Revolutie een noodzaak!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 30 mei 2018

Facebook e.a. hebben lak aan AVG (GDPR), misbruik persoonsgegevens gaat gewoon door.......

De algemene verordening persoonsgegevens ofwel AVG (of GDPR >> General Data Protection Regulation) trad afgelopen 25 mei in werking en gaat over de nieuwe regels ter bescherming van persoonsgegevens van klanten die zijn aangesloten bij bedrijven als Facebook en Google. Echter van enige restrictie in het vragen van privacygevoelige informatie is niets te merken, sterker nog: als je niet tekent voor het misbruik van jouw gegevens, wordt je account zelfs geblokkeerd, zoals een aantal Facebook gebruikers is overkomen........

Zelf heb je waarschijnlijk ook al gemerkt dat je akkoord moet gaan met de voorwaarden van bedrijven, daar je anders niet verder komt, ofwel je wordt als klant gechanteerd! Lees je die voorwaarden dan zie je dat je nog steeds moet tekenen voor het gebruik van jouw gegevens voor de marketing doeleinden, ook door andere bedrijven........

Volgens de nieuwe regels moet je een vrije keus hebben en moet je kunnen kiezen voor het niet doorgeven van jouw gegevens aan derden, echter daar is in de praktijk geen sprake van..... Zelf heb ik zegge en schrijve één site gezien waar je dergelijke zaken kan aanvinken en toch gebruik kan blijven maken van de dienst, deze dienstverlener is Twitter......

As New Privacy Rules Hit Europe, Google and Facebook Hit With $8.8 Billion in Lawsuits


May 25, 2018 at 4:11 pm
Written by Jake Johnson

(CD— Accusing Facebook, Google, WhatsApp, and Instagram of “intentionally” violating Europe’s strict new privacy rules that officially went into effect on Friday, Austrian lawyer and privacy activist Max Schrems filed four lawsuits against the tech companies arguing they are still “coercing users into sharing personal data” despite rolling out new policies ostensibly aimed at complying with the new regulations.

Titled the General Data Protection Regulation (GDPR), the new rules require companies to explicitly and clearly request consent from users before mining their data, and Schrems argues in his complaints—which seek fines totaling $8.8 billion—that Google, Facebook, and the Facebook-owned Instagram and WhatsApp are still utilizing “forced consent” strategies to extract users’ data when “the law requires that users be given a free choice unless a consent is strictly necessary for provision of the service,” TechCrunch explains.


It’s simple: Anything strictly necessary for a service does not need consent boxes anymore. For everything else users must have a real choice to say ‘yes’ or ‘no,'” Schrems wrote in a statement.

Facebook has even blocked accounts of users who have not given consent. In the end users only had the choice to delete the account or hit the ‘agree’-button—that’s not a free choice.”

While Facebook—which is currently embroiled in international controversy following the Cambridge Analytica scandal—insists that its new policies are in compliance with Europe’s new regulatory framework, Schrems argues that Facebook and Google aren’t even attempting to follow the new law.

They totally know that it’s going to be a violation, they don’t even try to hide it,” Schrems told the Financial Times.

================================

Zie ook:  'Aleid Wolfsen (PvdA en ex-dictator Utrecht): de functionaris voor de gegevensbescherming moet weten dat hij bij vragen de Autoriteit Persoonsgegevens moet bellen........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

        en: 'Elektronisch Patiënten Dossier wordt middels LSP opgedrongen door overheid en zorgverzekeraars..... Laat u uitschrijven!'

        en: 'Aleid Wolfsen (PvdA en o.a. Autoriteit Persoonsgegevens): met de nieuwe EU privacywetgeving (AVG) worden uw persoonsgegevens beter beschermd........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

        en: 'AVG: Autoriteit Persoonsgegevens (geleid door Aleid Wolfsen PvdA) niet berekend op EU wetgeving.......'

       en: 'Het echte Facebook schandaal: manipulatie van de gebruikers en gratis diensten voor eertijds presidentskandidaat Obama.......'

       en: 'Mark Zuckerberg, Facebook doneerde aan de politici die hem in de VS aan de tand voelden >> in het EU parlement maakte hij gebruik van megalomane EU politici.....'

       en: 'Facebook stelt perstituee van New York Times aan als censuur-agent...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

       en: 'Facebook e.a. hebben lak aan AVG (GDPR), misbruik persoonsgegevens gaat gewoon door.......'

       en: 'Rusland krijgt alweer de schuld van hacken, nu van oplichters Symantec en Facebook....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

       en: 'Facebook wil samen met door Saoedi-Arabië gesubsidieerde denktank censureren.... ha! ha! ha! ha! ha!'

       en: 'Wie het nieuws controleert, controleert de wereld......'

       en: 'Westerse massa misleiding in aanloop naar WOIII......'

       en: 'VS gebruikt sociale media om 'fake comment' te verspreiden en de bevolking te hersenspoelen met leugens, ofwel 'fake news....''

       en: 'Facebook verlaat 'tranding news' voor 'brekend nieuws' van 80 reguliere mediaorganen, ofwel nog meer 'fake news.....''

       en: 'Facebook komt met nieuwsshows van betrouwbare media als CNN en Fox News.... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten