Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 29 april 2010

Het CDA en de intensieve veehouderij

Gerda 'mijn boerenhart huilt' Verburgh van het CDA schuift kritiek van wetenschappers van de hand, dat een advies van de commissie Wijffels uit 2001 niet wordt nagevolgd, naast zich neer. "Stapt u maar eens op de fiets", durft zij (ik zou bijna schrijven: de kuthoer) de media voor te houden. Zij heeft namelijk ontdekt, dat er een paar bedrijven daadwerkelijk iets willen doen aan de schandalige praktijken in de intensieve veehouderij. Een paar dagen geleden was er brand op een geitenhouderij, de brandweer wist nog geen aantal van omgekomen dieren te geven. Schatting tussen de 500 en 800 dieren! In 2007 kwamen 500.000 varkens om door brand in Nederlandse stallen!
Elk jaar worden er 500 miljoen dieren in Nederland geslacht! Wat nou Nederland is vol?
Intussen wordt de eerste 'beste' intensieve boer, die opgenomen wordt in een ziekenhuis in quarantaine gezet.
Deze 'mensen' dragen namelijk organismen bij zich, waar geen antibiotica tegen opgewassen is. Dit probleem begint ook steeds meer consumenten te treffen, door bijvoorbaat de beesten antibiotica te geven.
Eindelijk dringt dit ook tot de botte kop van Verburg door en waar zij enkele maanden geleden nog pleitte voor uitbreiding van de intensieve veehouderij, lijkt het dat ze nu op de rem gaat staan. Er is hier maar 1 woord van toepassing op deze trut: misdadig! (u mag natuurlijk zelf een aantal superlatieven toevoegen).
Zie ook mijn bericht van 21 maart 2010 over mw. Pierik van het CDA.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten