Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 11 mei 2018

Michael Hayden (ex-CIA en generaal b.d.): niets mis met martelingen door Gina Haspel.....

Beste bezoeker, je had het al begrepen, de kop klopt niet helemaal, Haspel heeft (waarschijnlijk) niet zelf mensen gemarteld, maar e.e.a. gebeurde onder haar verantwoordelijkheid, zij was o.a. directeur van een geheime CIA gevangenis in Thailand..... Deze helleveeg staat op het punt officieel benoemd te worden tot chef CIA en dat geeft nogal wat deining binnen en buiten de VS..... (Haspel vervult deze functie al vanaf 26 april jl.)

Beetje vreemd wel, immers het is bekend dat de CIA haar gewillige geheime diensten in het buitenland traint hoe het best te martelen, ofwel de CIA onderwijst martelmethoden......

Gistermiddag op Radio Nova Scotia* ex-CIA chef en oud-generaal Michael Hayden over de aanstelling van Haspel.(na 13.30 CET).

Voordat Hayden aan het woord kwam, was CIA 'klokkenluider' John Kiriakou aan het woord, hij mocht relatief kort zijn mening laten horen over Haspel. Kiriakou was overigens de eerste die openbaar maakte dat de CIA mensen martelde middels waterboarding............

Onder Bush noemde men deze vorm van marteling (en nog wat smerige andere martelingen) 'enhanced interrogation' (vrij vertaald: versterkte ondervraging). Uitermate vreemd aldus Kiriakou daar de VS in 1946 nog Japanners ter dood heeft veroordeeld en geëxecuteerd voor het martelen van VS militairen juist middels dit 'waterboarding......' Uiteraard stelde Kiriakou dat oorlogsmisdadiger Haspel, met haar smerige verleden, nooit chef van de CIA zou mogen worden..... (ach, de hele CIA zou als misdadige terreurorganisatie internationaal moeten worden vervolgd.....)

Snel werd Kiriakou daarna afgekapt en schakelde men over naar Hayden, die uiteraard geen goed woord overhad voor Kiriakou ("John had troubles with the law...."), maar niet op bijvoorbeeld de door Kiraikou genoemde executies inging.......

Volgens Hayden was alles volgens de wet en is Haspel juist de aangewezen persoon om chef van de CIA te worden, de enorme schoft durfde zelfs te stellen dat de smerige helleveeg Haspel zelfs tegen Trump in zal gaan als deze de CIA zou gebieden gevangenen te martelen......... ha! ha! ha! ha! ha!

Ook als alles volgens de wet gaat heb je je te houden aan internationale regels die marteling verbieden en ben je ten allen tijde verantwoordelijk als je dit wel doet, ook al is het in opdracht...... Bovendien als alles wettig was, waarom heeft Haspel dan aantoonbaar geprobeerd alle dossiers over martelen te vernietigen???

Overigens heeft Trump al kort na zijn aantreden gezegd dat de VS het recht heeft om mensen te martelen als dit 'in het belang van de nationale veiligheid is' (en dat is alles in de VS!) gegarandeerd dat er al lang weer gemarteld wordt door de CIA en andere geheime diensten van de VS.... Vraag me zelfs af of dit ooit is gestopt, ook al is uit wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat martelen geen bruikbare informatie oplevert!!

'Het mooie van dit alles' is het feit dat onder Haydens directeurschap van de CIA er nog steeds werd gemarteld door die geheime dienst......

'Mooi ook' dat de presentator die in gesprek was met Hayden dit niet voorlegde aan deze barbaarse ploert. Overigens werden de meeste zaken die ik aanhaalde niet door haar genoemd in dit gesprek........ Ach ja, het schijnt de taak van de reguliere westerse media te zijn om de VS door dik en dun te steunen, men durft nog net commentaar te leveren als Trump weer eens een gigantisch domme of lullige uitspraak doet..... Echter als het om oorlog gaat staat men achter de VS en geeft men ofwel geen commentaar op het martelen door of in opdracht van de VS, of sputtert wat in de marge over mensenrechten (in het gunstigste geval....).....

Overigens heeft ook CDA idioot Balkenende al eens opgemerkt geen probleem te hebben met waterboarding, destijds volgens hem geen marteling........... (al zal deze hufter daar nu misschien op zeggen: 'Met de kennis die we nu hebben was dit geen verstandige constatering.....")

* Een BBC station dat als ik het goed begrepen heb, nu zelfstandig opereert, al nemen ze af en toe nog wel BBC radioprogramma's over.

Zie ook:
'Ondervragers van de VS zijn aanwezig bij martelingen in Jemenitische gevangenissen'

'Rapport maakt duidelijk dat VAE 23 gevangenen hebben vermoord in Jemenitische gevangenissen'

'Washington haalt valse Befehl ist Befehl cliché van stal voor nieuwe CIA directeur 'Bloody Gina.....''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten