Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 6 augustus 2024

Post NL kleedt de post verder uit en eist overheidssteun, ofwel geld dat wij mogen opbrengen via de belastingen......


(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice in Google Translate)


Ongelofelijk maar waar: Post NL heeft de laatste 20 jaar niets anders gedaan dan de service op de postdienst uit te kleden en heeft daarmee de postdienst steeds onaantrekkelijker gemaakt voor de gebruikers, waardoor de resultaten voor die dienst steeds verder achteruit zijn gekacheld, ondanks dat feit had Post NL gisteren het gore lef om overheidssteun te eisen voor die dienst.....

Het gore lef ook nadat nog geen twee weken terug het NOS Radio1 nieuws van 8.00 u. wist te melden dat Post NL 300 brievenbussen gaat verwijderen. In dit nieuwsbericht werd er gesproken over de provincies Groningen, Friesland en Noord-Holland, echter in latere nieuwsberichten was die opsomming verdwenen.   

Voorts werd er in die nieuwsuitzending gemeld dat wijken met 5.000 of meer inwoners hun brievenbus zullen behouden, dit binnen een afstand van 1 kilometer, echter voor de inwoners van kleinere wijken zou men een afstand van 2,5 kilometer aanhouden. Er was sprake van dat 1 dorp, ik dacht in Friesland, geen brievenbus zou overhouden..... 

Ook heeft Post NL onlangs van de overheid geëist dat de plicht om post de volgende dag te leveren, moet vervallen voor een bezorging in 2 dagen..... Alsof dat de concurrentie met de 'internet post' goed zou doen..... ('internet post' via: -mail, -WhatsApp, of -Facebook en nog wat van deze diensten)



De postdienst is al zover uitgekleed dat het vooral de ouderen onder ons zijn die nog veelvuldig gebruik maken van de 'postservice', wat zeker te maken heeft met het feit dat veel ouderen totaal digibeet zijn en geen gebruik maken van computer of smartphone..... 

In Naaldwijk (gemeente Westland, of beter Wasteland*) staat een groot seniorencomplex waarbij de eerste brievenbus op meer dan 150 meter afstand ligt, voor een flink aantal ouderen is die afstand al te groot om te lopen..... Zonder dat deze ouderen verder ook maar 1 vervoermiddel hebben, mensen ook van wie een aantal verder geen familie of vrienden (over) heeft, zodat het voor hen bijzonder moeilijk is om een brief of kaart te posten....

Wanneer  je als bedrijf ziet dat een onderdeel slecht draait, moet je zeker niet de service voor dat onderdeel uitkleden, laat staan duurder maken, echter zo denkt de top van Post NL niet, integendeel..... Zo werd per 1 juli jongstleden voor de tweede keer dit jaar de postzegelprijs verhoogd...... Het uitkleden van de postdienst is dan ook een specialiteit van Herna Verhagen, de topgraaier van Post NL, die met 'een mager salarisje' van 1,4 miljoen euro naar huis gaat..... Deze superdweil is zo geliefd bij de aandeelhouders van Post NL (waarschijnlijk ook het koningshuis) dat ze bij elk verder uitkleden van de dienst wordt beloond met een stijging van het aandeel. 

Verhagen verdient als gezegd een kapitaal, terwijl deze hufter haar personeel volkomen uitbuit, ze heeft het zelfs gepresteerd om mensen, die het eerder naar hun zin hadden in de sociale werkplaatsen, als postbezorgers in te zetten, uiteraard met subsidie van de overheid..... (en dat voor een bedrijf dat aan de beurs is genoteerd.....)

Over de beurs gesproken >> ook gistermorgen schoot het aandeel Post NL op de beurs omhoog met 4,13% en dat is niet vanwege de slechte cijfers!!

Hier een deel van een IEX.nl bericht van 5 augustus 2024 met de titel 'PostNL zet kaarten op tweede jaarhelft' (behalve de deeltitel zijn de vetgemaakte passages van mijn hand, Ap)

Mail en pakketten

Mail in Nederland zag over de eerste jaarhelft de volumes met 7% krimpen. Zonder zendingen van stembiljetten voor de Europese verkiezingen was de daling nog groter geweest. De genormaliseerde Ebit steeg hier in het tweede kwartaal wel van €2 miljoen naar €6 miljoen, maar na het verlies over het eerste kwartaal resteert na zes maanden slechts een Ebit van €1 miljoen, tegen nog €10 miljoen vorig jaar. Volumedaling, hogere kosten en een verschuiving naar niet-24-uurspost zorgde voor een daling van de Ebit. PostNL zegt het hoofd niet zelf boven water te kunnen houden en pleit voor financiële steun van de overheid.

Kortom de postdienst van Post NL deed het samen met de pakketdienst zo slecht nog niet en het is maar de vraag waarom het bedrijf het eerste kwartaal zo slecht presteerde, de kans is levensgroot dat dit is te danken aan zeer slechte besluiten, genomen door de veel te dik betaalde top van het bedrijf..... De winst van het eerste kwartaal is lager dan het jaarsalaris van hare ploertigheid Verhagen, die als gezegd al jaren haar best doet om de postdienst volledig de nek om te draaien....

Trouwens, (ook zoals gezegd:) als je een dienst die slecht draait, steeds duurder maakt en tegelijkertijd de service verder uitkleedt, moet je niet gek opkijken dat het resultaat steeds verder blijft dalen, dat kan een kind zelfs bedenken!! Het was en is juist zaak voor de postdienst om haar product zo aantrekkelijk te maken dat men er graag gebruik van blijft maken....

Het westen gaat steeds verder in het tarten van Rusland en intussen ook China, waarbij datzelfde westen speelt met (nucleair) vuur en de kans steeds groter maakt dat de Derde Wereldoorlog (WOIII) ons allen zal treffen..... Als dat gebeurt is een dienst als de postdienst van groot belang, immers dan is kans groot dat er grote elektriciteitsstoringen plaats zullen vinden, als het internet al niet wordt platgelegd door 'de vijand' of zelfs door de eigen zogenaamde westerse 'democratieën'** 

De postdienst had als de energiebedrijven, de woningbouwverenigingen, de ziekenfondsen en het openbaar vervoer nooit mogen worden geprivatiseerd, daarvoor zijn deze diensten te belangrijk en dat geldt voor ieder land.*** Deze privatiseringen zijn te danken aan het neoliberalisme van opperschoft Friedman, door hem eerst ingevoerd in het Chili van de psychopathische dictator, massamoordenaar, verkrachter en martelbeul Pinochet (daar de economie van Chili werd gesloopt door deze schoft). Na invoering in Chili werd het overgenomen door hare Britse ploertigheid en premier Thatcher en de mislukte VS president-acteur-cowboy Reagan (beiden grote vrienden van de inhumane ploerten Pinochet en Friedman), waarna zo ongeveer het hele westen deze verfoeide stroming overnam, een uiterst inhumane 'liberale stroming' terwijl de gewone mens en die in arme landen dubbelop, al zo werden geplaagd door het al zo schunnige, asociale kapitalisme (ofwel >> het neoliberalisme ging nog een aantal schoftenstappen verder)..... Deze privatiseringen hebben voor sommigen na relatief korte tijd iets aan kosten bespaard, maar hebben later alleen kostenstijgingen opgeleverd >> deze diensten zijn in de loop der jaren veel duurder geworden, daarnaast zijn ze meer en meer onbetrouwbaar geworden!! SCHANDE!!! 

Tot slot nog het volgende: de geheime diensten van westerse landen maar zeker die van ons land en de VS (waarschijnlijk geldt dat voor alle landen met zo'n dienst) zien de brievenpost het liefst helemaal verdwijnen. Dit daar het controleren van post duur en arbeidsintensief is, terwijl men wat via het internet aan contacten rondgaat simpelweg kan controleren met softwareprogramma's en reken maar dat ook WhatsApp, ondanks de versleuteling, is in te zien door deze antidemocratische diensten.....


-------------------------------------------------------- 

Deze typering van het Westland >> met dank aan (mijn vriend) Leroy Plas.


--------------------------------------------------------

** 'Democratieën' die nu al openlijk de eerste tekenen van een dictatuur tonen middels schandelijke censuur en een controle die buitenshuis al bijna totaal is, zeker in het stedelijke gebied..... Waar China in het westen keer op keer wordt beschuldigd gebruik te maken van gezichtsherkenningssoftware, verzwijgen de reguliere westerse media en het overgrote deel van de westerse politici angstvallig dat de westerse 'democratieën' meer en meer gebruikmaken van deze software, zoals Duitsland, Frankrijk, de VS en zoals ik me heb laten vertellen zou zelfs Nederland, als andere niet genoemde westerse landen, experimenteren met deze vervloekte software....


--------------------------------------------------------

*** Dat de postdienst uitermate belangrijk is hebben Verhagen en eertijds VVD minister en ploert de luxe Kamp toegegeven, toen Bpost het bedrijf over wilde nemen, toen dat van de baan was gingen deze 2 vrolijk door met het uitkleden van de postdienst.... Zie wat dat betreft ook: 'Post NL 'van vitaal belang voor Nederland', ziet de Benelux als Nederlands grondgebied' (18 november 2020)


--------------------------------------------------------

Visitors who can't read Dutch for the articles other than from this blog: on the web you can find free translation apps with reasonable quality, which can do the job (sometimes you have to do it 2 or more times >> with lengthy articles). It's also possible you get a pop-up with the question if you want een translation of the page you opened.


Voorts zie: 'Herna Verhagen, CEO Post NL, verhevigt afbraak postbezorging: tweede verhoging postzegelprijs in 1 jaar tijd' (8 mei 2024) 

'Post NL CEO Herna Verhagen gaat door met het de nek omdraaien van de postbezorging.....' (13 maart 2024)

'Post NL past super asociaal de pensioenregeling van het al uitgebuite personeel aan: slappe vakbonden gingen akkoord......' (30 december 2022)

'Post NL: Postbezorgers eisen een fatsoenlijk minimumuurloon terwijl de CEO naar huis gaat met 1,4 miljoen euro per jaar......' (1 november 2021)

'Post NL voert geen verhoging van de postzegelprijs door' (28 oktober 2021)

'Flexibilisering moet stoppen en arbeiders moeten eerlijk worden betaald' (9 mei 2021)

'Post NL wordt door partijdige rechter in gelijk gesteld: kleine postvervoerder delft onderspit' (1 januari 2021)

'Manipulatie van de VS presidentsverkiezingen op een niet eerder gezien niveau: media stil' Met aandacht voor PostNL dat precies als de postbezorger in de VS, deze dienst de nek om wil draaien.......

'Post NL weigert botweg te voldoen aan de eis van de rechter om de fusie met Sandd terug te draaien' (!!!!) Moet je nagaan de brutaliteit, Verhagen wist zich gedekt door Rutte (gadver!!!) en de rest van de VVD (en natuurlijk door zijne volkomen overbodige oubolligheid Willem Alexander.....)......

'Rechter niet akkoord met fusie PostNL en Sandd' (een artikel van Trouw) Ongelofelijk maar de top van Post NL o.l.v. hare kwaadaardigheid Verhagen trok zich hier niets van aan en kwam hier ook nog mee weg......

'Post NL's overname van Sandd 'doorslaand succes': personeel Sandd gaat er zwaar op achteruit.....'

'Post NL nog niet klaar met vernietiging postdienst, waar de resultaten van de pakketpost tegenvallen'

'Herna Verhagen (Post NL) over mooie cijfers postbezorging: zandzakken voor de deur!!'

'Post NL niet overgenomen door Bpost, het bedrijf is gezond en klaar voor het opdoeken van de postbezorging..........' 

'Post NL verkoopt Italiaanse dochter om zich meer te richten op de Nederlandse en.... Belgische postmarkt!! Je kan er donder op zeggen dat dit avontuur een hele bak geld heeft gekost >> de leugen ook: alsof Post NL een winstgevend bedrijf zou verkopen....... .

'US Postal Service wordt in hoog tempo uitgekleed om stemmen per post tegen te gaan, plus de teloorgang van Post NL'

'Post NL is weer monopolist. Heeft de marktwerking gefaald?' (een artikel van Trouw)

'Post NL draait nu ook de december post de nek om'

'Herna Verhagen (Post NL) staat voor 'een goed, bereikbaar en betrouwbaar postnetwerk......'' ha! ha! ha! ha! Wat een oplichter!! En dat na het verwijderen van een groot aantal postbussen, het opdoeken van postkantoren en het verhogen van de postzegelprijzen en die voor aangetekende post......

'Post NL kan met de overname van Sandd definitief een punt achter de briefpost zetten'

'William Moorlag (PvdA Tweede Kamer) wil fusie Post NL en Sandd ten koste van alles'

'ACM geeft Post NL toestemming de postmarkt verder de nek om te draaien'

'Post NL wil de belastingbetaler als verplichte sponsor'

'Post NL verantwoordelijk voor uitbuiting personeel, die door onderaannemers onder dwang zelfs drugs en andere verboden zaken vervoeren'

'Post NL, beleid van directeur Verhagen is een regelrechte ramp, nu zelfs een tekort aan postbezorgers........'

'Post NL draait niet alleen de postbezorging de nek om, maar ook de postsorteerders, zodat de service nog verder onderuit wordt gehaald......'

'Post NL onderuit op beurs na slechte cijfers, 'oorzaak is een slecht resultaat in de postmarkt....' ha! ha! ha! ha! ha!'

'Jongerius (PvdA EU) heeft extra baan bij Post NL........'

'Poolse pakketbezorgers uitgenomen door Post NL........'

'Kamp (VVD) geeft Post NL voor de laatste keer toestemming de postbezorging nog verder de nek om te draaien.........'

'Post NL eist versoepeling van Rutte 3, zo niet, zal de plattelandsbevolking voor de gevolgen opdraaien........' Moet je nagaan......

'Kamer wil maatregelen tegen kapitalistisch fenomeen vijandige overname.... Daar zal je 't hebben!'

'Herna Verhagen (Post NL) de postvolumes zijn helaas weer gedaald en er zal personeel uit moeten....... Post ausradieren deel 85'

'Aangetekende digitale post...... Knettergek!!'

''Kamp 'bewaakt' onze postbezorging: Post NL is 'mean en lean...' ha! ha! ha! ja! Ja, zo kan je een sterfhuisconstructie ook noemen!!'

''Kamp: het gaat goed met de post........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!' Overname Post NL door Bpost'

'Post NL heeft slechter resultaat geboekt 'dan verwacht........' ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

'Post NL krijgt toestemming van ACM de postmarkt de nek om te draaien.........'

'Post NL gaat vrolijk door met de post de nek om te draaien.......'

'Kamp keurt verdere afbraak postmarkt door Post NL goed.......'

'Post NL breidt bezorgtijden pakketpost uit, terwijl via een sterfhuisconstructie, de postbezorging de nek word omgedraaid.......'


--------------------------------------------------------

Let op!! De ruimte om reacties weer te geven werkt niet altijd. Als je commentaar hebt en het lukt niet op de normale manier, doe dit dan via het mailadres trippleu@gmail.com, ik zal deze dan opnemen onderaan in het bewuste artikel, althans als je geen geweld predikt, voorts plaats ik jouw reactie ook al staat deze diametraal tegenover dat bericht. Alvast mijn dank voor jouw eventuele reactie, Willem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten