Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 11 april 2010

Ons pensioen en de Nederlandse Bank

Vandaag in Buitenhof directeur beleggingen Joanne Kellerman van de Nederlandse Bank.

De Nederlandse Bank is toezichthouder van de 600 pensioenfondsen in Nederland.

De laatste paar jaar hebben de pensioenfondsen ongeveer 112 miljard euro verloren op de beurs. Eind 90er jaren en begin deze eeuw hebben de pensioenfondsen ook gigantisch verloren op de beurs, 11 september 2001 was niet de oorzaak van het inklappen van de beurs, dat was al lang aan de gang.

N. Wellink liet dit keer het woord aan een andere directeur in Buitenhof, men wilde blijkbaar niet weer een uur tegen deze rotkop aan kijken. Mw. Kellerman vertelde dat de pensioenfondsen niet zonder beleggen kunnen, nee zeker niet als je in een tijdsbestek van zo'n 11 jaar meer dan 200 miljard euro op diezelfde beurs hebt verspeeld. Als in een casino: een gokker wint wat en verspeelt vervolgens zijn hele kapitaal, want eenmaal wat gewonnen maakt men zichzelf wijs, dat de kansen uiteindelijk zullen keren.

De deelnemers moeten begrijpen, dat ze veel minder pensioen ontvangen dan men verwacht, was de boodschap van de enge uitgestreken schijnheil Donner (CDA) deze week, dat bevestigde mw. Kellerman nog maar eens, men zal zich extra moeten verzekeren.

Door de pensioenfondsen zal er nu meer openheid over de beleggingen moeten komen, ja dank je de koekoek. En door samenvoeging van een flink aantal fondsen zal er meer deskundig bestuur ontstaan!? Hoe dan? De kleine pensioenfondsen hebben het relatief goed gedaan de laatste jaren. Ik zou toch verwachten, dat bij de grote pensioenfondsen het meest deskundig bestuur te vinden is en hoe dat echt zit weten we nu maar al te goed. Een ongelofelijke arrogante en regenteske houding van deze disfunctionerende toezichthoudster, weg met die huppeltrut (samen met de niet functionerende kwal Wellink). Buiten de schade die deze figuren de burgers van dit land hebben berokkend (vergeet IJsland niet), wat zijn de inkomens van deze nitwits?

Blogger Nelly zei...
Brussel heeft de plannen al in de maak om naar een "europees stelsel van pensioenvoorziening" te gaan. De meeste EU-landen werken echter met een z.g. "omslag-systeem". D.w.z. dat je de pensioenen van nu betaalt met de belastingen van nu. U in NL spaart echter zélf voor uw pensioen. Deze potten zullen nu helaas pindakaas moeten opgaan in een nieuw te maken europese voorziening. Mocht de EU rond 2025 nog bestaan, dan zult u door uw overheid wederom zijn bestolen.
11 april 2010 18:22

Bericht enigszins aangepast, de strekking is verder dezelfde

1 opmerking:

  1. Brussel heeft de plannen al in de maak om naar een "europees stelsel van pensioenvoorziening" te gaan. De meeste EU-landen werken echter met een z.g. "omslag-systeem". D.w.z. dat je de pensioenen van nu betaalt met de belastingen van nu. U in NL spaart echter zélf voor uw pensioen. Deze potten zullen nu helaas pindakaas moeten opgaan in een nieuw te maken europese voorziening. Mocht de EU rond 2025 nog bestaan, dan zult u door uw overheid wederom zijn bestolen.

    BeantwoordenVerwijderen