Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 8 mei 2010

Jan Kees de Jager (CDA), de beul van Griekenland

Jan Kees de Jager, het vuile zwijntje van het CDA, was gisteravond weer eens op bezoek bij Pauw en Witteman. Onderwerp: de meer dan 4 miljard, die de Nederlandse belastingbetaler in de Griekse schuldenpot stort. Op de vraag van P & W of er sancties of straffen zijn voor het gedrag van de Griekse overheid en bij eventueel niet terugbetalen van de lening,antwoordde het zwijntje:  "Ja, sterker nog de Grieken worden nu al gestraft". 

De lonen en de pensioenen worden verlaagd en de pensioenleeftijd wordt opgetrokken naar 67 jaar. Antoine Bodar, de pedolikker, was ook aanwezig en voegde nog even toe, dat de Grieken op hun  53ste  jaar met pensioen gaan, en dat kan toch niet, zo voegde hij toe. U snapt het al uw Azijnpisser bereikte het kookpunt. 

Al weken maak ik me pissig over het beeld, dat van de Grieken in de media wordt geschetst. Behalve de pensioenleeftijd op 53 jaar, zijn de Grieken schathemelrijk, leven als god in Frankrijk en 1 op de 3 Grieken is ambtenaar. In het verleden ben ik vaak in Griekenland geweest, zowel op het vaste land als op een groot aantal eilanden. Op een enkel notabele en ambtenaar na heb ik de mensen zien werken tot hun dood, het gemiddelde inkomen is een fractie van dat inkomen in Nederland en dat 1 op de 3 Grieken ambtenaar zou zijn is volkomen uit de lucht gegrepen. Men doet of alle Grieken misdadigers zijn die het verdienen nu eens goed aangepakt te worden. 

Wie heeft er geld geïnvesteerd in Griekenland en is minstens zo schuldig? De grootaandeelhouders zoals onze banken en pensioenfondsen. Daarnaast een groep aandeelhouders, die speculeren op de ondergang van dat land. Dus eigenlijk krijgen onze banken weer een giga financiële injectie uit ons belastinggeld. Bij de pensioenfondsen is het nog erger, zij hebben ons pensioengeld verspeeld, voor de 2e keer, zonder dat er ook maar 1 sanctie op staat, laat staan straf. De aandeelhouders die gokken op ellende worden ook geheel ontzien. 

Onze overheid en toezichthouders hebben gigantisch hun taak verzaakt. Heel interessant was het volgende ronkende geknor van het CDA zwijntje: de Nederlandse burgers moeten er ook rekening mee houden, dat zij in de toekomst getroffen zullen worden met maatregelen, die de burgers in Griekenland nu voor hun kiezen krijgen. Dus: inkomensdaling en langer doorwerken...... Onthou dat mensen, als u in juni gaat stemmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten