Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 29 maart 2020

Hugo de Jonge (CDA minister) & het Coronavirus, een drama 'in wording'

Uiteraard niet een drama in wording, daar het drama al daar is als het om het Coronavirus gaat en Rutte 3 dat achter de feiten aanholt en zelfs had kunnen weten dat we veel te weinig IC-bedden hebben (zo meer daarover)....... De Jonge is één van de regisseurs van dit drama, deze flapdrol was afgelopen vrijdag te horen op Radio1 (rond 15.50 u.).

De Jonge eindigde z'n lulpraatje met de woorden; "We doen wat we kunnen..." Ja dat zien we de Jonge en gelukkig wisten we al dat jij en de rest van rampenkabinet Rutte 3 er een zootje van maken als het gaat om het Coronavirus*. Jouw collega VVD minister Bruno Bruins verdween met de staart tussen de benen, daar hij in feite alleen maar had geblunderd op dit dossier....** Mijn advies (aan de Jonge): volg het voorbeeld Bruins en dat graag zo snel mogelijk!!

Nu wat vooraf de laatste uitspraak van de Jonge nog werd gezegd door deze disfunctionerende zak patat. Volgens de Jonge is de pers geneigd om cijfers naast elkaar te leggen (klinkt al hééééél slim hè?) en daar conclusies aan te verbinden (wat hij dan wel weer begreep.... ha! ha! ha!). Het ging hier om het laatste cijfer aan dodelijke Coronaslachtoffers in Nederland, dat waren er 112, terwijl het er de dag daarvoor 78 waren....... Lullig voor de Jonge, maar het RIVM liet diezelfde dag eerder nog weten dat de boel in Nederland leek te zijn gestabiliseerd wat betreft het aantal Coronadoden, daar het aantal slachtoffers niet groeide....... Over het naast elkaar leggen van cijfers en daar conclusies uit trekken gesproken......

Nu komt de meest maffe opmerking (houd je vast!): je kan de brandweer tijdens het blussen niet vragen hoe het gaat........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Hé de Jonge dat kan nu juist wel, sterker nog bij een grote brand heeft de brandweer iemand die de pers te woord staat om over eventuele vorderingen te spreken.......... 

Eerder deze week moest de Jonge al zijn excuus aanbieden in de Kamer voor uitlatingen als zou men in Noord-Nederland een asociaal testbeleid voeren. Zo zou het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) ervoor hebben gekozen om meer zorgpersoneel te testen dan elders, echter na een gesprek met het UMCG moest hij erkennen dat de zaak genuanceerder ligt..... Ofwel de Jonge roept maar wat, zonder eerst contact op te nemen met het ziekenhuis dat hij beschuldigde van asociaal testbeleid..... 'Een echte minister waardig.....' (niet dus!)

De Jonge stelde dat het noorden geen eigen koers vaart en juist bereidwillig is om patiënten over te nemen uit het zuiden, zo was het juist het UMCG dat als eerste reageerde op een noodkreet van de ziekenhuizen in Brabant dat ze geen capaciteit over hebben (het UMCG bood juist aan aan patiënten over te nemen...)... Diederik Gommers van de Nederlandse Vereniging van Intensive Care (NVIC) en zelf intensivist aan het Erasmus Medisch Centrum had een dag eerder nog gesteld dat desnoods op bevel van hogerhand het noorden gedwongen zou moeten worden patiënten uit Zuid-Nederland over te nemen...... Je snapt werkelijk niet waar figuren als Gommers en de Jonge zich mee bezig houden in deze periode van de Coronacrisis, hebben ze gvd geen tijd om echt wat nuttigs te doen??? (blijkbaar niet!)

Het noorden maakt gebruik van een andere manier van testen dan voorgeschreven door het RIVM, nou ja voorgeschreven? Het gaat bij het RIVM altijd om een advies en gezien de desastreuze staat van dienst van dit peperdure instituut, kan het geen kwaad zo'n advies eerst eens onder de loep te nemen en blijkbaar heeft men dat in het noorden gedaan! Op grond daarvan deed de Jonge zijn uitspraak over een asociaal beleid......

Als de Jonge nog enig ethisch besef in zijn donder heeft treedt hij zo snel mogelijk af, allemachtig wat een disfunctionerende zakkenwasser!!!

*  Al in 2016 werd het kabinet Rutte 2 gewaarschuwd door de geheime diensten dat Nederland veel te weinig IC-bedden had om een crisis als de huidige het hoofd te kunnen bieden, daar heeft men in Rutte 2 en 3 niets aangedaan, sterker nog in deze kabinetten en dan m.n. onder VVD leeghoofd Schippers (minister Volksgezondheid in Rutte 2) en daarna onder de Jonge (idem in Rutte 3) werden NB ziekenhuizen gesloten!!! 

** Zie: 'Coronavirus: Bruno Bruins slachtoffer van overwerken? 'Slachtoffer' van disfunctioneren zal je bedoelen!' (en zie de links in dat bericht voor meer artikelen over het Coronavirus, of klik op het label Coronavirus, direct onder dit bericht)

Zie ook:
'Coronavirus doden versus griep- en hongerdoden' (en zie de links in dat bericht)

'Israël vernielt een Palestijnse Coronavirus noodkliniek........'

'Facebook kan geen Nederlandse 'factcheckers' vinden, terwijl het pertinente leugens van politici toestaat op haar platform'

'Coronavirus: farmaceuten zijn nu al doende de prijs voor een vaccin op te drijven

'Coronacrisis: afvalverwerkers hebben belang bij een zo groot mogelijke berg afval'

''Samen tegen Corona, da's lief' of......'  

'Coronacrisis: miljarden voor bedrijven en steun voor hypotheekhouders? Stop de huurverhoging per 1 juli a.s.!!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten