Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 24 februari 2020

Post NL nog niet klaar met vernietiging postdienst, waar de resultaten van de pakketpost tegenvallen

Post NL is na inlijving van 'concurrent' Sandd volgens DeBeurs.nl nog niet klaar met ingrepen op de postmarkt. Volgens Herna Verhagen, de topgraaier van Post NL, blijft de post de komenden jaren 'waarschijnlijk' teruglopen, zo meldt DeBeurs.nl..... 'Waarschijnlijk?' Dat is zeker en dat weet Verhagen donders goed, immers zij persoonlijk is verantwoordelijk voor het uitkleden van de postdienst in ons land!! Ze heeft zich met de overname van Sandd er zelfs van verzekerd dat deze eertijds concurrent van Post NL het expres gevoerde wanbeleid op de postbezorging door Post NL niet tegen zou kunnen gaan en zo de ondergang van de postmarkt zou kunnen afremmen dan wel voorkomen...... 
                      Afbeeldingsresultaat voor post.nl 

Sandd was van zins op de particuliere postmarkt te opereren en dat tegen een stuk lagere tarieven dan Post NL, om dat te voorkomen heeft Post NL Sandd overgenomen.....

Post NL heeft alle postkantoren, eens ons aller eigendom, verkocht en dat nadat deze kantoren nog op kosten van de belastingbetaler werden gerenoveerd..... Post NL heeft een groot aantal brievenbussen van straat gehaald en heeft de postbezorging officieel teruggebracht naar 5 dagen, echter de praktijk laat zien dat er altijd één dag extra is waarop geen post wordt bezorgd..... Post NL heeft de prijs van postzegels gigantisch verhoogd....... Kortom i.p.v. innovatief te werken en bijvoorbeeld diensten van energiebedrijven uit te voeren, zet Post NL in op het de nek omdraaien van de postdiensten in ons land, immers als je de dienstverlening uitkleedt en tegelijkertijd de tarieven verhoogt, is het logisch dat de hele postdienstverlening uiteindelijk het loodje legt....

Afbeeldingsresultaat voor herna verhagen
(Herna Verhagen, haar ingebakken glimlach verdwijnt langzaam maar zeker naarmate ze personeel verder afknijpt en de postmarkt langzaam maar zeker de nek omdraait......)

Bpost, de Belgische postbezorger wilde een paar jaar geleden Post NL overnemen, dat hebben de destijds minister van Economische Zaken, VVD hufter Kamp en Herna Verhagen met succes getorpedeerd, door te stellen dat de postbezorging te belangrijk is om in 'buitenlandse handen te geven', terwijl Bpost wel met succes andere diensten uitvoerde, eerder heeft Bpost zelfs Nederlandse postbodes (wegbezuinigd door Verhagen) geworven voor de Belgische postbezorging, deze mensen werd zelfs aan een huis aangeboden. Nee, de postbezorging is zo belangrijk dat Post NL deze de nek omdraait en dat met toestemming van nu Rutte 3......

Het is meer dan schandalig dat de zittende regeringen Post NL niet aan haar belofte hebben gehouden en dat is tegen een redelijk tarief de postbezorging uitvoeren onder de bestaande voorwaarden en die bestonden eertijds uit hetzelfde aantal postkantoren, hetzelfde aantal brievenbussen, geen al te grote verhogingen van de tarieven en met fatsoenlijke betaling van de postbodes.......

Nee Post NL en dan m.n. Verhagen is nog niet klaar met het totaal afbreken van de postdienst, nog even geduld...... Uiteraard zijn de aandeelhouders van Post NL altijd blij met dat afbreken van de postdienst en het wegbezuinigen van personeel, dat al zo werd gepakt door Post NL topgraaier Verhagen. Echter deze keer is het jammer voor Verhagen, maar de resultaten van de pakketbezorging zijn dermate slecht dat Post NL werd afgestraft op de beurs..... (supermarkten worden doodziek van de Post NL pakketbezorging, daar deze zo ongelofelijk slecht is, dat klanten boos worden op het winkelpersoneel als een pakket niet in de winkel ligt, terwijl Post NL dat per mail aangaf.....)

Hier 2 berichten die DeBeurs.nl vanmorgen bracht over Post NL en waar nu zoals gezegd zelfs de pakketbezorging met tegenvallende cijfers komt (niet zo gek als je de eerder genoemde ellende in de supermarkten ziet....)

Gepubliceerd op 24 februari 2020 08:53

PostNL na Sandd-deal nog niet klaar met ingrepen op postmarkt

DEN HAAG (AFN) - Met het inlijven van rivaal Sandd is PostNL allerminst klaar met het doorvoeren veranderingen op de postmarkt. Volgens topvrouw Herna Verhagen blijft de hoeveelheid te bezorgen post komende jaren waarschijnlijk teruglopen. Om dat op te vangen zal PostNL doorlopend veranderingen moeten doorvoeren in de manier van werken. 
Ook verwacht Verhagen op termijn weer met minder postbezorgers af te kunnen.

Een voorbeeld van een verandering is dat postbezorgers komende zomer in meer gebieden in Nederland met grotere routes gaan werken. PostNL zet elektrische bakfietsen in om de langere ritten behapbaar te houden voor het personeel. Precieze inschattingen over de ontwikkeling van de werkgelegenheid in de komende jaren kan Verhagen nog niet geven. 
Volgens haar zullen veranderingen zoveel mogelijk via natuurlijk verloop plaatsvinden.

Komende tijd verwacht het postbedrijf overigens nog nieuwe mensen aan te nemen. Het gaat om bezorgers die eerst voor Sandd werkten via franchisebedrijven. Voor hen was begin deze maand, bij het rondkomen van de postfusie, nog geen oplossing gevonden. Dat kwam volgens PostNL omdat de franchisebedrijven een collectieve regeling wilden. PostNL is inmiddels met de betreffende mensen zelf in gesprek en sommige van hen zijn al aan de slag bij de onderneming.

Synergievoordelen

PostNL telde vorig jaar in totaal zo'n 130 miljoen euro neer voor het inlijven van Sandd. Hierdoor denkt de onderneming te kunnen garanderen dat er ook in de toekomst overal in Nederland nog een postbezorger langs de deuren gaat. Verhagen verwacht dat de eerste synergievoordelen van de deal zich in de loop van dit jaar zullen uitbetalen.

Ondanks de verdere krimp van het postvolume, wist PostNL zijn omzet vorig jaar licht te verhogen. Dankzij groei bij de pakketbezorging dikten de opbrengsten aan tot ruim 2,8 miljard euro. De winst ging wel omlaag, vooral als gevolg van kosten in verband met de Sandd-deal. Voor 2020 gaat het bedrijf uit van een toename van de onderliggende bedrijfsresultaten. Ook is de verwachting dat er binnen een tot twee jaar weer dividend aan de aandeelhouders kan worden uitgekeerd.
======================
Hier het tweede bericht van DeBeurs.nl

'Verwachtingen PostNL vallen tegen'

Gepubliceerd op 24 februari 2020 09:37

AMSTERDAM (AFN) - De naar buiten gebrachte verwachtingen voor de vrije kasstroom en de volumegroei op de pakketmarkt vallen tegen bij PostNL. Dat stellen analisten van KBC Securities die hun advies voor het aandeel verlagen van buy naar hold. Ook is PostNL verwijderd uit de zogeheten Dynamic Top Pick List.

Volgens de marktvorsers presteerde PostNL afgelopen jaar wel aan de bovenkant van de afgegeven verwachting voor het onderliggend cash bedrijfsresultaat. Dat kwam vooral door een relatief goede prestatie van de postactiviteiten.

Het zijn evenwel de prognoses die zorgen geven. PostNL gaat voor 2020 uit van een vergelijkbare vrije kasstroom tussen de 15 miljoen euro negatief en 15 miljoen euro positief. 
De verwachte volumegroei bij pakketten loopt waarschijnlijk terug tot een bandbreedte van 7 tot 9 procent. KBC wijst erop dat PostNL het bij een beleggersdag in mei vorig jaar nog had over mogelijk zo'n 14 procent groei. De analisten gaan overigens nog altijd uit van een koersdoel van 3,40 euro. Dat koersdoel is nog "under review", aldus KBC

Gemengde resultaten

ING oordeelt 'neutraal' over het jaarbericht van PostNL. Marktvorsers bij de bank noemen de resultaten gemengd en wijzen erop dat de vooruitzichten voor het onderliggende bedrijfsresultaat in 2020 juist boven verwachting zijn. ING had hier op een minder positieve prognose gerekend. Het advies bij de bank blijft staan op buy, met een koersdoel van 2,75 euro.

PostNL zakte maandagochtend flink op de beurs in Amsterdam en was daarmee een van de grootste dalers in de MidKap. Omstreeks 10.20 uur noteerde het aandeel 6,3 procent lager op 1,49 euro.
=============================
Zie ook:
'Post NL verkoopt Italiaanse dochter om zich meer te richten op de Nederlandse en.... Belgische postmarkt!!

'Post NL's overname van Sandd 'doorslaand succes': personeel Sandd gaat er zwaar op achteruit.....'

'Post NL draait nu ook de december post de nek om'

'Herna Verhagen (Post NL) staat voor 'een goed, bereikbaar en betrouwbaar postnetwerk......'' (ha! ha! ha! ha! Wat een oplichter!!)

'Post NL kan met de overname van Sandd definitief een punt achter de briefpost zetten'

'William Moorlag (PvdA Tweede Kamer) wil fusie Post NL en Sandd ten koste van alles'

'ACM geeft Post NL toestemming de postmarkt verder de nek om te draaien'

'Post NL wil de belastingbetaler als verplichte sponsor'

'Post NL verantwoordelijk voor uitbuiting personeel, dat door onderaannemers onder dwang zelfs drugs en andere verboden zaken vervoert'

'Post NL wil Sandd kopen om daarna de postmarkt de laatste doodsklap toe te dienen'

'Post NL draait niet alleen de postbezorging de nek om, maar ook de postsorteerders, zodat de service nog verder onderuit wordt gehaald......'

'Post NL, beleid van directeur Verhagen is een regelrechte ramp, nu zelfs een tekort aan postbezorgers........'

'Post NL onderuit op beurs na slechte cijfers, 'oorzaak is een slecht resultaat in de postmarkt....' ha! ha! ha! ha! ha!'

'Jongerius (PvdA EU) heeft extra baan bij Post NL........'

'Aangetekende digitale post...... Knettergek!!'

'Poolse pakketbezorgers uitgenomen door Post NL........'

'Kamp (VVD) geeft Post NL voor de laatste keer toestemming de postbezorging nog verder de nek om te draaien.........'

'Post NL eist versoepeling van Rutte 3, zo niet, zal de plattelandsbevolking voor de gevolgen opdraaien........'

'Kamer wil maatregelen tegen kapitalistisch fenomeen vijandige overname.... Daar zal je 't hebben!'

'Herna Verhagen (Post NL) de postvolumes zijn helaas weer gedaald en er zal personeel uit moeten....... Post ausradieren deel 85'

'Post NL niet overgenomen door Bpost, het bedrijf is gezond en klaar voor het opdoeken van de postbezorging..........'

''Kamp 'bewaakt' onze postbezorging: Post NL is 'mean en lean...' ha! ha! ha! ja! Ja, zo kan je een sterfhuisconstructie ook noemen!!'

''Kamp: het gaat goed met de post........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!' Overname Post NL door Bpost'

'Post NL heeft slechter resultaat geboekt 'dan verwacht........' ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

'Post NL krijgt toestemming van ACM de postmarkt de nek om te draaien.........'

'Post NL gaat vrolijk door met de post de nek om te draaien.......'

'Kamp keurt verdere afbraak postmarkt door Post NL goed.......'

'Post NL breidt bezorgtijden pakketpost uit, terwijl via een sterfhuisconstructie, de postbezorging de nek word omgedraaid.......'

'Post NL klaagt over ACM, die de toegankelijkheid van de 'postdienstverlening' in gevaar brengt....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Inderdaad dat moet je aan Post NL overlaten, de top van dat bedrijf kan dat veel beter!!!!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten