Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 19 november 2023

Koudwater-koraalrif van 400.000 jaar oud in Middellandse Zee

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice in Google Translate)

 

Zo tijd voor een positief bericht in deze inhumane, keiharde derde wereldoorlogdagen >> een bericht over een diepzeekoraalrif in de Middellandse Zee, dit rif met de naam Cabliers Bank zou rond de 400.000 jaar oud zijn. Het is tevens het enige koudwaterrif in de Middellandse Zee.

Onder druk van organisaties als Oceana hebben de landen die het dichtst bij dit wonderlijke rif liggen op 10 november jl. afgesproken dat daar niet meer mag worden gevist..... Het deel van de Middellandse Zee waarin dit rif is te vinden heet de Alboránzee  

Laten we hopen dat de vernielers van onze oceanen, de vislijken-industrie* met hun enorme massamoordtrawlers niet 'per ongeluk' dit rif kapottrekken....... Het is dan ook 'verleidelijk' voor dat geteisem om daar te vissen daar deze dieren ook bij dit rif paaien....... 

Hier nog een video van Oceana over Cabliers Bank, twee jaar geleden gepubliceerd toen men nog vreesde dat dit rif zou worden vernietigd door trawlers:

 

Oeps, na het 'geheel' voor publicatie nog eens te hebben gelezen, moet ik concluderen dat het toch niet echt optimistisch is........

 

(als je het Engels niet machtig bent, zet dan de tekst om in Nederlands met behulp van Google translate dat je rechts bovenaan deze pagina ziet staan, klik eerst in het menu op 'Engels', waarna je weer kan klikken op die vertaalapp, daarna zie je bovenaan in het menu 'Nederlands' staan >> klik daarop en de hele tekst staat vervolgens in het Nederlands, de vertaling is van een redelijk goede kwaliteit.)

 

 ==============================================

* Wist je dat vissen door de mens de meest vreselijke dood sterven die je kan bedenken? De hersenen van deze dieren werken nog als de darmen uit het arme dier worden getrokken en daarna zelfs nog minstens een uur als ze worden ingevroren........ (en dat invriezen gaat heel wat sneller dan in een huis, tuin en keuken vriezer.....)

--------------------------------------

Let op!! De ruimte om reacties weer te geven werkt af en toe niet, zo merkte ik onlangs. Als je commentaar hebt en je kan deze niet plaatsen via de normale weg, doe dit dan via het mailadres: trippleu@gmail.com, ik zal jouw reactie dan opnemen onderaan in het bewuste artikel, althans als je geen geweld predikt, voorts plaats ik jouw reactie ook al staat deze diametraal tegenover dat bericht. Alvast mijn dank voor jouw eventuele reactie, Willem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten