Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 16 mei 2018

Jos Palm (pres. OVT Radio1): Marx reduceerde de mens tot mier.......

Schreef eerder al een bericht over de OVT uitzending van afgelopen zondag, waar katholiekenlikker Palm, presentator van het Radio1 programma vond dat Angela Davis best beschaafd kan spreken...*

In diezelfde uitzending kwam Marx ter sprake (China zou Marx herontdekt hebben...) en verdomd daar ging Palm weer gierend de bocht uit, toen hij tegen een 'deskundige' zei: "Als ik me niet vergis zag Marx de mens al mieren die de geschiedenisbalk moeten dragen...." De deskundige, sinoloog Rogier Creemers zei het met Palm eens te zijn.....

Tja, figuren als Palm hebben al hun idealen van weleer bij het grofvuil gezet en zijn doorgegaan als de voorhoede van het ijskoude, inhumane neoliberalisme.......... Sterker nog, ze spugen op hun eerdere idealen, als zou de wereld intussen volmaakt zijn en:

 • er geen honger meer bestaat
 • de arbeiders overal fatsoenlijk worden behandeld
 • er geen slavernij meer bestaat
 • er geen oorlogen worden gevoerd om grondstoffen
 • er geen werk wordt uitbesteed naar arme landen, zodat de eigenaren nog dikkere winsten behalen
 • er geen zware sociale ongelijkheid meer bestaat
 • er geen corrupte meer bestaat
 • de banken de klanten geen poot meer uitdraaien en werken ten goede van de klant en de maatschappij in het geheel
 • de mens niet langer wordt vergiftigd middels voedselinname en ademhaling
 • de scholing voor een ieder gelijk is
 • iedereen toegang heeft tot een goede gezondheidszorg
 • men niet meer wordt belazerd met slechte producten en andere oplichterij
 • alsof de mens verlicht is en niet meer geestelijk wordt geknecht: -door religies, -valse voorlichting in scholing en manipulatie door de reguliere media en het grootste deel van de politieke richtingen.....
Tot slot: alsof er geen klassenmaatschappij meer bestaat......... 


Marx was voor een gelijke en fatsoenlijke behandeling van iedere wereldburger, waar geluk voor ieder mens prominent in zijn werk staan..... Dat is toch echt heel iets anders dan de mens als 'werkmier' neer te zetten....

* Zie ook: 'Jos Palm (OVT presentator): "Angela Davis klinkt alleszins beschaafd......."'

Zie ook het volgende artikel op Aleke's Blog!: '5 mei.....Karl Marx', met een link naar een mooie documentaire.

Voor meer berichten met Palm, klik op het label OVT, direct onder dit bericht.

2 opmerkingen:

 1. Ja ook weer zoiets!

  Net als toen net na de "val" van de muur in 1989 ofzo.

  Ik kreeg last van een flinke portie plaatsvervangende schaamte toen ik in de jaren vrij snel daarna allerlei mensen die ofwel bij de CPN, de PSP, PPR ( of zelfs de linkervleugel van de PvdA ) etc. hadden gezeten, of gewoon socialist waren ( geweest ) zich openlijk hoorde verontschuldigen voor hun "foute" idealen.

  Schokkend vond ik dat. Op zenders als NPO en BNR hoor ik ook vaak kreten als "de sociaal democratie is dood" enz.

  Merkwaardig genoeg is het al verdacht als je socialistische ideeen hebt tegenwoordig, als je dus vind dat de wereld beter af is als er rechtvaardigheid en gelijkheid moet zijn voor alle mensen, dat er een stelsel moet zijn van solidariteit en voor elkaar zorgen. Nee helaas de idioten van het Neo Liberalisme hebben kennelijk een soort van gif ingespoten waardoor de weldenkendheid in de koppen van de meerderheid van de bevolking kapot is gemaakt en men massaal de lulpraat gelooft van gekken als Rutte, Pechtold, Buma en noem maar op.

  Zelf nadenken is er niet meer bij, Marx, het communisme / socialisme etc worden massaal afgedaan als heel erg fout en mislukt.

  Men kan geen onderscheid maken tussen het mislukken in de praktijk op een aantal punten en de theorie, die wel degelijk waardevol is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Pulp,

  dank voor jouw reactie. Ben het geheel met je eens, maar dat zal je wederom niet verbazen.
  Nog een kleine toevoeging: de reguliere (massa-) media met haar 'deskundigen' en de politiek zijn samen verantwoordelijk voor het hersenspoelen van het grootste deel van de Nederlandse bevolking, daarnaast wordt men op school niet geleerd hoe je nieuws moet lezen en niet wat één krant schrijft als waarheid aan tmoet nemen...... Vandaar ook de hele hetze tegen de sociale media, omdat men daar simpel uitgelegd krijgt hoe zaken echt in elkaar zitten en dat meestal met feiten onderbouwd (dat noemen de hiervoor genoemde reguliere media en politici 'fake news', in de hoop dat men deze sociale media niet meer zal lezen en de inspanningen tot hersenspoeling teniet worden gedaan......)

  Met vriendelijke groet (en een mooi weekeind).

  BeantwoordenVerwijderen