Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 12 februari 2020

CETA NEE: politici waaronder de minister liegen je voor

Morgen wordt er in de Tweede Kamer gestemd over het vrijhandelsverdrag met Canada, een verdrag dat de naam CETA meekreeg. Zoals al zo vaak op deze plek betoogd: CETA gaat recht in tegen de belangen van de burgers, ofwel de consument.

De EU is bepaald niet beschaafd als het gaat om dierenwelzijn of voedselveiligheid, echter vergeleken met landen als Canada en de VS is de situatie hier honderd keer beter. Met CETA zullen binnen afzienbare tijd onze normen voor dierenwelzijn en voedselveiligheid worden aangepast op die in Canada...... Ook de grote bedrijven die in de EU voedsel op de markt brengen, kunnen een proces beginnen tegen afzonderlijke EU-lidstaten, als zij wetgeving hebben waarmee het voedsel dat zij willen exporteren wordt geweigerd op grond van die wetgeving..... ISDS, ofwel Investeerders-staatarbitrage, is de aanduiding voor de geheime rechtbanken waar grote bedrijven en multinationals landen kunnen dagvaarden als producten worden geweigerd op grond van regel- en wetgeving......

Zoals andere verdragen laten zien, trekken de landen voor 99% aan het kortste eind bij investeerders-staatarbitrage en zal zo'n regering zelfs voedsel, dat bij wijze van spreken bol staat van gif moeten toestaan op haar binnenlandse markt...... Lullig bij deze zaken is dat de rechtszaken achter gesloten deuren plaatsvinden, zodat burgers niet weten welk bedrijf hen rotzooi door de strot wil proppen, waardoor het uiterst moeilijk, zo niet onmogelijk zal worden een dergelijk bedrijf te boycotten, nee 'de goede naam' van zo'n smeerpijp blijft geheim!!

Gisteren was Sigrid Kaag, D66 minister Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking te horen op BNR waar ze als een fanatieke voetbalsupporter het verdrag verdedigde, echter op de manier waarop de meeste fanatieke voetbalsupporters dit doen: veel lof geven aan de eigen voetbalclub, waar elk argument om dit te doen ontbreekt.... Nee de D66 helleveeg Kaag wil niets horen van kritiek en stelde doodleuk dat TROS Radar de boel belazerde met het programmaonderdeel over CETA en ook dat weer zonder onderbouwde kritiek...... Met andere woorden: wat Radar beweert is onwaar, terwijl zoals gezegd de praktijk laat zien dat regeringen en daarmee de consumenten en de dieren in de intensieve martelveehouderij steeds weer aan het kortste eind trekken bij dergelijke verdragen......

Het cijfergoochelinstituut CBS moest zich als lobbyorgaan voor de zittende regering weer laten horen en stelde dat sinds het verdrag in werking trad (ja ja, we moeten nog tekenen, maar het verdrag is al dik meer dan een jaar in werking.....), de export naar Canada met 37% is gestegen..... ha! ha! ha! ha! ha! Alsof een verdrag dit in zo'n korte tijd voor elkaar krijgt, ga maar na hoe lang het duurt voor grote orders worden uitgevoerd.... Met andere woorden dat de export met 37% is gestegen ligt aan het werk dat is verricht al voor het verdrag (illegaal) in werking trad! Bovendien heeft e.e.a. ook te maken met het herstel van economieën na de grote banken- of kredietcrisis, waar een crisis heel snel een eind maakt aan de vermaledijde groei, duurt het herstel aanmerkelijk veel langer en dat is o.a. te zien aan de exportcijfers...... Daarnaast moet niet vergeten worden dat de cijfers van het CBS voor een heel groot deel worden gemanipuleerd, zeker als dit in het belang is van een zittende regering....... (zo past men meetregels aan als deze negatief uitpakken voor de regering, hetzelfde wat men bijvoorbeeld doet met regels voor vliegtuigoverlast waar omwonenden van Schiphol deze overlast dag in dag uit mee moeten ondergaan....)

Vanmorgen was Harry Garretsen, professor economie aan de universiteit van Groningen, te horen in Standpunt NL*. Beste bezoeker ik sodemieterde uit m'n stoel toen ik deze 'professor doctor' hoorde zeggen dat we veel wat betreft de uitwerking van CETA moeten afwachten nadat het verdrag officieel in werking is getreden, uiteraard was Garretsen voor het verdrag.... Kortom tekenen en we zien wel waar het schip strandt.......

Voorts dacht Garretsen dat het verdrag wel zo goed dichtgetimmerd zal zijn dat negatieve effecten zoals een achteruitgang van dierenwelzijn en voedselveiligheid niet zullen optreden...... Verder merkte hij op dat ook consumenten een stem zouden moeten krijgen in geschillen (die zoals gezegd geheim zijn, dat kan niet als daar consumenten aan mee mogen doen!) Garretsen zei verder doodleuk dat we vertrouwen moeten hebben in een land als Canada..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Hoe kan zo'n enorme flapdrol in godsnaam tot doctor en professor worden benoemd??? Ongelofelijk!!

Beste bezoeker, we hebben nog maar een dag, lees en teken de petitie van foodwatch ajb, laat je niet in het pak naaien met zo'n belachelijk verdrag en geeft het door!

Deze geheime documenten zijn huiveringwekkend

CETA: Multinationals scheppen eigen rechtsorde

Morgen is het zover! Na maanden van intensief campagne voeren debatteert de Tweede Kamer over het CETA verdrag met Canada. Op het allerlaatste moment komen wij, samen met onze vrienden van de Council of Canadians, met een schokkend rapport! 
Via een Canadese wet op openbaarheid vroegen we geheime documenten op over een vergadering tussen Europese en Canadese ambtenaren die de details van het verdrag aan het uitwerken zijn. En nu begrijpen we waarom ze deze vergaderingen geheim willen houden...

zeg NEE






CETA!

 
De ambtenaren voeren samen met multinationals een rechtstreekse aanval uit op onze voedselveiligheid! We hebben nu onomstotelijk bewijs dat de EU-functionarissen - die de consument zouden moeten beschermen - willen afstappen van het voorzorgsbeginsel. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat gevaarlijke pesticiden gemakkelijker toegelaten kunnen worden.

Onze voedselveiligheid is in gevaar! Zorg dat CETA niet doorgaat. Nog niet getekend? Doe dit nu!

Geheime documenten
 
https://www.foodwatch.org/nl/doe-mee/doe-mee-aan-online-acties/e-mailactie-stop-ceta/

We krijgen keer op keer te horen dat CETA geen negatieve gevolgen heeft voor ons burgers. Maar is dat wel zo? Lees de schokkende feiten in ons rapport!
  • Canada wil de minimum residugehalten voor pesticiden en herbiciden wijzigen. Landbouwgiffen als glyfosaat hebben dus een grotere kans om op onze markt en in onze voeding terecht te komen. 
  • De EU-functionarissen willen het Europees Voorzorgsbeginsel opheffen: "het doel op lange termijn voor de EU is om af te stappen van een op risico's gebaseerd afsluitingscriterium als basis voor regelgevingsbeslissingen". Geen extra voorzorg voor mogelijk schadelijke stoffen meer dus..


Nog niet getekend? STOP CETA!

Multinationals boven mens, dier en milieu

foodwatch legde gisteren op Radar uit hoe gevaarlijk CETA is. Het is een deal die alleen grote chemiereuzen en bedrijven wil helpen en onze gezondheid in gevaar kan brengen. Bekijk hier de uitzending!

Via CETA kunnen multinationals ook nog eens onze overheid aanklagen en miljarden aan schadevergoedingen eisen, als de overheid maatregelen neemt die de winst van bedrijven kan aantasten. Dit gebeurde in het verleden onder gelijkaardige verdragen ook al, bijvoorbeeld toen Vermillion geen schadelijke fossiele energie meer mocht produceren in Frankrijk. Of toen Philip Morris in Australië moest voldoen aan anti-rookmaatregelen. Toen suikergigant Cargill in Polen werd geconfronteerd met een suikertaks, legde zij een schadeclaim neer. CETA beschermt echter niet ons, maar het recht van bedrijven om winst te maken. Maar wie beschermt het recht op volkgezondheid, milieubescherming en dierenwelzijn tegen de macht van het geld?




2e Kamer stemt bijna over CETA. Zorg dat ze TEGEN stemmen!

Het is bijna zover... 
 
Nederland kan CETA tegenhouden. Als de Tweede Kamer deze week tegenstemt, kan het volledige CETA verdrag niet geratificeerd worden. Al heel wat parlementariërs hebben zich uitgesproken tegen het verdrag. Overtuig ook de rest – jouw handtekening kan écht een verschil maken! We hebben nu al meer dan 10.000 handtekeningen. Hoe meer bezorgde consumenten, hoe groter onze vuist tegen dit ondemocratische verdrag. 

https://www.foodwatch.org/nl/doe-mee/doe-mee-aan-online-acties/e-mailactie-stop-ceta/
 


Met vriendelijke groet,

Nicole van Gemert,
Directeur
============================
* Uiteraard was de stelling in Standpunt NL voor het CETA verdrag.... Tja wat wil je met een (veel te) braaf KRO-NCRV programma......
 
Het label ISDS, direct onder dit bericht, staat voor Investeerder-staatarbitrage, de geheime rechtbanken waar bedrijven landen kunnen dagvaarden. Heb aan de labels ook vrijhandelsverdrag TTIP (met de VS) toegevoegd, daar de EU al sinds het aantreden van Trump bezig is met een peperdure lobby in Washington om ook dit verdrag getekend te krijgen, zodat we nog meer belazerd zullen worden..... TTIP en CETA geven ten overvloede aan dat de EU niet fungeert als een volksvertegenwoordiging, maar als een lobbyclub voor het (grote) bedrijfsleven!! Juist daarom moet Nederland uit de EU!! In die EU heeft men ons land toch nodig, alleen al vanwege onze geografische ligging en de uitstekende infrastructuur, ofwel een Nexit zal ons land niet uit de markt prijzen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten