Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 7 maart 2020

Exxon 'topman' vindt klimaatdoelen najagen een onzinnige bezigheid

Exxon baas Darren Woods is niet van plan om zelf klimaatdoelen te stellen waarmee de uitstoot van CO2 aan banden kan worden gelegd. Hij vergelijkt deze poging van collega maatschappijen met een 'schoonheidswedstrijd', waar beloften altijd nog anders zijn dan wat de werkelijkheid daarna laat zien.... Best brutaal van zo'n topgraaier, die in feite mede verantwoordelijk is voor de dood van duizenden mensen, dit vanwege de door de klimaatverandering steeds heviger en meer voorkomende weergerelateerde rampen......

Terwijl zijn bedrijf al in de 70er jaren van de vorige eeuw uit eigen onderzoek wist dat de verbranding van fossiele brandstoffen de oorzaak is van de klimaatverandering!! Iets wat het bedrijf daarna is blijven ontkennen en waarvoor men zelfs wetenschappers inhuurde om e.e.a. te ontkrachten (uiteraard zonder bekend te maken dat het bedrijf uit onderzoek wel beter wist >> hoe ongelofelijk fout kan de grofgraaitop van een bedrijf zijn...??)

Maar in feite heeft Woods op één punt gelijk en dat is het 'groenwassen' ('greenwashing) van heel sterk vervuilende bedrijven, die met veel mooie praatjes en een hele berg beloften het volk zand in de ogen strooien (of eigenlijk van nog veel meer bedrijven dan alleen de sterk vervuilendste, immers het is 'hip' om jezelf als duurzaam te verkopen)..... Vaak zijn daardoor zelfs vette winsten te behalen........

Echter het is wel erg brutaal om anderen kwalijk nemen dat ze hun oude troep doorverkopen en zelf mooie nieuwe zuinige onderdelen/machines aanschaffen, ik bedoel Darren gaat als baas van een hele grote oliemaatschappij altijd nog op de meer vervuilende weg door..... Bovendien een heel grote oliemaatschappij kan het al niet zijn aan wie die oude troep wordt doorverkocht, immers welk bedrijf is zo groot als bijvoorbeeld Shell en BP en werkt tegelijkertijd zelfs niet met verouderde onderdelen/machinerie, maar nog oudere troep....??

Niet 'brutaal' maar ongelofelijk onbeschoft van Woods: niets doen en dan anderen de les lezen, terwijl hij (nogmaals) in feite mede verantwoordelijk is voor duizenden doden en enorme kapitalen aan schade...... Overigens bij de doden door weergerelateerde rampen moet je ook nog de enorme aantallen mensen optellen die jaren eerder zijn overleden na een akelig ziekbed, alleen door de langdurige inademing van auto-uitstoot......... (verder loopt een groot aantal kinderen jaarlijks long- en/of luchtwegklachten op door diezelfde uitstoot...)

Ach aan die zieke kinderen en doden denkt Woods al helemaal niet en wat de rest betreft: komt tijd komt raad, zal de zak denken..... Hij ziet dan ook in de toekomst manieren om CO2 e.d. af te vangen en andere innovaties die bij zullen dragen aan een verminderde CO2 uitstoot, terwijl hij dit zelf niet eens wenst te onderzoeken.......

Afbeeldingsresultaat voor darren woods

Woods kan wel lachen ja, ondanks alles verdient hij jaarlijks een vermogen van: (houd je vast) 17,5 miljoen dollar...... Onbeschoft!!!
 
Woods sluit zich aan bij zijn Chevron collegagraaier Mike Wirth, beiden zijn ervan overtuigd dat de vraag naar olie en gas de komende jaren zal groeien (ja hè hè, 'we' doen immers geen flikker?!!). Voorts zien beiden niets in de race van andere grote oliereuzen naar alternatieve bronnen van energie, daar hebben we de expertise niet voor, aldus Woods..... ha! ha! ha! ha! Nee, maar geld zat om die expertise in huis te halen en zoveel geld dat het bedrijf snel kan handelen, vuile hufter!! 

Trouwens, ben benieuwd hoeveel methaangas Exxon en Chevron vorig jaar hebben laten ontsnappen en wat ze aan gas hebben afgefakkeld

Nog een geluk dat de beurzen zo kelderen, ook de olieaandelen kelderden fiks, de straf voor z'n ijdele praatjes, waar deze hufter in feite ook nog eens Exxon en zichzelf probeert groen te wassen! 

Nog even over BP dat belooft in 2050 CO2 neutraal te kunnen opereren..... Tja en als men dat niet haalt is er tegen die tijd geen haan die ernaar kraait.... Daarnaast kan BP de komende 100 jaar nog steeds niet duurzaam zijn, alleen al vanwege alle zwaar vervuilde plekken waar het bedrijf naar olie heeft geboord..... Neem de bodem van de Golf van Mexico, deze is zo volledig dood dat daar nog vele decennia lang geen vatbaar ecosysteem kan ontstaan, dit alles door de ramp met olieplatform Deepwater Horizon....... Pas als die troep is opgeruimd zou BP mogen beloven duurzaamheid na te streven, echter BP heeft een fikse vergoeding moeten betalen en daarmee is de kous af voor dit smeerpijp bedrijf, maar niet voor de natuur en al helemaal niet voor de mensen en dieren die daar afhankelijk van zijn...

Het zal je niet verbazen, maar eigenlijk vind ik dat die oliemaatschappijen strafrechtelijk vervolgd moeten worden, zeker Shell en Exxon vanwege hun al vroege kennis over de klimaatverandering en wie dit veroorzaakt (oh ja aan Exxon wordt gewerkt!).

DeBeurs.nl

Exxon-baas noemt najagen klimaatdoelen een schoonheidswedstrijd

Gepubliceerd op 6 maart 2020 08:57

HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse olie- en gasreus ExxonMobil waagt zich niet aan het opstellen van eigen klimaatdoelen om de uitstoot van CO2 te verminderen zoals veel van de concurrenten wel doen. Volgens Exxon-baas Darren Woods is het opstellen van dergelijke doelen niets anders dan een schoonheidswedstrijd en halen zulke beloften van sectorgenoten voor het klimaat weinig uit.

Volgens Woods is het zaak dat energiebedrijven zich richten op wereldwijde systematische inspanningen om de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen te verminderen. Hij wijst erop dat sectorgenoten goede sier maken met het vervangen van zwaar vervuilende onderdelen voor schonere activiteiten, vooral om zichzelf er goed uit te laten zien. Maar met de verkoop van vervuilende onderdelen aan een ander bedrijf is volgens de Exxon-baas het probleem niet de wereld uit.

Het beleid van Exxon is er op gericht om stappen te zetten om het probleem voor de samenleving als geheel op te lossen. "Wij willen niet deelnemen aan een schoonheidswedstrijd."

Kloof

De woorden van Woods sluiten aan bij die van Chevron-collega Mike Wirth. Ze onderstrepen ook de kloof tussen Amerikaanse en Europese aanpak van klimaatverandering door grote energiebedrijven. Beide Amerikaanse oliereuzen zien de vraag naar olie en gas de komende jaren groeien. Ze weigeren ook om te gaan concurreren in de opkomende markt voor hernieuwbare energiebronnen waar ze weinig expertise hebben. Onder meer de Europese bedrijven Shell, Repsol en Eni zegden toe de uitstoot van CO2 op de lange termijn aanzienlijk te verminderen. BP beloofde onlangs dat het tegen 2050 CO2-neutraal wil zijn.

Volgens Exxon zal de opbrengst van hernieuwbare energiebronnen zoals wind en zonne-energie ook niet voldoende zijn om aan de groeiende vraag te voldoen. Woods is wel van mening dat de energie-industrie echt iets moet doen aan de klimaatverandering en dat er grote technologische doorbraken nodig zijn op het gebied van CO2-afvang, alternatieve brandstoffen in het transport en het herzien van industriële processen.
=================================
Zie ook:
'Shell kijkt vooruit >> naar de subsidiepot voor duurzame energie, terwijl nog vele jaren lang veruit de belangrijkste bezigheid olie- en gaswinning zal blijven'

'Houtstook professioneel en voor huishoudens moet worden verboden

'Australië: steenkoollobby werkt samen met de regering nog veel meer bosbranden in de hand

'CDA wenst geen EU 'green deal' en 'klimaatambassadeur' de Boer weet niet waar hij over spreekt'   

'Frits Böttcher een 'klimaatsceptische wetenschapper' die zich liet betalen door o.a. Shell, KLM en AkzoNobel' 

'Siemens heeft lak aan de klimaatverandering en haar slachtoffers

'Australië slaat alarm over koraalriffen........ AUW!!!' en zie wat het rif betreft ook: 

'Australische autoriteit geeft toestemming voor dumpen van 1 miljoen ton giftig havenslib in Groot Barrièrerif (Werelderfgoed)'

'De bosbranden in Australië zullen hun weerslag op de hele wereld hebben

'Schildpad animatievideo over plastic- en olievervuiling oceanen >> door makers: Wallace and Gromit >> Greenpeace Nederland laat het alweer afweten'

'10.000 dromedarissen worden in Australië afgeschoten vanwege droogte'

'Australische bosbranden: 500 miljoen dieren dood en een rookpluim die groter is dan Europa' 

Voor meer berichten over de klimaatverandering, luchtvervuiling, Exxon, Shell en/of BP, klik op het betreffende label, direct onder dit bericht.

Beste bezoeker, dit was het voor deze dag, morgen meer berichten. Maak er zo mogelijk een mooie dag van (het weer zit zowaar mee).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten