Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 26 mei 2010

Rechtvaardigheid kan wel wat VVD gebruiken

Deze reclame kwam ik gisteren tegen, niet te geloven! Of zou de partij van het onzelfstandig ventje Rutten bedoelen, dat ze nu eindelijk de ware schuldigen van de kredietcrisis gaan aanpakken? Dat ze Bouwend Nederland nu eindelijk de miljarden euro's gestolen belastinggeld laten ophoesten? Of de frauderende topambtenaren? Misschien de lonen van de kamerleden en regering verminderen met 50%? Multinationals aanpakken voor milieuvervuiling of uitknijpen van werknemers in ontwikkelingslanden?
Belastingvluchtelingen eindelijk eens echt aanpakken?
U raadt het al: natuurlijk niet! De echte schuldigen zijn volgens de VVD de groep mensen met een inkomen tot 33.000 euro, de huizenhuurders, de Nederlandse ouderen en armen die nu al niet kunnen rondkomen, de wat simpeler oude werknemers, natuurlijk de door de crisis ontslagen werknemers en daaraan vastgekoppeld de uitkeringstrekkers.
En dan het oude lijk Kroes: "Zo'n geweldig mens!", wacht maar, laat iemand eens peuteren in haar dossier mededinging in Europa. Wedden dat er achter elk succesje een paar bedrijven willens en wetens uit de wind zijn gehouden. Haar politieke verleden in Nederland spreekt al boekdelen en dan bepaald niet in positieve zin.
Rechtvaardigheid en VVD? Een goed idee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten