Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 1 mei 2010

1 Mei, dag van de arbeid

Vandaag, 1 mei, is in Nederland nooit een officiële vrije dag geweest. Deze week werd er op 
BNR radio gemeld, dat de SP voor 5 mei als vrije dag staat. 
Dat standpunt heb ik verder niet in het nieuws noch op de website van de SP kunnen vinden. Het zou nogal vreemd zijn, gezien de positie van 1 mei. Op hetzelfde radiostation werd gemeld, dat er jaarlijks 3000 mensen in Nederland sterven als direct gevolg van hun werk of gerelateerd aan dat werk. Onder deze 3000 mensen  zijn er 1350, die sterven als gevolg van blootstelling aan asbest of chemische stoffen. Al jaren laat ik personen, die het cliché 'van werken is nog nooit iemand dood gegaan' figuurlijk alle hoeken van de kamer zien. Het gaat hier over doden, er werd niet gesproken over de duizenden, die als gevolg van hun werk chronisch ziek of invalide thuis zitten. En geloof mij maar de kwaliteit van dat leven is zwaar onder de maat. 
Onze koningin is eind januari jarig, niet op 30 april, waarom denkt u dat dit zo is? Juist zo kunnen  de machthebbers voorkomen dat 1 mei een officiële vrije dag wordt. Mijns inziens een grof schandaal. 
Nu over bevrijdingsdag. Welke vrijheid? Die van de bevrijding van de nazi's? Als de nazi's van toen zouden zien hoe Nederland er nu uitziet, zullen ze zien, dat veel maatregelen die zij voorstonden nu gemeengoed zijn geworden, neem alleen al de identificatieplicht ( zelfs nu met vingerafdrukken en straks met irisscan). Het credo 'arbeit macht frei', heeft zo ongeveer elke partij in Nederland wel omarmd. Angst inboezemen is al evenzeer gemeengoed geworden. Laten we eerst maar eens flink werken aan echte vrijheid, inclusief het terugdraaien van enge zaken, die onze privacy treffen en gedwongen levenswijze voorstaan, eer we van 5 mei een vrije dag maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten