Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 3 maart 2020

Abortus: christen fundi's willen nog steeds hun wil opleggen aan vrouwen die over hun eigen lichaam beslissen

Dacht even een bericht uit de 80er, 90er jaren van de vorige eeuw hoorde, toen ik gistermorgen op BNR het bericht hoorde dat vrouwen die een abortus wensen nog steeds worden lastiggevallen door christelijke fundamentalisten...... Fundamentalisten die geheel onterecht de idee hebben dat de maatschappij heeft te luisteren als zij hun totaal bekrompen gedachten willen opleggen aan anderen, zoals in dit geval over abortus.......

Helaas is dit nog steeds de dagelijkse werkelijkheid: deze maffe fundi's vallen vrouwen lastig als ze één van de moeilijkste beslissingen in hun leven hebben genomen, het ondergaan van een abortus...... Hoe is het mogelijk dat gemeenten waar abortus klinieken staan nog steeds toestaan dat deze lijpe fundi's hun gang kunnen gaan??!!!

Vergeet daarnaast niet dat deze christenen zelfs tegen abortus zijn als een zwangerschap het gevolg is van een verkrachting of als het leven van de vrouw gevaar loopt door de zwangerschap...... Dezelfde christenen zijn wel voor het jaarlijks groot en doodmartelen van 500 miljoen dieren in ons land, terwijl de arme dieren die dit lot treft toch ook tot 'de schepping van de god' behoren die zij zo vereren, alsof deze god toestemming heeft gegeven voor deze schandelijke, inhumane behandeling van dieren.....

Voorts is een groot deel van deze fundamentalisten voor het oorlog voeren in landen waar we niets te zoeken hebben, zoals daar waren en zijn: Afghanistan,. Irak, Libië en Syrië, terwijl daar een ongelofelijk aantal kinderen werden en worden vermoord en dat op basis van leugens en ander bedrog....... Alleen deze eeuw zijn bij de illegale oorlogen van NAVO-partner VS al meer dan 2,5 mensen vermoord, blijkbaar is dit voor de fundi's geen probleem, immers ze verdedigen zogenaamd alleen het ongeboren leven..... Moet je nagaan: dan zijn deze fundi's ook nog eens tegen euthanasie......

Het meest maffe aan deze zaak is wel dat dezelfde fundamentalistische christenen ook nog eens tegen anticonceptie zijn, waarmee ongewenste zwangerschappen kunnen worden voorkomen..... Het zal me niet verbazen als deze figuren zelfs moeite hebben met zelfbevrediging en dat bij de man al als een halve abortus zien....

De gemeenten die het betreft hebben op te treden en te zorgen dat deze mafketels ver blijven van de vrouwen die een zo moeilijke beslissing hebben genomen, we leven in 2020 en niet in 1950!!

Uiteraard staat de SGP achter deze fundi's en ik neem aan dat ook de ChristenUnie geen probleem heeft met deze schandalige gang van zaken..... Voor de zoveelste keer geeft dit aan dat de VVD en D66 regeren met hulp van deze 2 partijen, die tegen het recht van vrouwen zijn om te beslissen over hun eigen lichaam en dan durven VVD en D66 het liberalisme te noemen als zijnde hun politieke overtuiging (dat is het niet, immers het zijn beide neoliberale partijen)........

CDA volksverlakker Hugo de Jonge, die godbetert minister is van Volksgezondheid, heeft vorig jaar al aangegeven dat er actie moet worden ondernomen tegen de fundamentalistische hufters die vrouwen lastig vallen als zij hebben gekozen voor abortus, echter er is sindsdien niets veranderd...... (tja dan krijgt hij immers coalitiepartner ChristenUnie en gedoogpartij SGP tegen zich en dat wil deze hypocriet voorkomen.... Je kan er verder donder op zeggen dat een fiks aantal CDA'ers ook tegen abortus zijn)

Het volgende artikel komt van de NOS site:

NOS Nieuws • Binnenland • Maandag 2 maart 2020, 08:14

Vrouwen nog steeds geïntimideerd bij abortuskliniek ondanks bufferzones


Zwangere vrouwen worden nog altijd geïntimideerd door activisten bij abortusklinieken. Dat blijkt uit onderzoek van het Humanistisch Verbond en het feministisch platform De Bovengrondse. De organisaties willen dat er betere bufferzones bij de klinieken komen om zwangere vrouwen en demonstranten te scheiden.

Voor de deur van abortusklinieken worden vrouwen aangesproken door anti-abortusactivisten. Volgens directeur Christa Compas van het Humanistisch Verbond worden ze veroordeeld en geïntimideerd. "Ze krijgen foetuspoppetjes in hun handen gedrukt en de demonstranten laten foto's zien van hoe een abortus er volgens hen aan toegaat."

Buddy's gaan vrouwen begeleiden

Minister De Jonge zei vorig jaar in de Tweede Kamer dat hij zich zorgen maakt over de intimidatie bij abortusklinieken en hij zou gemeenten steunen die een bufferzone in willen instellen. "Wij hebben vorige week met elf van veertien klinieken gebeld en die zeggen dat de situatie nog altijd hetzelfde is of erger is geworden", zegt Compas in het NOS Radio 1 Journaal.

Het Humanistisch Verbond heeft nu samen met De Bovengrondse het initiatief genomen om bezoekers van abortusklinieken te begeleiden. De zogenoemde buddy's gaan met de vrouwen mee naar de kliniek om ze te steunen. Vrouwen die dit willen kunnen zich aanmelden via de website van de organisaties.

Beroep op burgemeesters en gemeenten

Compas doet ook een beroep op gemeenten en burgemeesters om de intimidatie bij de klinieken te stoppen. "De demonstranten moeten nu soms aan de andere kant van de weg gaan staan, maar dat is niet voldoende. Er moeten bufferzones komen waardoor ze buiten gezichts- en gehoorafstand blijven."

De anti-abortusstichting Schreeuw om Leven zei eerder al niet te willen stoppen met de acties bij de abortusklinieken. De stichting stelt dat hun vrijwilligers bij de klinieken "waken" en op een respectvolle manier "hulp en advies" aanbieden...
=============================
Zie wat betreft Christa Compas ook het volgende bericht:
'Christa Compas (Humanistisch Verbond) wil verbinding met religies........ AUW!!!' Ongelofelijk en dan treft Compas nu de fundi-christenen tegenover zich; wat moet het Humanistisch Verbond ook met christenen?? Alsof het Verbond daarvoor is opgericht en niet om 'ongelovigen' te beschermen tegen de veel te grote invloed van het christendom op de politiek, een invloed die zich weer laat gelden in het 'abortus debat' (te gek dat je daarover nog zou willen debatteren met blind fundamentalistisch geteisem.....)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten