Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 17 februari 2023

VS buitenlandbeleid: je moet worden vertrouwd door het volk tegen wie je liegt

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice in Google Translate)

 

In haar laatste (althans gelukkig tot nu toe) artikel van Caitlin Johnstone begint ze met de (terechte) vaststelling dat het grootste deel van de westerse volkeren niet gelooft dat de VS de Nord Stream2 (NS2) gaspijpleiding heeft opgeblazen, simpelweg daar men niet gelooft dat de VS een dergelijke duivelse terreurdaad zou uitvoeren (een terreurdaad niet alleen tegen een flink deel van de EU bevolking, maar ook tegen het milieu, het laatste daar er door het opblazen van de pijpleidingen [ook NS1 werd opgeblazen] een enorme hoeveelheid gas in de atmosfeer verdween....).... Ook al is deze terreurdaad nog niets vergeleken met wat de VS eerder heeft geflikt en nog steeds flikt*.

Uitermate sarcastisch vervolgt Caitlin met te zeggen dat de VS de laatste jaren weliswaar mede verantwoordelijk is voor grote bergen met kinderlijken in Jemen (begin 2021 al meer dan 100.000), maar dat dit land niet zover zal gaan om een pijpleiding op te blazen...... Ongelofelijk dat er nog steeds hele volksstammen zijn die de leugen van de VS geloven dat Rusland die gaspijpleidingen heeft opgeblazen, NB mede door Rusland bekostigd en die economisch van flink belang was voor dat land.....(terwijl er een hele trits aan VS politici is die bewezen al een paar jaar lang hebben gesteld dat de VS die pijpleiding moest opblazen [waar vooral NS2 werd genoemd], zonder daarbij te vertellen dat dit gunstig zou zijn voor de verkoop van peperduur en zwaar vervuild verkregen schaliegas uit eigen land.....)

Volgens Caitlin huist er grote overheidskwaadaardigheid achter de compleet ongefundeerde aanname dat onze leiders nooit zo iets slechts zouden doen..... Een geloof dat letterlijk op niets is gebaseerd, maar dat wordt gelooft omdat het comfortabel is voor de gelovers..... Hierbij wil ik wel aantekenen dat het niet zo vreemd is dat het grootste deel van de VS bevolking (en die van de rest in het westen) dit gelooft, immers men wordt dag in dag uit door de reguliere westerse media en politiek gebombardeerd met de leugen dat de VS de politieagent is van de wereld, terwijl de werkelijkheid het tegenovergestelde laat zien en dat de VS met een dergelijke vergelijking moet worden gezien als de verreweg grootste terrorist ter wereld!!

Het is intussen zelfs zo zot dat intellectuelen en anderen die verder nadenken dan hun neus lang is, die voorheen altijd de reguliere westerse media (terecht) wantrouwden, zich nu hebben laten inpakken met zoveel propaganda dat ze zich hadden moeten afvragen dat het toch wel bijzonder vreemd is dat er geen kritische noot wordt gekraakt in een deel van die media, zoals dat voor een jaar of twintig geleden nog wel eens het geval was. 9/11 heeft blijkbaar ook bij die mensen het één en ander in werking gesteld dat hen op z'n zachtst gezegd minder kritisch heeft gemaakt...... 

Volgens Caitlin is er maar één kans om een nucleaire oorlog te voorkomen >> er zal geen tweede kans zijn, er zal geen koerscorrectie in politiek plaatsvinden en er zal geen leren zijn van fouten, nadat de eerste kernraketten zijn afgeschoten..... Al moet ik zeggen toch hoop te hebben dat men wel tien keer zal nadenken voordat men overgaat tot een dergelijke stap..... Daar moet ik wel aan toevoegen dat Rusland zo is gedemoniseerd en zo door het westen is belazerd, al vanaf dat alcoholist Jeltsin het roer overnam van de laatste Sovjet president Gorbatsjov, dat het niet ondenkbaar is dat men in Moskou tot de beslissing zal komen om kernraketten af te schieten op het westen...... 

Bijvoorbeeld als de Himars raketten die Oekraïne krijgt van Nederland zoals D66 hufter Ollongren zou hebben beloofd, raketten met een bereik van 300 kilometer, grote aantallen slachtoffers zullen maken over de grens in Rusland..... De kans is dan groot dat het geduld van Rusland op zal raken door dergelijke belachelijke en onverantwoordelijke wapenleveringen, waardoor men in Moskou wellicht tot een dergelijke drastische beslissing zal komen (het afschieten van kernraketten op het westen, waarbij Nederland niet alleen als één van de eerste doelen zal worden aangevallen vanwege de levering van die Himars raketten, maar ook vanwege het op ons grondgebied aanwezig zijn van VS kernwapens waarover Nederland NB geen enkele zeggenschap heeft, maar die onze straaljagers met toestemming van de VS, wel kunnen afschieten/afwerpen op bijvoorbeeld Russische doelen.....**

Het is overigens zo dat de Himars raketten die Oekraïne heeft gekregen van de VS met een kleine aanpassing in de software ook een afstand van 300 kilometer kunnen afleggen, daarnaast zijn er al getuigenissen dat een paar Russische provincies meermaals te maken hadden met raketaanvallen en aanvallen met drones van het Oekraïense nazi-leger......

Wat mij betreft is het uiterst verontrustend dat nog maar zo weinig mensen de straat opgaan om te demonstreren tegen de oorlog die de VS/NAVO voert tegen Rusland en die plaatsvindt in Oekraïne, ofwel het is verontrustend dat er zo weinig mensen zijn die zien hoe dicht we een kernoorlog zijn genaderd, dichterbij dan ooit tevoren, zelfs meer dan tijdens de Cubacrisis van 1962 en ten tijde van het in de 80er jaren willen plaatsen van VS kruisraketten in Europa, toen miljoenen mensen in het westen demonstreerden tegen die plaatsing...... Uiteraard heeft ook dit alles te maken met de enorme westerse anti-Russische propaganda die zo intens is en veelvuldig wordt gebracht, dat die nooit eerder werd gezien in de geschiedenis, wat intussen dan ook niet anders kan worden gezien dan als het massaal hersenspoelen van mensen.... (nogmaals >> ongelofelijk en onverdraaglijk dat er maar zo weinig mensen zijn die dit in de gaten hebben.....)

Ook uitermate verontrustend dat zo weinig mensen begrijpen dat het westen met vuur speelt en dat op een manier die telkens weer een stap verder gaat en nu al is beland op een niveau, dat wanneer de Biden administratie in Moskou had geregeerd, we al een kernoorlog achter de rug hadden gehad en verreweg het overgrote deel van de wereldbevolking ofwel dood dan wel terminaal zou zijn...... 

Ga maar na wat de VS zou doen als Rusland alleen al een raketschild zou willen installeren over de VS grens met Mexico en Canada, een raketschild dat de VS de laatste jaren heeft gebouwd op de deurmat van Rusland en dat in Tsjechië, Roemenië en Polen..... Een schild zogenaamd tegen inkomende raketten uit Iran en Noord-Korea, terwijl de afzonderlijke 'verdedigingsraketten' van dat schild binnen een mum van tijd kunnen worden uitgerust met meerdere al aanwezige kernkoppen waarmee de VS de miljoenensteden van Rusland kan vernietigen......

De VS en haar slaafse NAVO-vazallen kunnen dan ook alleen zo keihard liegen en zo ver gaan in het uitdagen van Rusland, plus het aan de gang houden van een oorlog die al duizenden mensenlevens heeft gekost, daar het volk de VS vertrouwt, ook al liegt de Biden administratie voortdurend dat het gedrukt staat!! (terwijl men kan weten dat de VS voortdurend liegt, neem alleen al de zogenaamde legitimering van de vier [illegale] oorlogen die de VS deze eeuw heeft gevoerd en de oorlogen waaraan de VS heeft deelgenomen en nog deelneemt, zoals die van de reli-fascistische dictatuur Saoedi-Arabië (S-A) tegen de sjiitische bevolking van Jemen (een genocide die zich al jaren voltrekt zonder dat het westen zelfs maar stopt met wapenleveringen aan S-A, laat staan dat het S-A sancties oplegt) en naast Libië meerdere oorlogen in Afrika, allen oorlogen gevoerd in deze eeuw.......) Kortom de VS kan de westerse volkeren alleen voorliegen daar deze volkeren dat land volkomen onterecht vertrouwen!! (de zin in de kop is een letterlijke vertaling van een zin uit het nummer Dogs, een nummer van Pink Floyd)


(als je het Engels niet machtig bent, zet dan de tekst in Google translate dat je rechts bovenaan deze pagina ziet staan, eerst om in het Engels door in het menu van Google translate op Engels te klikken, waarna je weer kan klikken op die vertaalapp en je dan bovenaan in het menu Nederlands ziet staan, klik daarop en de hele tekst staat in het Nederlands, de vertaling is van een redelijk goede kwaliteit.)

 

Hier het artikel van Caitlin Johnstone:

You Have To Be Trusted By The People That You Lie To: Notes From The Edge Of The Narrative Matrix


The widespread refusal to accept that the US government bombed the Nord Stream pipelines is based solely on the faith-based belief that the US government would never do something so evil, despite its having done many things that are far more evil than this right out in the open.

“Okay sure they’ve been spending the last few years helping Saudi Arabia create mountains of child corpses in Yemen, but blowing up a pipeline? That would be a step too far!”

So much government nefariousness hides behind the completely unevidenced assumption “Oh, our leaders would never do anything THAT bad!” It’s a belief that is based on literally nothing. It’s believed because it is comfortable.

Time to update the Ukrainian flag again.
Image
Володимир Зеленський
@ZelenskyyUa
Had a key meeting with @jpmorgan senior members, took part in the investment summit online. We discussed the creation of a platform for involving private capital to rebuild . Post-war long-term growth steps were discussed. We agreed on cooperation. youtu.be/qhQf0maZHhE

You only get one shot at preventing nuclear war. There will be no do-overs. There will be no course-correction. There will be no learning from mistakes that were made. This is it. Our one and only chance. We’re living it.

Is it good enough? Are we using our one shot responsibly?

If the mushroom clouds turn up, will anyone honestly be able to tell themselves that our leaders did everything they could to prevent this from happening, and that we the rank-and-file citizenry did everything we could to pressure them into navigating wisely around this threat?

I personally don’t think so. I think if we meet our end that way it will be the result of a bunch of humans playing with armageddon weapons in an extremely reckless and irresponsible way with virtually no resistance from the public, because we didn’t like thinking about it much.

The worst thing about Australia is America. All of the most destructive and dangerous things our country has done in recent decades, and all the most destructive and dangerous things it continues to do, have been the result of our role in the US-centralized empire.

Hey I’ve got a smart idea, let’s make laws that require corporations to act like sociopaths, pursuing profit without any consideration for morality or human wellbeing, then let’s allow our entire civilization to be ruled by corporations.

Oh cool we already did that, good thinking.

The fact that Biden has explicitly said the US will go to war to defend Taiwan, and that it won’t go to war to defend the far less geostrategically crucial Ukraine, should show you that the US does not go to war to defend human interests but to defend its own interests.

Remember kids, anything China does with regard to Taiwan will be COMPLETELY UNPROVOKED.

Image 

 

106.6K Views

The biggest problem with the western anti-war movement is that there is no western anti-war movement. All the other problems you think you’re seeing in your “anti-war movement” are at best a very, very distant second to the fundamental problem that your movement has no movement. There’s no good reason to spend your energy worrying if the peace movement is doing it wrong or including the wrong people or not organizing correctly if there is no meaningful peace movement. Focus on fixing that problem first — on creating movement rather than creating inertia and sectarian squabbling.

There’s this Pink Floyd line that’s been rattling around in my head, “You have to be trusted by the people that you lie to.” Because it’s so true; you can’t deceive people who don’t trust you. Propaganda only works if people don’t know it’s happening — if they don’t think of its source as untrustworthy.

That’s why it gives me hope that trust in the mass media is plunging to historic lows: if people sufficiently distrust those who lie to them, then those lies won’t take root in their minds anymore. Without trust, the propaganda machine can’t function.

All our world’s troubles are ultimately due to propaganda; people only consent to status quo systems which hurt their interests because their consent is manufactured via propaganda. And that propaganda only works because of public trust in the messengers.

We can fight this by working to exacerbate public distrust in the institutions that manufacture our consent, spreading public awareness of the fact that everything we’ve been taught to believe about our nation, our government and our world is a lie. All positive changes in human behavior — whether individual or collective — are always preceded by an expansion of consciousness. Make people more aware that they are being deceived, and the liars will no longer be trusted by the people they lie to.

Trust in the mass media has never been lower, meanwhile our ability to amplify our own voices and share ideas and information has never been higher. We can use this opportunity to free the collective mind from the chains of propaganda, so that we can finally get real change.

____________________

My work is entirely reader-supported, so if you enjoyed this piece please consider sharing it around, following me on FacebookTwitterSoundcloud or YouTube, throwing some money into my tip jar on Ko-fiPatreon or Paypal, or buying an issue of my monthly zine. If you want to read more you can buy my books. The best way to make sure you see the stuff I publish is to subscribe to the mailing list for at my website or on Substack, which will get you an email notification for everything I publish. Everyone, racist platforms excluded, has my permission to republish, use or translate any part of this work (or anything else I’ve written) in any way they like free of charge. For more info on who I am, where I stand, and what I’m trying to do with this platform, click here. All works co-authored with my husband Tim Foley.

Bitcoin donations:1Ac7PCQXoQoLA9Sh8fhAgiU3PHA2EX5Zm2

===================================================

* Een kleine opsomming van door de VS gepleegde zware terreur >> De VS heeft zoveel geweld gebruikt dat deze  grootste terreurentiteit ter wereld alleen deze eeuw al meer dan 5 miljoen mensen heeft vermoord, zonder dat men deze vereniging van terreurstaten een strobreed in de weg heeft gelegd, laat staan dat de VS sancties werden of worden opgelegd >> de VS, het land waar men echt bang voor zou moeten zijn, zie onder andere: 'VS vermoordde meer dan 20 miljoen mensen sinds het einde van WOII........' Dit tot het jaar 2000, wat betreft deze eeuw zijn er zoals gezegd intussen meer dan 5 miljoen moorden aan toegevoegd, moorden begaan door de VS en NAVO-lidstaten, inclusief Nederland (waar terreurorganisatie NAVO altijd onder militair opperbevel stond en staat van de VS...).... Ongelofelijk dat men nooit zal beginnen over het nemen van sancties tegen de VS, terwijl dat land oneindig veel meer ellende en zwaar bloedvergieten over de aarde heeft gebracht en brengt dan Rusland.....

'BREKEND NIEUWS: VS wordt door EU gesanctioneerd voor het grote aantal vluchtelingen die het deze eeuw heeft 'geproduceerd''

'VS buitenlandbeleid sinds WOII: een lange lijst van staatsgrepen en oorlogen..........' (!!!!)

'List of wars involving the United States'

'CIA 70 jaar: 70 jaar moorden, martelen, coups plegen, nazi's beschermen, media manipulatie enz. enz.........' (!!!!)

'CIA en 70 jaar desinformatie in Europese opiniebladen............' (!!!!)

'CIA erkent dat Israël samen met Saoedi-Arabië 'vecht tegen terreur', die ze NB zelf hebben georganiseerd........'

'CIA valt nogmaals door de mand als wapenleverancier van IS.......' (!!!!)

'Massamedia VS vergeven van CIA 'veteranen', alsof die media nog niet genoeg 'fake news' ofwel leugens brengen........' (!!!!)

'9/11: de reden voor twintig jaar westerse terreur o.l.v. de VS waarbij meer dan vijf miljoen mensen werden vermoord' (en zie de links in dat bericht!!)

'CIA rekruteert folteraars met een beroep op vrouwenemancipatie: een fikse rel in de VS'

'Michael Hayden (ex-CIA en generaal b.d.): niets mis met martelingen door Gina Haspel.....'

'Al Qaida de bondgenoot van de VS in de strijd tegen...... terrorisme! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!' De VS heeft 'Al Qaida Syrië' zelfs van de zwarte lijst met terreurorganisaties gehaald!!

'US Airstrikes Killing Hundreds of Civilians in Syria’s Raqqa' Terwijl de VN de VS heeft gesmeekt te stoppen met het bombarderen van deze stad, dit vanwege het grote aantal burgerslachtoffers, de VS heeft zich daar niets van aangetrokken en heeft deze Syrische stad,zoals vele andere steden in Irak en Syrië, plat gebombardeerd, een oorlogsmisdaad van enorme proporties........ Zie wat dat betreft ook:

'VN waarschuwt de VS voor het maken van een onacceptabel aantal Syrische burgerslachtoffers met haar bombardementen.......' (!!!!) Waar de VS zoals gezegd zich niets van heeft aangetrokken en er geen ander westers land heeft opgeroepen om de VS daarvoor te sanctioneren......

'VS centraal commando werkt in Syrië samen met IS en verklaarde Rusland de oorlog.........'

'VS gaf sinds 2001 meer dan 5,9 biljoen dollar uit aan (illegale) oorlogen, ofwel: $ 5,933.000.000.000.......' (tot 2018.....)

'VS is grootste producent van vluchtelingen, aldus VN rapport..........' (!!!!) (en zie de links in dat bericht!!) (al opgenomen in de links hierboven)

'VS subsidiëring van neonazi's in Oekraïne, neonazi's die ook fascisten uit de VS trainen......' (!!!!) Lees dat bericht mensen, weet je meteen dat de EU en de NAVO neonazi's steunen met hun geldelijke en wapenhulp aan Oekraïne!! (voor de NAVO trouwens de normaalste zaak van de wereld: dat steunen van fascisten.....) En dan te bedenken dat premier Rutte en minister van Buitenlandse Zaken Hoekstra eerder dit jaar een krans hebben gelegd bij een monument voor met name omgekomen neonazi's...... (op 8 februari 2022 heb ik de opmerking over de kranslegging door Rutte en Hoekstra aan deze link toegevoegd) 

'VS verwijt Iran nucleaire chantage, chantage waar de VS zichzelf schuldig aan maakt' (en zie de links in dat bericht!!)
 
 
--------------------------------------------

** 'Onze' VVD premier en leugenachtige schoft de luxe Rutte heeft minstens al tot twee keer toe de oorlog verklaard aan Rusland, iets wat hij niet mag doen zonder inmenging van de Tweede Kamer!! Voorts heeft hare D666 kwaadaardigheid Ollongren, die ministertje van Defensie uh Oorlog mag spelen, in feite hetzelfde gedaan met haar inspanningen om Oekraïne zoveel mogelijk modern wapentuig te leveren, waaronder al de eerder overschreden rode lijn door het leveren van moderne Leopard-tanks en nu dus weer Himars raketten met een bereik van 300 kilometer...... Reken maar dat wanneer de VS besluit dat het F-16 straaljagers zal leveren aan Oekraïne, Nederland als één van de eerste NAVO-partners zal besluiten hetzelfde te doen..... Het zal me niet eens verbazen als er nu al pilioten uit Oekraïne in Nederland worden opgeleid om te kunnen vliegen met F-16's......  

--------------------------------------------

Voorts zie: 'BuZa VS en Yale University: "Rusland houdt duizenden Oekraïense kinderen gevangen in heropvoedingskampen"' In dat bericht onder andere de opsomming van redenen waarom Rusland Oekraïne is binnengevallen en voorts veel links naar berichten over de oorlog van de VS en haar NAVO-partners tegen Rusland, een oorlog die nu nog wordt uitgevochten in Oekraïne, maar die in feite al is verworden tot de Derde Wereldoorlog.....

-------------------------------------------- 

Laatste update rond 16.59 u. zag tot m'n schrik dat ik het woord pijplijn gebruikte waar dit uiteraard pijpleiding(en) moest zijn, mijn excuus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten