Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 11 maart 2020

Huurwoningen in Brazilië als in ons land onderwerp van speculatie

In het voor het overgrote deel arme Brazilië zien nu ook investeerders brood in huurhuizen..... Het is hier al te schandalig voor woorden dat huurders bijna 10% meer moeten betalen voor een dak boven het hoofd dan kopers, laat staan wat dat betekent voor arme Brazilianen, die voor het fiks deel zijn aangewezen op zelfgebouwde huisjes in de favela's, de kans op een echt huis komt met dit soort investeerders zover in de toekomst te liggen dat de meesten daar niet eens meer op zullen hopen.... (overigens: ook in de favela's staan een groot aantal huurhuizen, al zullen de investeerders daar geen belangstelling voor hebben....)

Ongelofelijk dat men investeert in huurwoningen voor grote winsten, alles het gevolg van een bewust gecreëerde woningnood, waardoor een steeds groter deel van de bevolking in de financiële problemen raakt....... Rutte durfde na Prinsjesdag weer te stellen dat iedereen er dit jaar op vooruitgaat, de zoveelste keer dat hij deze leugen durfde te herhalen, terwijl de grootste groep huurders jaar in jaar uit meer moet betalen aan huur en daarmee elk jaar meer kwijtraakt dan men erbij krijgt (zo meer daarover)...... Dit terwijl men als huurder nog amper rechten heeft, als bij huiszoeking meer dan 5 gram wiet wordt gevonden, wordt je je huis uitgezet en als men het huis achterlaat voor een andere woning, de oude volledig moet strippen, zelfs van parket..... (en dat zijn nog maar twee voorbeelden....)

Moet je nagaan: de nieuwe huurverhoging wordt bepaald aan de hand van de prijsstijgingen in het jaar daarvoor, terwijl het grootste deel van die prijsverhogingen wordt bepaald door de..... huurverhoging in datzelfde jaar!!! Hoe kan je mensen nog smeriger belazeren, snap dan ook niet dat er  niet al lang een grote groep huurders is die besloten hebben om in de Tweede Kamer tekeer te gaan en eisen dat deze uiterst smerige truc eindelijk stopt, gevolgd door een eis tot een onmiddellijke huurverlaging van minstens 25% en een stop op verdere huurverhogingen, die worden gedaan aan de hand va de meer dan belachelijke huizenbubbel!! (ook die bubbel wordt veroorzaakt door de expres gecreëerde woningnood, een nood waarvoor de zogenaamde 'scheefwoners' niets valt te verwijten!!)

Nu gaan de welgestelden ook nog eens speculeren met huurhuizen, in het voor het overgrote deel arme Brazilië, schande!!! Ook daar zal met deze speculatie een groot aantal woningen worden onttrokken aan de sociale huur (wat betreft arme huurders: in Nederland krijgen ze een huurtoeslag, maar moeten alsnog na elke huurverhoging hele euro's meer betalen, terwijl ze letterlijk geen cent meer kunnen missen.......)

Het volgende bericht komt van DeBeurs.nl en werd op 4 maart jl. gepubliceerd:

Prosus stapt in online vastgoedbedrijf Brazilië

AMSTERDAM (AFN) - Prosus stapt via een samenwerkingsverband in Grupo ZAP, eigenaar van verschillende sites en databases voor de vastgoedmarkt. OLX Brazil, waarin de techinvesteerder een belang van 50 procent heeft, koopt het bedrijf voor 2,9 miljard Braziliaanse real, omgerekend 57,5 miljoen euro.

Naast Prosus heeft ook de technologie-investeerder Adevinta een belang in de online marktplaats OLX Brazil. Grupo ZAP vormt volgens de twee partijen een goede aanvulling op die joint venture, omdat beide ondernemingen het kopen, huren, over verkopen van woningen via de digitale weg willen vergemakkelijken.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de Braziliaanse mededingingsautoriteit. 

De deal wordt naar verwachting in de tweede helft van 2020 afgerond.
=================================
Voor meer berichten over: huurstijging, huurliberalisatie, (expres gecreëerde) woningnood, afbraak van (goede) sociale huurwoningen, huursubsidie (huurtoeslag), scheefwonen, woningbouwvereniging en/of de verhuurdersbelasting, klik op het betreffende label, direct onder dit bericht. Hier nog even een verduidelijking over de verhuurdersbelasting: dat is zonder meer door de overheid gepleegde diefstal van door huurders gespaarde gelden, een smerige truc van VVD, CDA, D66 en PvdA, met steun van CU en SGP.... De hoogste tijd dat we teruggaan naar de woningbouwverenigingen van weleer, niet gevestigd in de peperdure designgebouwen waar de smerige top van de woningcorporaties van nu hun huurders uitbuiten, kapitalen aan salaris verdienen en smerige spelletjes spelen die ten koste gaan van de huurders, spelletjes waaraan verder meewerken: de bouwmaffia (waartoe ik ook grondspeculanten en projectontwikkelaars reken), wethouders wonen en de minister van Volkshuisvesting en de sidekick staatssecretaris van dat ministerie..... Huurders kom in opstand laat je niet langer naaien door het geteisem in Den Haag!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten