Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 25 maart 2020

Beursgenoteerde bedrijven hebben eigen aandelen ingekocht en hebben nu door de Coronacrisis steun nodig van de overheid

VS bedrijven kopen al een paar jaar eigen aandelen op als het goed gaat met het bedrijf, een goede zaak zou je zo zeggen, echter dat opkopen heeft een keerzijde.

Die keerzijde komt nu naar boven door de Coronacrisis, immers dezelfde bedrijven verkeren nu in zwaar weer doordat de aandelen die ze opkochten zwaar zijn verminderd in waarde........

Als deze bedrijven die aandelen niet hadden opgekocht hadden ze nu meer dan voldoende geld om de negatieve gevolgen van de Coronacrisis op te vangen.......

Kortom deze bedrijven hebben in feite eigen aandelen opgekocht ten koste van de belastingbetalers.......

Ook in ons deel van Europa hebben een aantal bedrijven de laatste jaren eigen aandelen ingekocht en reken maar dat zij daardoor nu in de problemen zijn gekomen en ook hier mag de belastingbetaler opdraaien voor de door het bedrijf zelf veroorzaakte ellende...... Dom te denken dat deze bedrijven geen belastinggeld nodig hebben om op de been te blijven...... Aandeelhouders zijn er fiks op vooruitgegaan met het opkopen van eigen aandelen door bedrijven, immers de aandelen worden boven de laatste koers verkocht. Nogmaals: wij mogen via de belasting betalen voor de ontstane financiële strop, die ervoor zorgt dat men het bedrijf niet op de been kan houden met het geld dat deze bedrijven hebben verspild met het opkopen van eigen aandelen.... Bedrijven die maar al te vaak een top hebben die zichzelf onbeschoft heeft verrijkt, terwijl ze de arbeiders al sinds 2008 hebben afgeknepen.......

Het voorgaande en dan te bedenken dat deze bedrijven ook nog eens schunnig weinig belasting betalen, dit door ingrijpen van de neoliberale afbraakkabinetten Rutte 1, 2 en 3.... De partijen die daar verantwoordelijk voor zijn: VVD, CDA, PvdA, D66, PVV, ChristenUnie en de 'gedogers' van de fundamenteel-christelijke SGP..... Onthoud dit als je weer moet stemmen!

Wanneer zal de dag komen dat de macht van bedrijven wordt gebroken en dat neoliberale regeringen die hen vrijbaan gaven zullen worden veroordeeld voor hun smerige lobbyisme t.b.v. (grote) bedrijven...?? Die dag zullen we niet snel meemaken omdat we daarvoor eerst met een revolutie een eind zullen moeten maken aan het misselijkmakende, ijskoude en inhumane neoliberalisme, waar de burgers heden ten dage zich als makke schapen laten uitnemen met de ene huurverhoging na de andere en kopers te bang zijn om ook maar een cent te verliezen op hun bezit...... 

Deze huizenbezitters beseffen niet dat wanneer deze crisis doorzet en dat zal ongetwijfeld gebeuren, hun huizen scherp zullen dalen in prijs en ze met een veel te dure hypotheek blijven zitten...... Zoals de zzp'ers nu al beginnen te begrijpen dat hun 'ondernemerschap' in feite een heel smerige vorm van uitbuiting is en ze het nakijken hebben als er moet worden bezuinigd in de bedrijven voor wie ze werken..... Terwijl deze zzp'ers voor het overgrote deel niet zijn verzekerd tegen werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en niet sparen voor de pensionering..... Geloof mij maar beste bezoeker, jij en ik moeten middels de belasting opdraaien voor de kosten die zzp'ers maken als ze failliet zijn gegaan, arbeidsongeschikt raken en als ze te weinig pensioen* hebben opgebouwd....... Intussen lachen de bazen van bedrijven die deze zzp'ers contracteerden zich de pleuris (je zou bijna hopen dat ze dat doen na het oplopen van het virus...)

Over hypotheken gesproken: er wordt nu al een paar dagen gesproken over de problemen die huizenkopers hebben met het betalen van de hypotheek, echter geen hond die het heeft over de huurders, zij hebben alweer een fikse huurverhoging te betalen dit jaar, terwijl de huizenprijs gegarandeerd zal inzakken..... Hetzelfde gebeurde nadat de bankencrisis in alle hevigheid losbarstte in 2008, de huizenkopers werden ontzien daar de waarde van hun huis daalde, terwijl de huurders die in feite nog harder werden getroffen door die crisis, jaar op jaar dikke huurverhogingen kregen, NB verhogingen gebaseerd op een veel te hoge koophuizenprijs en op de gestegen consumentenprijzen, waar oh schande de huurverhoging van het jaar ervoor als leidraad werd genomen voor de nieuwe huurverhoging!!! (dat gebeurt overigens nog steeds met de nieuwe huurverhogingen....)

* De pensioenfondsen hebben intussen weer een kapitaal verloren door het inzakken van de beurs, waar Rutte 3 hen toestemming gaf nog meer van door ons gespaard geld te vergokken op de beurs....... Je kan er op rekenen dat de pensioenen binnen afzienbare tijd zullen worden gekort..... Schandalig!!!

Zie ook:
''Samen tegen Corona, da's lief' of......'  

'Coronavirus: in tijden van crisis moet het kabinet totale openheid geven'

'Grote bendes met apen vechten voor voedsel op de straten van Thailand'

'Coronavirus: Bruno Bruins slachtoffer van overwerken? 'Slachtoffer' van disfunctioneren zal je bedoelen!

'Huiselijk geweld: vrouwen worden vermoord 'door de maatregelen' tegen het Coronavirus'

'Coronavirus advies voor ouderen van ANBO directeur den Haan

'Coronavirus: VS roept alle burgers op terug te keren naar huis' (was dat maar waar: alle VS burgers, inclusief de militairen...)

'Coronavirus: alles wijst erop dat dit virus uit een militair laboratorium van de VS komt

'Coronavirus: RIVM adviezen en daarmee het regeringsbeleid van Rutte 3: onvoldoende en misleidend'

'Coronavirus: de eerste patiënten met het virus gemeld in openluchtgevangenis Gazastrook'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten