Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 13 februari 2020

Dierenmishandeling: Duitsland wil martelen van zeugen met wetgeving blijvend legaliseren

In Duitsland ligt een barbaars wetsvoorstel ter ondertekening, daarmee wordt een uitspraak van de rechter teniet gedaan. Een Duitse rechter stelde eerder dat het vastleggen van zeugen in een stangenkooi tegen de Duitse wetgeving ingaat, waarmee deze marteling in feite werd verboden.

Ongelofelijk maar waar: boeren, politici die als lobbyist voor de 'vleesindustrie' fungeren, lobbygroepen van de intensieve martelveehouderij en van de rest van de doodsindustrie hebben de regering Merkel zover gekregen dat er een wetsvoorstel werd gefabriceerd waarmee het martelen van moedervarkens in wetgeving wordt gelegaliseerd........ (en dat door een regering van christenen en sociaal democraten!!)

Deze arme dieren moeten een aantal keren biggen werpen en dat zo snel mogelijk na elkaar, zodat deze dieren in feite het grootste deel van hun veel te korte leven vastliggen, zich niet kunnen omdraaien en zelfs de poten niet kunnen strekken..... Aan deze praktijk moet zo snel mogelijk een eind worden gemaakt, i.p.v. deze zware dierenmishandeling te legaliseren!!!

Duitsland wordt gezien als zijnde een voorbeeld voor andere EU landen en als deze wetgeving wordt aangenomen in het Duitse parlement, zal dit weerslag hebben op alle varkenshouderijen (de hel op aarde voor deze arme dieren) in de EU. De laatste jaren hebben milieugroeperingen, dierenbeschermingsorganisaties en anderen het voor elkaar gekregen dat men in de EU meer oog heeft wordt voor dierenwelzijn, als deze wetgeving ingevoerd zal worden valt dan ook te vrezen dat de opgebouwde compassie met dieren verloren zal gaan...... (immers als iets dergelijks in wetgeving wordt vastgelegd, kan het voor velen niet anders betekenen dan dat deze manier van varkens houden veel minder erg is dan men tot nu toe werd voorgehouden door dierenrechtenorganisaties en door activistische dierenbeschermingsorganisaties......)

Moet overigens zeggen dat ik niet weet of er ook maar één EU-lidstaat is, waar het houden van zeugen in een martelkooi is verboden, ben bang dat zo'n land niet bestaat...... Des te erger als Duitsland deze marteling gaat legaliseren, daar ook andere landen met deze wetenschap, dit soort zware dierenmishandeling niet zullen verbieden en na lobby wellicht zelf zullen overgaan op het vastleggen in de wet van deze barbaarse manier van dierhouderij...... Sterker nog: het zou zelfs op EU niveau gelegaliseerd kunnen worden.....

Lees en teken de petitie van Compassion in World Farming (CIWF) ajb en geeft het door (als je een Twitteraccount hebt, verstuur dan de getoonde links naar Duitse politici, zo gebeurd), het martelen van deze slimme dieren moet afgelopen zijn! De boeren die dit doen, maken zich schuldig aan zware dierenmishandeling en zouden voor het gerecht moeten worden gesleept, precies als de transportbedrijven en slachthuizen die deze dieren vreselijk martelen!!* (zoals onlangs weer bekend gemaakt) Je begrijpt dat hetzelfde zou moeten gelden voor politici die willens en wetens deze vorm van dierenmishandeling promoten >> strafrechtelijk vervolgen dat tuig!!

Urgent: Duitse moedervarkens in gevaar. Kom in actie!

Het welzijn van miljoenen moedervarkens in Duitsland is in gevaar. Deze week stemmen de Duitse leiders over een schokkend wetsvoorstel: als dat wordt aangenomen, mogen moedervarkens nog jarenlang in illegale, krappe kooien worden gehouden. Wij mogen dit niet toestaan. Spreek je nu uit en laat Duitsland weten wat jij ervan vindt! Teken de petitie (in het Duits) en/of stuur een tweet naar Duitse politici.

Teken de petitie

 Pigs

STUUR EEN TWEET NAAR DUITSE POLITICI

Als je Twitter gebruikt, kun je gemakkelijk onderstaande (Duitse) tweets versturen. Daarmee roep je verschillende Duitse politici op om aanstaande vrijdag, Valentijnsdag, tegen het wetsvoorstel te stemmen. Natuurlijk kun je de tekst ook zelf aanpassen.

Twitter Tweet 3
Twitter Tweet 4
Twitter Tweet 5
Twitter Tweet 6
Twitter Tweet 7
Twitter Tweet 8
Twitter Tweet 9
Twitter Tweet 10
Twitter Tweet 1
Twitter Tweet 2

EEN STAP TERUG IN DE TIJD

Een moedervarken in de Europese vee-industrie staat een groot deel van haar leven opgesloten tussen stalen stangen. De kooien zijn zo klein dat ze nog niet eens haar poten kan strekken.

Om die reden oordeelde de hoogste Duitse rechter eerder dat deze kooien in strijd met de Duitse wet zijn en moeten worden afgeschaft. Nu willen Duitse politici echter de wet aanpassen en de kooien alsnog legaliseren. Een ramp voor de dieren. En een stap terug in de tijd.

Niet alleen in Duitsland maar in heel Europa komen mensen en organisaties in actie. Laat Duitsland voelen dat heel Europa meekijkt en laat je horen!


Pigs


Duitsland heeft een voorbeeldfunctie in Europa. Als dit doorgaat, kan het welzijn van nog veel meer moedervarkens in andere landen in gevaar komen.

Het is daarom heel belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich nu uitspreken: dit is niet de veehouderij zoals we die willen in Europa. De toekomst is zonder kooien.


Hartelijk dank voor jouw steun.
Met vriendelijke groet,

Annemarie Brijder
Campaigner

PS: Opgesloten in een stalen kooi kan een moedervarken zich niet eens omdraaien of haar poten strekken. Vele worden gek van frustratie. Kom nu in actie en spreek je uit voor de moedervarkens. Dankjewel.
==================================
Hier de petitietekst in het Duits, opgesteld door Animal Equality Germany, overgenomen van change.org:

Animal Equality Germany started this petition to Mitglieder des Bundesrates and 16 others

Fordern Sie jetzt vom Bundesrat: Rechtsbruch von Ministerin Klöckner verhindern!

Grausamer Alltag für Millionen von Sauen: Eingesperrt in Metallkäfigen können sich die Tiere kaum bewegen. In Deutschland müssen über zwei Millionen „Zuchtsauen” die Hälfte ihres kurzen Lebens in diesen Kastenständen verbringen. Grund: die Industrie will in dieser Maschinerie so viele Ferkel wie möglich so reibungslos wie möglich produzieren. Weder können sich die Sauen umdrehen noch im Liegen wenigstens die Beine ausstrecken. 
Auch den Kontakt zu ihren Artgenossen und die Pflege ihres Nachwuchses bleiben ihnen verwehrt. In diesem System darf die Sau keine Mutter sein, sondern wird lediglich als „Stück Fleisch“ betrachtet, mit dem man Umsatz macht.

Kastenstände sind Tierqual!

Das sogenannte Magdeburger Urteil vom 24. November 2015 schaffte Rechtssicherheit über die Auslegung von § 24 der Nutztierhaltungsverordnung. Dieser besagt, dass „Kastenstände so beschaffen sein müssen, dass jedes Schwein ungehindert aufstehen, sich hinlegen sowie den Kopf und in Seitenlage die Gliedmaßen ausstrecken kann“ und dass deshalb der Umbau der Kastenstände unverzüglich und ohne langjährige Fristen erfolgen muss. 

Ministerin Klöckners Vorhaben ist verfassungswidrig!
Diese Vorgabe wird jedoch von den meisten Betrieben nicht eingehalten und entsprechende Rechtsprechung ignoriert. In der geplanten Neuregelung zur Kastenstand-Haltung soll dieser Satz nun aus der Tierschutz-Nutztierhaltungsverordnung gestrichen werden. Damit würde Bundeslandwirtschaftsministerin Klöckner die bislang illegale, aber gängige Praktik legalisieren und die Tierschutzvorgaben in Deutschland sogar verschlechtern. Dieses Vorhaben ist eindeutig verfassungswidrig, da im Tierschutz das Verschlechterungsverbot gilt.

Der breite Protest von über 20 Tier- und Umweltschutzorganisationen hat dazu geführt, dass die ursprünglich für Dezember geplante Abstimmung im Bundesrat verschoben wurde. Der neue Zeitplan sieht vor, dass der Bundesrat am 14. Februar abstimmt.

Fordern Sie jetzt, diese Verordnung abzulehnen und Kastenstände endlich abzuschaffen!

Mitzeichnend:

Albert Schweitzer Stiftung für unsere Mitwelt
Bundesverband Tierschutz e.V.
Compassion in World Farming
Menschen für Tierrechte - Bundesverband der Tierversuchsgegner e.V.
PROVIEH e.V.
VIER PFOTEN – Stiftung für Tierschutz

=================================
* Waar Nederland een fiks aantal van deze dierenbeulen uit ons belastinggeld een bak geld geven om hen uit te kopen, terwijl een gemiddelde 'varkensboer' een netto inkomen heeft van € 250.000,-- per jaar!!! Ofwel deze dierenbeulen worden beloond voor het jarenlang dieren martelen waar ze ook nog eens een hele bak geld aan over hebben gehouden, terwijl deze schoften zelfs te beroerd zijn om wat geld uit te geven zodat varkens niet langer omkomen in stalbranden!! 
 
Voor meer berichten over het martelen van dieren, ofwel zware dierenmishandeling enz., klik op één van de labels, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten