Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 22 juni 2010

Halbe Zijlstra (VVD) en de zorgkosten

In standpunt NL (radio 1) vanmiddag, kwam de VVD hufter Zijlstra uitleggen waarom de burger meer moet gaan betalen voor de zorgkosten. Natuurlijk als eerste de vergrijzing, de pensioengelden zijn als sneeuw voor de zon verdwenen door gokspelletjes op de beurs. En daar gaat u natuurlijk voor bloeden. 

Laten we eens kijken wat de vermarkting van de zorg tot nu toe heeft opgeleverd: -per jaar een verhoging van zorgverzekering -het steeds verder uitkleden van die zorgverzekering -verzekeringsmaatschappijen met peperdure gebouwen en uitgave van idem dure glossy's -verzekeringsmaatschappijen die hun geld ook op de beurs vergokt hebben -aan de top van die verzekeringsmaatschappijen salarissen die vaak meer dan 100x het minimumloon bedragen (in tegenstelling tot de werkers in de zorg, die zijn al jaren de sjors) -een giga administratie die elk jaar alles opnieuw moeten berekenen en zoveel mogelijk cliënten het bos in moeten sturen (dan heb ik het nog niet over alle overheidsinstanties en daarbij behorende ambtenaren, die controle op het e.e.a. moeten uitoefenen).

Nee een rollator kan een bejaarde best zelf betalen, en een ieder is in staat om een verzekeringspremie van zo'n € 400,-- op te hoesten.

Mag die asociale zak a.u.b. met het vuilnis mee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten