Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 12 februari 2020

Bas Heijne: 'Mens Onmens' zijn nieuwste schrijfsel met heel veel onzin

Bas Heijne was afgelopen zaterdag te gast in MAX Nieuwsweekend dit om zijn nieuwe schrijfsel 'Mens Onmens' te promoten, zoals gewoonlijk een schrijfsel waar van alles aan mankeert, zoals tijdens de uitzending bleek. 

Hier de tekst van de aankondiging door 'presentator' Peter de Bie: 'Verschuivende ideeën rond de waarheid en identiteit en de bedreiging van het liberalisme – met onder andere deze thema’s legt schrijver en denker Bas Heijne de vinger op een van de meest urgente zere plekken van deze tijd. Zijn essay Mens/Onmens valt als een rits samen met de actualiteit'.

Volgens Heijne sluiten mensen zich op in een bubbel en staan ze niet meer open voor kritiek, de ideeën en visies die men op de maatschappij heeft zijn leidend en men wijkt er niet meer van af.

Russische trollen versterken dit soort ideeën en visies die men heeft, waarmee ze de polarisatie stimuleren, aldus de woorden van Heijne samenvattend..... ha! ha! ha! ha! ha! Tja als we het niet meer weten zijn er nog 'hele legers Russische trollen die het op ons hebben voorzien.....' Zie wat dat betreft ook de slechte klucht die 'Russiagate' wordt genoemd, uit en te na door de reguliere westerse media (nog steeds) als waarheid gebracht......

De mensen vertrouwen de overheid en de media niet meer, aldus Heijne. Nee vind je het gek als je keer op keer wordt voorgelogen. Bovendien kan Heijne niet onderscheiden dat mensen een aantal belangrijke berichten wegzetten als 'fake news' (nepnieuws) en andere berichten wel degelijk geloven.... Neem alleen weer eens de aanloop naar en het verloop van de illegale oorlogen die de VS deze eeuw is begonnen (waarbij intussen meer dan 2,5 miljoen mensen zijn omgekomen, ofwel vermoord...), de reguliere Nederlandse en andere westerse media steunden die oorlogen uit-en-te-na als onomkomelijk en rechtvaardig, terwijl ze allen waren gebaseerd op leugens en bedrog......

Peter de Bie moest nog even zijn 'avonturen' als verslaggever 40 jaar geleden aanhalen: krakers die niet met de media wilden praten...... Nee, de Bie, velen wilden niet met figuren als jou spreken, daar je een vooringenomen mening had, dat liet jij als 'verslaggever' zelfs weten toen krakers (mensen) in elkaar werden geslagen door de politie...... Jij begreep niet eens waarom krakers furieus reageerden als de door hen gekraakte panden werden ontruimd, panden die meestal jarenlang leeg stonden en waarmee werd gespeculeerd, dit terwijl er tegelijkertijd grote woningnood was...... (en nog is, nu mag je zelfs met huurpanden speculeren, waar kraken al jaren verboden is....) 

Het grootste deel van de Nederlandse media was zonder meer tegen kraken en dat liet men weten ook en dan vind jij, Peter de Bie, het vreemd dat de krakers niet met het grootste deel van diezelfde media wilden spreken?? (en al helemaal niet met jou!) Er waren gelukkig wel een paar uitzonderingen op die antikraakpropaganda in de media, zoals de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden.

Heijne durfde zelfs MH17 aan te halen, in Rusland zou men een eigen waarheid over deze ramp hebben, alsof het rapport van het JIT team, de Onderzoeksraad voor Veiligheid en andere rapportages als die van de fantasten die zich Bellingcat noemen, niet volkomen waardeloos zijn en aan alle kanten rammelen...... Waarom denk je dat de Maleisische premier lak heeft aan de Nederlandse rapportages? Terwijl het een Maleisisch vliegtuig betrof...... (klik op het label MH17 of vliegramp voor berichten over het neerhalen van dat vliegtuig) 

Als het om vertrouwen in de politiek gaat, behoef je alleen maar te wijzen op de enorme berg leugens die Rutte heeft geventileerd en dat al vanaf zijn aantreden als premier in 2010 (dezelfde Rutte die door de media wordt opgehemeld als een geweldig premier....).....

Heijne's schrijfsel kopen? Denk daar nog eens over na, het is zonde van het geld! (bovendien zijn daar ook nog eens bomen voor gesneuveld.....)

Voor nog een bericht met Heijne, klik op het label met zijn naam, direct onder dit bericht. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten