Irak (wat is zijn achtergrond voor deze functie?), vindt de verkiezingen in Irak een succes, zo melde hij in het 12.00u.Radio1 nieuws van zaterdag 27 maart jl.

En dat in een land, dat van oudsher allerlei etnische groepen verenigde. O ja? bedoelde hij hier het Ottomaanse rijk? Dat herbergde inderdaad allerlei etnische groepen, maar was dan wel even een gigantisch stuk groter dan het huidige Irak. Bovendien hadden de diverse etnische groepen binnen het Ottomaanse rijk een zekere vorm van autonomie.

Het huidige Irak is een door de Volkerenbond geconstrueerd monster, dat als mandaatgebied aan de Britten werd toegewezen (Churchill heeft in de 20er jaren van de vorige eeuw nog gifgas gebruikt tegen de 'Iraakse' bevolking). Alleen dictators als Saddam Hoessein konden de boel onder de duim houden.

Wat een succes die verkiezingen, de protesten van diverse partijen in Irak zijn niet van de lucht, een succes met een gegarandeerde gewelddadige uitkomst.

Kan flapdrol Melkert nu ajb al met pensioen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten