Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 9 november 2023

Reichspogromnacht (Kristallnacht) vs. de strijd tegen de Palestijnen

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice in Google Translate)


Het is vandaag 85 jaar geleden dat in Duitsland de Reichspogromnacht plaatsvond, bij ons beter bekend als Kristallnacht, die plaatsvond in de avond/nacht van 9 op 10 november 1938. Hoewel de ellende al op 7 november begon werden in de Reichspogromnacht 1.400 synagogen in brand gestoken en plusminus 7.500 joodse winkels vernield....... Tussen 7 november 1938 en 13 november 1938 werden naar schatting 400 Joden vermoord, dan wel degenen die zich uit wanhoop het leven hebben benomen (ik zie ook dat als moord gepleegd door de nazi's, al is het indirect).......

Vreselijk als je bedenkt na 10 november 30.000 gezonde joodse jonge mannen werden opgesloten in concentratiekampen wat het aantal vermoorde Joden op rond de 1.400 bracht...... In totaal zou nazi-Duitsland tot mei 1945 verantwoordelijk zijn geweest voor de moord op rond de 6 miljoen Joden >> baby's, kinderen, mannen, vrouwen en ouden van dagen......

Goebbels riep op tot de pogroms nadat Ernst vom Rath, de secretaris van de Duitse ambassade in Parijs, werd vermoord door de joodse Herschel Grynszpan. Deze kwam tot zijn daad nadat hij vernam dat zijn familie in Duitsland werd gedeporteerd naar Polen.

Ik volg de Duitse radio dagelijks en men ziet daar een enorme toename van antisemitisme, waarbij Duitsland zich gedraagt als het beste jongetje van de klas en er geen moeite mee heeft om kritiek op de staat Israël af te doen als antisemitisme.... Ook de houding van de Duitse regering (zoals die van de meeste westerse landen vooral in Europa) ten aanzien van Israël is er één van zonder voorbehoud volledig achter Israël te staan, wat het land ook flikt tegen de Palestijnen >> op dit moment sinds 7 oktober j.l. bijvoorbeeld de moord op meer dan 10.000 Palestijnen, waaronder meer dan 4.000 kinderen..... Bovendien wordt de Gazastrook door het Israëlische leger en luchtmacht veranderd in een post-kernoorlog-landschap waarbij alles wordt platgebombardeerd.....

De Duitse regering moet er eens op worden gewezen, dat zij en het Duitse volk met hun nazi-verleden zonder meer verantwoordelijk zijn voor de genocide die de fascistische apartheidsstaat Israël uitvoert op de Palestijnen (en dat geldt ook voor de landen die hebben geholpen met de genocide op de Joden: dus ook ons land)...... Immers hoe zou Palestina er hebben uitgezien als de Holocaust niet had plaatsgevonden?? Op zeker dat de Joden dan in Palestina nog steeds een minderheid zouden hebben gevormd, immers waarom zou je vluchten naar zo'n land als je een goede bestaanszekerheid hebt in rest van de wereld??

Herdenk de Reichspogromnacht en vergeet daarbij niet het vreselijke lot dat de Palestijnen nu treft (al is de genocide op de Palestijnen al bezig vanaf de stichting van de staat Israël in 1948...).... Het is alsof niet onder andere nazi-Duitsland en brave landen als Nederland verantwoordelijk zijn voor de Holocaust maar de Palestijnen...... (Nederland >> waarvanuit relatief gezien de meeste Joden werden afgevoerd naar de doodskampen)

Iets meer dan en uur na plaatsing toegevoegd: vergeet verder niet dat de zogenaamde Israëlische kolonisten (fascistische zionisten) al een paar jaar lang pogroms organiseren tegen Palestijnen, zowel in Jeruzalem als op de rest van de West Bank en dat meestal onder begeleiding van de Israëlische politie, dan wel het Israëlische bezettingsleger...... Ook daarbij worden huizen, winkels en moskeeën vernield dan wel ernstig beschadigd en waarbij al heel wat Palestijnen zijn vermoord (waaronder kinderen).....

 

(als je het Duits niet machtig bent, zet dan de tekst om in Nederlands met behulp van Google translate dat je rechts bovenaan deze pagina ziet staan, klik eerst in het menu op 'Duits', waarna je weer kan klikken op die vertaalapp, daarna zie je bovenaan in het menu 'Nederlands' staan >> klik daarop en de hele tekst staat vervolgens in het Nederlands, de vertaling is van een redelijk goede kwaliteit.)


Hier de tekst bij het ARD programma ZeitZeichen; de uitzending beluisterde ik via WDR 5 (klik op deze link naar het origineel voor het beluisteren van de uitzending):

Reichspogromnacht: Brennende Synagoge in Eberswalde 

09.11.1938: Reichspogromnacht - Judenhass in Deutschland

Synagogen in Flammen, jüdische Geschäfte verwüstet, ihre Besitzer misshandelt - in der Nacht vom 9. auf den 10. November 1938 werden Juden in Deutschland brutal gejagt.

 

Die Judenpogrome am 9.11.1938

WDR Zeitzeichen 09.11.2023 14:45 Min. Verfügbar bis 09.11.2099 WDR 5


Der 17-jährige Herschel Grynszpan ist in Paris, als erfährt: Seine Familie ist aus Deutschland nach Polen abgeschoben worden. Am 7. November 1938 kauft sich Herschel Grynszpan in Paris einen Revolver und fährt zur deutschen Botschaft. Dort gibt er fünf Schüsse auf den Botschaftssekretär Ernst vom Rath ab.
Zwei Tage später erliegt der Diplomat am Nachmittag seinen Verletzungen. In derselben Nacht kommt es im gesamten Deutschen Reich zu gewalttätigen Ausschreitungen gegen Juden. Fünf Stunden nach dem Tod des Botschaftssekretärs hat Propagandaminister Joseph Goebbels die Ortsgruppen der NSDAP auf Synagogen und jüdische Geschäfte gehetzt.
Bis heute hält sich die Legende, nur Schlägertrupps der SA seien losgezogen in dieser Nacht. Doch das stimmt nicht. Die Verbrechen werden auch von ganz normale Bürgern verübt. Viele Aktionen sind nicht von oben gesteuert.
Wie viele Jüdinnen und Juden in der Reichspogromnacht gewaltsam sterben, ist nicht bekannt. Vermutlich sind es 1.300 Menschen. Tausende werden verhaftet. Im Deutschen Reiche werden mehr als 1.000 Synagogen und 7.000 jüdische Geschäfte verwüstet.


In diesem Zeitzeichen erzählt Uwe Schulz:
  • Warum "Erinnerungskultur" zu einem Wort des Jahres 2023 werden könnte.
  • Wie sich 1938 ganz normale Bürger dem Terror der Nazis anschließen.
  • Dass sich die Gewalt gegen jüdische Mitbürger schon Ende des 19. Jahrhunderts ankündigt.
  • Wie ein "neuer" Antisemitismus in der Bundesrepublik beginnt.

Das sind unsere wichtigsten Quellen und Interviewpartner:

  • Professor Michael Brenner (Historiker, Ludwig-Maximilians-Universität München)
  • Thomas Haury (Historiker, Freiburg)
  • Wolfgang Benz: Geschichte des Dritten Reiches C.H.Beck, 2019
  • Thomas Wild: Hannah Arendt Suhrkamp 2006
  • Matthias Küntzel: Nazis und der Nahe Osten Hentrich & Hentrich, 2019

Weiterführende Links:

Welches Thema sollen wir im Zeitzeichen recherchieren? Gibt es Kritik oder Lob?
Gerne her damit: Einfach schreiben an zeitzeichen@wdr.de
Wir freuen uns auch über Bewertungen auf der Podcast-Plattform des Vertrauens!

Das ganze Zeitzeichen-Archiv gibt’s hier.

Die Macherinnen und Macher hinter diesem Zeitzeichen:
Autor: Uwe Schulz
Redaktion: David Rother

===================================

Zie ook: 'De westerse kijk op de slachting van Palestijnen in de Gazastrook' (6 november 2023) En zie de berichten onder de links in dat schrijven!!

'Israël oefent moorddadige terreur uit: deze maand al 38 moorden, terwijl het westen hysterisch anti-Palestijnse propaganda brengt' (30 januari 2023)

--------------------------------------

Voor meer berichten over de Jodenvervolging, klik op dat label direct onder dit schrijven.

--------------------------------------

Laatste update op 9 november 2023 rond 13.24 u.

--------------------------------------

Let op!! De ruimte om reacties weer te geven werkt af en toe niet, zo merkte ik onlangs. Als je commentaar hebt en je kan deze niet plaatsen via de normale weg, doe dit dan via het mailadres: trippleu@gmail.com, ik zal jouw reactie dan opnemen onderaan in het bewuste artikel, althans als je geen geweld predikt, voorts plaats ik jouw reactie ook al staat deze diametraal tegenover dat bericht. Alvast mijn dank voor jouw eventuele reactie, Willem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten