Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 1 mei 2010

De slang Obama en CDA kerncentrales

Obama de man met de fluitende s, heeft een paar maanden geleden het moratorium op 'offshore' boren opgeheven en dat is een waanzinnig succes, zoals nu blijkt in de Golf van Mexico (de BP olieramp). Obama als president is wat mij betreft 100 x beter dan zijn voorganger G. W. Bush. Toch bekruipt mij steeds meer het gevoel, dat deze man iets te veel foute beslissingen neemt en een aantal beloftes niet nakomt (zoals de sluiting van de illegale gevangenis op Guantanamo bay). Verder heeft hij 8 miljard dollar uitgetrokken voor de bouw van nieuwe kerncentrales.

In Argos (Radio 1) van vandaag, het onderwerp de bouw van nieuwe kerncentrales in Nederland. Ger Koopmans (u weet wel de zak van het CDA, die een paar jaar geleden in Standpunt nl trots wist te vertellen, dat hij een 17 jaar oude dieselauto rijdt zonder roetfilter) hield een pleidooi voor kernenergie.
Volgens Koopmans gaat het bij kernenergie om duurzaamheid, leveringszekerheid en betaalbaarheid. Duurzaam? We weten niet hoe we van het afval afkomen, opslag is een tijdelijke oplossing, een oplossing waar we komende generaties mee opzadelen. De bouw van een centrale is nog te berekenen, de afbraak niet, ook dat is voor vele generaties in de toekomst een probleem, zowel financieel als op gebied van fysieke veiligheid. Leveringszekerheid, ja voor de energie die eruit komt (zolang er niets mis gaat), niet de levering van nucleaire grondstoffen, die zijn eindig en komen voor het grootste deel uit politiek zeer instabiele landen. Over betaalbaarheid moeten we het maar helemaal niet hebben zie de 2 vorige punten en dan heb ik het niet over de miljarden die in onderzoek zijn gestopt, in tegenstelling tot wat er in onderzoek naar alternatieve energie is geïnvesteerd. De psycho-kip Verhagen (CDA) liet zich onlangs ontvangen in de kerncentrale van Borssele, ook hij liet zich dapper kakelend uit over kernenergie en dat er minstens 2 nieuwe gebouwd moeten worden.

Koopmans liet weten, dat het CDA natuurlijk ook voor wind en zonne-energie is. Dat hebben we gezien ja, van Geel die als staatssecretaris van milieu tweederde van een windmolenpark afschoot en de beperking van subsidies op alternatieve energie voor zijn rekening nam (dat was trouwens een constante in het CDA beleid van de afgelopen 9 jaar). Het CDA, waar bij het hoofdgebouw in Den Haag de eerste anderhalfjaar alle buitenverlichting 24 uur per dag, 7 dagen per week brandde, zomer en winter en dat was bepaald niet 1 'lampje......'

Zie ook: dinsdag 20maart, dinsdag 6 april en zaterdag 17 april 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten