Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 19 januari 2023

COP28 krijgt als voorzitter de CEO van ADNOC, één van de grootste oliemaatschappijen ter wereld...... ha! ha! ha! ha! ha!

Na de enorme flop van Glasgow, COP26 (COP >> Conference of Parties) en COP27 in Sharm-el-Sheikh wordt COP28, de conferentie voor 2023, georganiseerd door de Verenigde Arabische Emiraten ( VAE, in Engels United Arab Emirates >> UAE) onder voorzitterschap van sultan Ahmed Al Jaber, de CEO van de Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), één van de grootste oliemaatschappijen ter wereld....... ('Succes verzekerd.... ha! ha! ha! ha!) Ach op de conferentie in 2022, ofwel COP27 in het Egyptische Sharm-el-Sheikh waren maar liefst 600 lobbyisten van de fossiele industrie aanwezig en die conferentie was een zelfs iets grotere flop dan COP26 van 2021 in Glasgow.... Op COP21, de klimaattop van 2015 in Parijs, werden afspraken gemaakt over het drastisch beperken van de CO2 uitstoot, echter sinds die top is de uitstoot van CO2 gigantisch gegroeid, maar nog steeds wordt die klimaattop geroemd door de westerse reguliere media en westerse politici..... (alsof dat geteisem niet weet dat ze daarmee de westerse volkeren besodemieteren!!)

Deze conferenties zijn dan ook vooral bedoeld om de burgers zand in de ogen te strooien, waarbij de oliemaatschappijen hun 'stinkende best doen' om de wereldbevolking voor te liegen dat de klimaatverandering niet wordt veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen, ofwel dat die wordt veroorzaakt door de mens...... Afgelopen week werd bekend gemaakt dat de conclusie van een diepgravend onderzoek door oliemaatschappij Exxon in de 70er jaren van de vorige eeuw was dat de mens en daarmee de verbranding van fossiele brandstoffen de oorzaak is van de toen al als bekend staande relatief snelle klimaatverandering....... 

Dat Exxon tot die conclusie was gekomen was allang bekend, maar wat nu als nieuws werd gebracht is dat de gevolgen van de klimaatverandering, waar we nu jaar in jaar uit de steeds zwaardere gevolgen van zien, in dat onderzoek al werden voorspeld door de wetenschappers van Exxon..... Kortom Exxon wist destijds al dat de gevolgen van de klimaatverandering desastreus zouden uitpakken voor een groot aantal landen en dat daarbij grote aantallen mensen om het leven zouden komen.... Exxon heeft daarna 'wetenschappers' ingehuurd die het tegenovergestelde beweerden, ofwel die ontkenden dat de klimaatverandering wordt veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen.....

Exxon was als oliemaatschappij niet alleen in de conclusie dat de verbranding van fossiele brandstoffen door de mens de klimaatverandering veroorzaakt..... De Franse smeerpijp en oliegigant Total was zelfs een paar jaar eerder tot die conclusie gekomen en 'Koninklijke' Shell concludeerde hetzelfde eind 80er jaren, stelde het rapport een paar jaar ter beschikking van het voortgezet onderwijs, om het daarna als Total en Exxon in een diepe donkere kluis op te bergen en vervolgens even vals en schunnig 'wetenschappers' in te huren die het tegenovergestelde moesten beweren....... Let wel: 'ons' koningshuis is grootaandeelhouder Shell, je weet wel het koningshuis waarvan de leden de mond vol hebben van duurzaamheid en het tegengaan van de klimaatverandering...... 

De huidige CEO's en de nog levende ex-CEO's van Total, Exxon en Shell zouden vervolgd moeten worden voor massamoord en de enorme schade die weergerelateerde rampen door de klimaatverandering tot nu toe hebben veroorzaakt, waarbij men de oliemaatschappijen boetes zou moeten opleggen van biljoenen dollars of euro's!! (en wat mij betreft mag men ook de grootaandeelhouders van deze smeerpijpen belasten, immers zij hebben kapitalen verdiend over de lijken van honderdduizenden mensen....)

Daarover gesproken: vergeet bij dit alles niet en zeker de klimaatsceptici moeten dat in hun oren knopen >> wereldwijd overlijden jaarlijks gemiddeld 8,3 miljoen mensen niet maanden maar jaren eerder en dat meestal na een akelig ziekbed en dat aan de gevolgen van langdurige luchtvervuiling inademing, die voor meer dan 90% wordt veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen..... Alleen daarom al moeten we stoppen met de onzinnige verbranding van die grondstoffen.....

Voor dit alles, dus het terugdringen van verbranding van fossiele brandstoffen, moeten we vooral niet rekenen op de waanzinnige vergaderingen van de COP klimaattoppen, zoveel is meer dan duidelijk. Deze toppen zijn vooral bedoeld om de vieze met olie en bloed besmeurde fikken van oliemaatschappijen en westerse regeringen groen te wassen en je weet het >> 'greenwashing' is de valse methode waarmee men zich duurzaam verklaart, terwijl het tegenovergestelde de dagelijkse praktijk is!! 

Zo beloofde Rutte op de klimaattop COP 26 dat Nederland de subsidie van 4,5 miljard euro aan de fossiele bedrijven zou stoppen, daarmee deed hij het doen voorkomen dat Nederland geheel zou stoppen met die subsidie, echter wat de oplichter er niet bij vertelde is dat de totale subsidie 17,5 miljard euro groot was !! (betaald met door ons opgebracht belastinggeld!!) Kortom Nederland betaalt jaarlijks nog steeds 13 miljard euro aan subsidie aan de grote smeerpijpen van de fossiele industrie.....

Belachelijk ook dat men op die klimaattoppen nog steeds durft te beweren dat 'we' de klimaatverandering tegen het eind van deze eeuw kunnen beperken tot 1,5 graad Celsius, dat zal tegen die tijd minstens 3 graden Celsius zijn, maar waarschijnlijk nog een stuk hoger....... Gevolg daarvan zal een enorme zeespiegelstijging zijn, waarbij een groot deel van bijvoorbeeld Nederland zal onderlopen plus het grootste deel van de andere bewoonde kustgebieden over de wereld, daarnaast zal het aantal weergerelateerde rampen met een flink aantal toenemen evenals de heftigheid van die rampen......

Niet moeilijk dan ook te voorspellen dat COP 28 in Dubai de zoveelste grote flop wordt op het gebied van het terugdringen van de klimaatverandering, terwijl voor die conferenties een gigantische hoeveelheid fossiele brandstoffen in de vorm van kerosine worden verstookt..... Wat je nu ook ziet bij de autocraten die de WEF orgie met hoeren* in het Zwitserse Davos bezoeken, te schunnig voor woorden dat politici dat gebeuren mogen bezoeken, een gebeuren bedoeld voor de CEO's van grote bedrijven als de wapenindustrie, oliemaatschappijen en de financiële maffia, maar ja die bedrijven zijn op de achtergrond nog steeds de echte machthebbers, voor wie politici als VVD aartsleugenaar en premier Rutte maar al te graag de belangen behartigen, ook al maken ze deel uit van de volksvertegenwoordiging....... Niet voor niets dan ook dat Rutte het WEF probeert te bagatelliseren als een 'praatclubje' >> de smerige leugenaar met z'n meer dan rotte grijns!!

 

(als je het Engels niet machtig bent, zet dan de tekst in Google translate dat je rechts bovenaan deze pagina ziet staan, eerst om in het Engels door in het menu van google translate op Engels te klikken, waarna je weer kan klikken op die vertaalapp en je dan bovenaan in het menu Nederlands ziet staan, klik daarop en de hele tekst staat in het Nederlands, de vertaling is van een redelijk goede kwaliteit.)

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice: choose 'Engels' [english] so you can recognise your own language [the Google translation is first in dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in english])

 

Climate change: UAE names oil chief to lead COP28 talks

Al jaber Sultan Ahmed Al Jaber, the CEO of the Abu Dhabi National Oil Company

The head of one of the world's biggest oil companies has been named to lead the COP28 global climate talks in Dubai, later this year.

Sultan Ahmed Al Jaber is currently the chief executive officer of the Abu Dhabi National Oil Company.

He is also the minister for industry and advanced technology for the COP28 hosts, the United Arab Emirates.

Campaigners say he must stand down from his oil business role while president as it is a clear conflict of interest.

They believe someone steeped in the oil industry may not push countries to rapidly reduce their production and use of fossil fuel, which scientists say is critical to avoiding dangerous climate change.

Running the global climate talks process is not an easy job - for months before, and especially during the conference, every word and action of the president is heavily scrutinised.

COP28 is already mired in some controversy as the hosts, the United Arab Emirates, are one of the world's biggest producers of oil and gas.

Adnoc

Abu Dhabi National Oil Company is the 12th biggest in the world

The appointment of a key figure in the energy industry as the president-designate of COP28 will likely increase the concerns that the global climate talks process is facing significant influence from fossil fuel interests.

The recent COP27 gathering in Egypt was described by some attendees as a "glorified fossil fuel trade show".

Analysis of those who registered for the event showed a significant increase in those who were connected to the oil and gas industry compared to previous meetings.

Among the large delegation from the UAE at the conference in Sharm el-Sheikh, there were 70 people closely connected to fossil fuels.

Mr Al Jaber is the chief executive of the Abu Dhabi National Oil Company, said to be the world's 12th biggest oil company.

Over the past decade he has become the face of the UAE's energy industry but he will be the first serving oil executive to assume the role of COP president.

As well as being a minister and his country's climate envoy, he is also chairman of Masdar, the government-owned renewable energy company that he helped set up.

protest
Protestors at the recent COP27 summit in Egypt were disappointed that efforts to phase out oil and gas were rejected

He has certainly long warned of the dangers of climate change but campaigners are concerned about his appointment, and are calling for him to step aside from his industry roles.

"It is imperative for the world to be reassured that he will step down from his role as the CEO of the Abu Dhabi National Oil Company," said Tasneem Essop, from Climate Action International (CAN).

"He cannot preside over a process that is tasked to address the climate crisis with such a conflict of interest, heading an industry that is responsible for the crisis itself."

What will concern campaigners is that major oil and gas producers are among those opposed to a more rapid phase out of all fossil fuels.

At COP27, there was a strong push from more than 80 countries for the conference to declare support for a phase down of oil and gas as well as coal.

This attempt came to nothing in the face of strong opposition from countries the rely of fossil fuel exports. 

fuel depotA fuel outlet in Dubai, where the COP28 talks will be held later this year

While Mr Al Jaber's appointment has been met with criticism from activists, others involved in climate diplomacy have welcomed the move.

"The UAE has adopted a sound green growth strategy and is a major investor in renewable energy both at home and abroad," said Yvo de Boer, who was UN climate chief between 2006 and 2010.

"The COP president-designate has been instrumental on many of these issues. This equips him with the understanding, experience and responsibility to make COP28 ambitious, innovative and future focussed."

Certainly those skills will be tested at the gathering in Dubai in early December this year.

COP28 will hold the first formal assessment of progress on cutting carbon since the Paris agreement was signed.

The "global stocktake" as it is called will be a key moment in clarifying just how much further countries will need to go in restricting their emissions.

Follow Matt on Twitter @mattmcgrathbbc.

================================================

* Tijdens de samenkomsten van het WEF in Davos zijn de escorte bureaus volgeboekt..... Het is zelfs zo schunnig dat opperploert Klaus Schwab durfde te opperen dat seks hebben met minderjarigen gewoon moet kunnen.......

-----------------------------------------

Zie ook: 'Ontruiming Lützerath: Die Grünen laten definitief groen en links varen: 'neoliberalistische' agressie is wat de klok slaat....' (13 januari 2023)

''Koninklijke' Shell gaat door met grof groenwassen van haar met bloed en olie besmeurde naam' (2 januari 2023) (en zie de berichten onder de links in dat schrijven!! (waarvan je er al enkele hieronder terug kan vinden))

'Ruimtelijke ordening houdt geen rekening met de zeespiegelstijging: de vernietiging van een enorm kapitaal ligt op de loer' (16 februari 2021) (en zie de links in dat bericht!!)

'Klimaatrampen van 2021: de kosten zijn bijna 200 miljard dollar' En daarbij zijn mensenlevens wat mij betreft niet eens in geld uit te drukken......

'COP 26: Nederlandse vermindering van 4,5 miljard euro aan subsidie voor olie en gas: 4,5 miljard van de 17,5 miljard.....'

'Cora van Nieuwenhuizen (VVD minister Asfaltering Nederland) wordt lobbyvoorzitter Vereniging Energie-Nederland' En dat vlak nadat ze uit de politiek stapte >> over ernstige corruptie gesproken......

'RWE (Essent) en Innogy: boycot deze bedrijven, verantwoordelijk voor slopen 12.000 jaar oud bos t.b.v. bruinkoolverbranding >> anno 2018.......' (!!!!)

'RWE vernield 12.000 jaar oud Duits bos, om bruinkool te kunnen verbranden.........'

'RWE wil grondwater onder Hambacher Forst wegpompen, de negatieve gevolgen daarvan zullen ook in Nederland worden gevoeld.......'

'Ohrfeige für RWE und Landesregierung

'Hambacher Forst voorlopig gespaard door de rechter'

'RWE (Essent) en Hambacher Forst: de eerste dode tijdens ontruiming bij val van hangbrug........' (!!!!)

'Duitse 'eco-terroristen' en het Hambacher Bos, of hoe het zorg dragen voor het milieu wordt gedemoniseerd......' (!!!!)

'Koning mede verantwoordelijk voor geheimhouding stukken, aangaande de nieuwe kolencentrales in de Eemshaven........'

'Kamp is lobbyist voor RWE en eist opsplitsing energiemarkt....'

'Essent doet klanten een cadeau van € 200,--, bekostigt door de belastingbetaler......'

'Duitse belastingbetaler draait op voor atoomafval van o.a. RWE en E-on.......'

'RWE schildert zich valsgroen in duurzame energie........'

'Groenlandse ijsmassa smelt weg >> zeespiegelstijging tot 7 meter verwacht.....' (18 december 2018) Intussen is dat smelten van de ijsmassa fiks toegenomen.......

'Klimaatakkoord een schaamlap, waarmee de burgers worden uitgekleed en de grote vervuilers weer worden ontzien.....'

-----------------------------------------

Voor de klimaatsceptici de kennis bij de voor hen onverdachte bedrijven Shell, Exxon en Total die in de 70er en 80er jaren van de vorige eeuw onderzoek deden naar de klimaatverandering >> zie de berichten onder de volgende links: 'Total wist 50 jaar geleden al dat olie en gas tot klimaatverstoring konden leiden, toch zaaide het tot jaren 90 twijfel' Een artikel van VRT nieuws, waarbij nog opgemerkt moet worden dat Total zelfs de laatste 10 jaar nog 'twijfel heeft gezaaid...'

'Shell was al in 1989 overtuigd van klimaatverandering.............' (!!!!)

'Shell en Exxon die ondanks eigen onderzoek niets hebben ondernomen tegen klimaatverandering, willen met subsidie CO2 opslaan in lege gasvelden' (!!!!)

'Exxon in VS onder vuur vanwege de al decennialang voorradige kennis over de menselijke hand in de klimaatverandering' en zie

'Exxon 'topman' vindt klimaatdoelen najagen een onzinnige bezigheid'

In het verlengde van het voorgaande een 'wetenschapper' die zich o.a. door Shell liet betalen om de klimaatverandering door menselijk handelen te ontkennen, waarmee hij meer dan 1 miljoen gulden verdiende (van 1989 tot 1998): Frits Böttcher een 'klimaatsceptische wetenschapper' die zich liet betalen door o.a. Shell, KLM en AkzoNobel' (!!!!) (leuk feit dat Böttcher regelmatig werd geciteerd door klimaatsceptici, ik dacht ook door Marianne Zwagerman) 

'Extinction Rebellion blokkeert de vuilste straat van Nederland en GL burgemeester Halsema stuurt in haar plaats de ME' (en zie de links in dat bericht!!) Ook het GroenLinks in Nederland is een oplichterspartij, die voor bestuurlijke verantwoordelijkheid de idealen door de plee spoelt.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten