Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 17 maart 2020

Filantropie of een 'nieuwe' truc van de super welgestelden om de belasting te ontduiken

Brasscheck TV bracht enige tijd geleden een video over de schenkingen die de super welgestelden doen aan goede doelen. Een zaak waarover de media in de VS (en de rest van het westen) berichten als zou het gaan om een enorme aderlating voor zo'n filantroop, terwijl de werkelijkheid er 'iets anders' uitziet.

Deze zogenaamde filantropen doen deze enorme schenkingen zodat ze praktisch geen belasting meer hoeven te betalen over hun enorme vermogen...... Financieel deskundigen stellen dan ook dat deze plutocraten beter een eerlijk percentage (van meer dan 70%) belasting kunnen betalen over hun vermogen (in de VS is dit zelfs minder dan 20%....), daar dit om bedragen gaat die veel groter zijn dat de zogenaamde giften van deze topgraaiers.... In feite is deze manier van geld weggeven niet anders dan een vorm van belastingontduiking, hier o.a. gepropageerd door opperhufter Louise Fresco......*

De video waar het om gaat is door de VPRO gemaakt en lullig genoeg is het waarschijnlijk deze eertijds progressieve omroep die de video heeft laten verwijderen van het net, bepaald niet ondenkbaar dat de top van de VPRO, om het maar zachtjes te zeggen, niet blij was met het feit dat hun 'vrinden' van de golfclub werden belasterd in deze video...... Ook is het mogelijk dat de NPO de video 'offline' heeft gehaald, de NPO die burgers dubbel wil laten betalen voor het nazien van o.a. eerder uitgezonden documentaires...... (immers we betalen via de belasting al voor de producties van de publieke omroep...)

Hoe dan ook: totaal belachelijk dat men het gore lef heeft een dergelijke video van het net te halen, immers het is juist in het belang van het volk dat er grote transparantie is over het 'reilen en zeilen' van plutocraten, die al een grote stem hebben in hoe wij en andere westerse volkeren worden geregeerd...... Ik kan een dergelijke handeling dan ook niet anders zien dan censuur en zoals je weet: dat past niet in een democratie, maar in een dictatuur.......

Hier wel de link naar het boek 'Winners Take All' van Anand Giridharadas, waarop de VPRO video is gebaseerd (op de bewuste pagina even naar benden scrollen voor het begin van het boek).

The charade of elite philanthropy

It’s a fraudulent religion”



How it works

Anand Giridharadas on his new book ‘Winners Take All’


The charade of elite philanthropy.


They give with one hand – and take back with truckloads.


How it works.


Click here to support Brasscheck
=================================
* Zie: 'Louise Fresco vindt het goed dat filantropen 'ontwikkelingssamenwerking overnemen' van de staat......'

Zie ook:
'Warren Buffett over de belangrijkste zaak van de huidige tijd

Voor meer berichten met Giridharadas en/of Fresco, klik op het label met de gezochte naam, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten