Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 13 februari 2020

Gevangenissen VS buiten gevangenen uit: de verrotte kers op de al 'doodzieke justitiële taart' in dat land

Dat het hele justitiële systeem in de VS ziek is, zal nog weinigen verbazen (hoewel?) en ook het feit dat het gevangeniswezen, een verlengde van dat systeem, voor een groot deel is vercommercialiseerd (en zelfs aan de beurs is genoteerd) zal nog voor een enkeling nieuw zijn. Het Care 2 team is een petitie gestart voor de gevangenen in de VS, mensen die ronduit worden uitgebuit door bedrijven die samenwerken met gevangenissen.

In 20% van de VS staten is het gevangenissen toegestaan om samen met bedrijven te zorgen voor tablets t.b.v. gevangenen, zodat ze daarop boeken kunnen lezen en video contact kunnen hebben met partners, familie of vrienden.....     

De laatste 20 jaar is het dagloon voor gevangenen gezakt van 93 naar 86 dollarcent per dag en van dat geld moeten gevangenen in de hiervoor aangehaalde gevangenissen sparen voor een boek en voor videocontact met geliefden of familie.... Voor het lezen van boeken op die tablets moeten gevangenen in West-Virginia 5 cent per minuut betalen, reken maar uit wat je kwijt bent als je over het lezen van een boek van 200 pagina's tussen de 4 en 6 uur doet...... Voor 30 minuten videocontact betaal je in Missouri $ 7.50, dat is anderhalve week werk (in de tekst van Care2 staat een maandloon, echter dat klopt niet immers dat maandloon moet rond de 25 dollar per maand liggen, het zou kunnen dat Care2 is vergeten de prijs van de tablet mee te rekenen)        

Wat betreft de uitlevering van gevangenen aan de VS, zou deze al lang moeten zijn verboden, gezien het meer dan manke en belachelijke justitiële systeem, een eerlijk proces krijgen in de VS is alleen mogelijk als je een 'dikke advocaat' kan betalen en dan nog is er het meer dan verachtelijke 'plea bargain' instrument, dit betekent dat je beter kan bekennen een misdaad te hebben gepleegd (ook al is ben je onschuldig) daar je een grote klans loopt anders nog veel langer vast te komen zitten..... Ook totaal naatje pet is het feit dat een heel groot deel van de gevangenissen zoals gezegd van een beursgenoteerd bedrijf zijn en ja die hebben belang bij zoveel mogelijk gevangenen, waarvoor ze zelfs lobbyen bij politiekorpsen......... Voorts wordt er in de gevangenissen steeds minder tijd gegeven aan bezoek voor gevangenen en worden ze minder vaak gelucht...... Me dunkt meer dan genoeg reden om nooit meer een gevangene uit te leveren aan de VS!!      

Moet je nagaan dan schrijf ik niet eens over het feit dat de minderheid van de gekleurde bevolking is oververtegenwoordigd in de VS gevangenissen, het gevolg van etnisch profileren door de psychopathisch racistische politie van de VS......     


Wij kunnen de petitie helaas niet tekenen, laten we hopen dat er in Nederland een petitie wordt gestart waarin van de regering wordt geëist niet langer gevangen over te leveren aan de totale willekeur in de VS! Hieronder de begeleidende tekst bij de petitie, daarna nog 2 video's van Brasscheck TV over de politie en het gevangeniswezen in de VS. Hierin o.a. het feit dat steeds meer kinderen worden opgepakt voor het bezit van drugs (vaak cannabis), er is zelfs een plan om een nieuwe grote kindergevangenis te bouwen...... (hoe knettergek moet je zijn??) In die gevangenissen worden die kinderen juist gecriminaliseerd en niet zelden lid gemaakt van een neonazi bende....... Terwijl jonge kinderen die drugs (waaronder ik ook de harddrug alcohol versta) gebruiken juist psychische hulp nodig hebben, het laatste wat ze kunnen gebruiken is wel gevangenisstraf.......      

Zoals het voorgaande al aangaf: de War on Drugs is terug van nooit weggeweest en de slachtoffers zijn intussen ontelbaar, of ze nu wel of niet zijn overleden dan wel vermoord...... In de tweede video van Brasscheck TV aandacht voor het feit dat de War on Drugs ook wordt gevoerd door het smokkelen van cocaïne door de CIA (overigens ook de DEA is daar in het verleden vaak op betrapt....)   
 

Imagine paying a month's wages to talk to your loved ones for 30 minutes.

Lauren W., Care2 Action Alerts <actionalerts@care2.com> 

For These Inmates, Reading One Book Could Cost Three Months' Worth of Labor Wages. How Is This Fair?

 

America's criminal justice system is broken. The incarceration rate has increased by 500% in the last 40 years, while crime rates have actually fallen. People from communities of color and low-income households are disproportionately locked up. Overcrowded facilities stretch state funds thin. Now, a new trend in a handful of states aims to bolster these funds by preying on what little money inmates have — all the while decreasing their access to the outside world.
Almost 20% of U.S. states have allowed their prison and jail facilities to partner with private companies to "provide" tablets to inmates for reading e-books and video conferencing with family. But these services come at a price.
For one minute of reading inside a West Virginia prison, for example, inmates are charged five cents. The average reader takes between four and six hours to read a 200-page book. For a video conference with loved ones in Missouri — a state that has seen policies shift to increasingly banned or restricted physical visits — 30 minutes costs $7.50. That's more than an inmate's entire monthly wage.
These prices are devastating. In the past 20 years, compensation for (often mandatory) labor in prisons and jails has dropped from 93 cents a day to 86 cents a day.
In facilities where access to reading materials and visits from the outside world are increasingly restricted, inmates are being forced to spend what little money they have on these precious resources. Educational materials and contact with loved ones are inherently tied to inmates' success in reintegrating into the world once they are released. But the prison industrial complex doesn't care, as long as there's another dollar to make.
Congressional representatives from Maryland, Virginia, and New Jersey are drafting a bill to put an end to these predatory programs. Please sign the petition today to make sure Congress knows to vote YES on this bill when it is introduced!
Thank you,
Lauren W.
The Care2 Petitions Team
P.S. Prisoners need support and rehabilitation, not extortion. Please sign the petition.
================================
Hier de tekst en video's van Brasscheck TV:

How the drug-police-prison system works

A first hand view from Shaun Attwood


Hint: It’s designed to make money

How the police-prison system works.

It’s a business and it’s designed to make money – not protect you or improve society.
Shaun explains how it works.

To go deeper into this subject here’s a deep dive interview with Doug Valentine on the history of how the system came to be.


Click here to support Brasscheck

Geen opmerkingen:

Een reactie posten