Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 14 juni 2010

Oliemaatschappijen en uw pensioen

Zoals hier al eerder is gesteld, uw pensioenen zijn voor het grootste deel op de aandelenmarkt vergokt. Eerst met de internetbubbel, en nu weer 100 miljard met deze crisis. Paars was daar verantwoordelijk voor in de 90er jaren.
Nu kan BP daar nog een aardig bedrag bovenop stapelen. Door de milieuramp voor de kust van Louisiana kelderen de aandelen BP in rap tempo. Daar kan aan toegevoegd worden, dat verder diepzeeboringen figuurlijk in zwaar weer terecht zijn gekomen.
De 1ste idioot die nog durft te beweren, dat onze pensioenen alleen met beursgang te redden zijn, mag wat mij betreft met het vuilnis mee. Meer dan 200 miljard euro is er de laatste 10 jaar verloren op de beurs. De politici van PvdA, VVD, en D66, die ooit toestemming gaven voor de beursgang van de pensioenfondsen zouden strafrechtelijk vervolgd moeten worden!

Nog meer olie: Zembla gezien? Het ging over de smerige rol van Shell in Nigeria, te bedonderd om verantwoordelijkheid te nemen, maar wel groot sponsor van de formule 1 races, wat een stel schoften!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten